سبد خرید

رویت در معماری، نرم افزار همه‌جانبه و یکپارچه ساختمان

رویت در معماری، نرم افزار همه‌جانبه و یکپارچه ساختمان

رویت، نرم افزاری است که به طور تخصصی، به موضوع ساختمان می‌پردازد؛ مخاطب اصلی آن، معماران، مهندسان، و متخصصان ساخت‌و‌ساز هستند. داشتن مخاطب تخصصی، موجب شده که ویژگی‌های این نرم افزار، به طور بهینه و متناسب با نیاز حوزه ساختمان، تعریف شوند؛ یعنی Autodesk Revit، به طور اختصاصی، برای طراحی، مستندسازی، مصورسازی، و تحویل پروژه‌های معماری، مهندسی، و ساخت‌و‌ساز استفاده می‌شود. تا انتهای این مقاله، همراه باشید تا با مواردی که رویت را از دیگر نرم افزارها، متمایز می‌کند و اصول کلی آن، آشنا شوید.

انتخاب یک ویژگی به عنوان برجسته‌ترین آن‌ها، از میان دریایی از قابلیت‌ها و توانمندی‌های رویت، کاری بسیار دشوار، ولی ممکن است؛ در خلاصه‌ترین توصیف، می‌توان مهم‌ترین توانمندی و ویژگی Revit را استفاده از آن در مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) معرفی کرد. پیوند Revit با BIM چنان عمیق و ریشه‌دار است که هنوز هم، به اشتباه، این دو را معادل و برابر در نظر می‌گیرند؛ اما باید این نکته مهم را در نظر گرفت که BIM، یک فرایند است و رویت، تنها یکی از ابزارهای قدرتمند اجرای بخشی از این فرایند. ابزاری که در این مسیر، اطلاعات (Information) در آن بسیار اهمیت دارد.

فارغ از موضوع فرایند BIM، توانمندی Revit را می‌توان در مدیریت همه‌جانبه و یکپارچه پروژه خلاصه کرد؛ رویت، با پشتیبانی از عناصر رایج در حوزه ساختمان، امکان مدل‌سازی سه‌بعدی ساده و دقیق اشکال، سازه‌ها و سیستم‌های ساختمانی را فراهم می‌کند. با بهره‌گیری از اصلاحات فوری و یکپارچه در پلان‌ها، نماها، برش‌ها، شیت‌ها، و جدول‌ها، رویت به مدیریت پروژه و ساخت، سادگی و سرعت می‌‎بخشد. با کنار هم آوردن تیم‌ها و رشته‌های گوناگون فعال در پروژه، کارایی، همکاری، و تأثیر بیشتری را در دفتر کار و کارگاه ساختمانی، ایجاد می‌کند.

به طور کلی، رویت در معماری، امکانات و ابزارهایی تخصصی را در اختیار افرادی می‌گذارد که در این حوزه متخصص هستند.

 

فهرست مطالب

 

رویت چگونه نرم افزاری است؟

در تعریفی کلی، رویت، نرم افزاری است که برای طراحی و مستندسازی (تهیه مدارک) یک ساختمان، با ایجاد مدل سه‌بعدی پارامتریکی از آن عمل می‌کند؛ این مدل سه‌بعدی پارامتریک، هم اطلاعات هندسی و هم اطلاعات غیرهندسی طراحی و ساخت را شامل می‌شود. اطلاعات هندسی، همان مدل یا آبجکت‌های (Object) هندسی هستند که خود محصول را، از طریق عناصری بصری مثل خط‌ها، سطح‌ها، و هندسه‌های سه‌‌بعدی، نشان می‌دهند (هندسه). اطلاعات غیرهندسی، لزوماً نمود بصری ندارند؛ آن‌ها را یا می‌توان به طور مستقیم از مدل دریافت و ذخیره کرد (مانند مساحت)؛ یا از منبعی خارجی (تأمین‌کننده) دریافت کرد و به صورت وابسته به هندسه (مانند مصالح برای تخمین قیمت) یا مستقل (مانند آدرس ایمیل)، ذخیره کرد. اطلاعات، به عنوان بخش بسیار مهمی از مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM)، به هرچه غنی‌تر شدن مدل، و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و واقع‌گرایانه‌تر، کمک می‌کند.

رویت، امکان بازبینی و بررسی دقیق رشته‌های گوناگون درگیر در یک پروژه ساختمانی را، به طور هم‌زمان و یکپارچه، فراهم می‌کند. این قابلیت Revit، ایرادها و مشکلات مختلف پروژه را به حداقل می‌رساند؛ ایرادهایی که برخورد با آن‌ها در کارگاه ساختمانی، می‌تواند باعث توقف پروژه شود و زمان و هزینه زیادی را به آن تحمیل کند. اهمیت موضوع رفع ایرادها در اولین فرصت ممکن، و افزایش هزینه و زحمت انجام چنین اصلاحاتی در فازهای بعدی پروژه، همواره وجود داشته‌است؛ اشاره‌ای به این موضوع را در جمله‌ای از فرانک لوید رایت، معمار مشهور، می‌بینیم: «می‌توانید از یک پاک‌کن، روی میز نقشه‌کشی استفاده کنید، یا از یک پتک در کارگاه ساختمانی.».

 

تاریخچه و پیدایش

برای بررسی تاریخچه رویت، باید سال‌ها عقب‌تر از پیدایش آن برویم و به نیاکان Revit بپردازیم؛ اوایل دهه 80 میلادی، یک نرم افزار طراحی سه‌بعدی ساختمان، با نام Sonata توسعه یافت که یکی از پیشگامان نرم افزارهای BIM شناخته می‌شود. این نرم افزار که توسط Jonathan Ingram توسعه یافته‌بود و سال 1986 عرضه شد، ویژگی‌های نوینی را در خود داشت؛ سوناتا، قادر بود که افزون بر مدل‌سازی هندسی، ساختمان‌ها را به طور کامل، همراه با پارامترهای پیچیده، و هزینه‌ها و مرحله‌بندی فرایند ساخت‌و‌ساز، مدل‌سازی کند. بنا به اذعان بنیان‌گذار ArchiCAD، نرم افزاری دیگر در حوزه BIM، در سال 1986، Sonata از آرشیکد آن زمان، پیشرفته‌تر بود؛ از نظر او، سوناتا، حتی از تعریف بالغ‌شده BIM که حدوداً 15 سال بعد، تعیین شد نیز فراتر رفته‌بود. تعداد زیادی پروژه، با استفاده از Sonata، طراحی و ساخته شدند.

در سال 1992، Ingram با یکی از همکارانش، نرم افزار دیگری برای طراحی سه‌بعدی ساختمان، با نام Reflex را توسعه داد. ریفلکس، در 1996، توسط Parametric Technology Corporation (PTC)، شرکتی فعال در زمینه توسعه مدل‌سازی CAD پارامتریک با امکان کار مشارکتی، خریداری شد؛ PTC بازار ساختمان را هدف مناسبی برای راهکارهای پارامتریک خود تشخیص داد و Reflex را برای توسعه آن‌ها در این حوزه، خرید. اما هماهنگی پایین میان راهکارهای موجود PTC و ریفلکس، موجب شد که آن را در 1997، به شرکت The Beck Group بفروشد.

در همین سال، تعدادی از کارکنان PTC، شرکتی جدید با نام Charles River Software را پایه‌گذاری کردند؛ آن‌ها همراه خود، یک مجوز توسعه کد منبع (Source Code) Reflex را نیز به شرکت جدید بردند. برخی، به وضوح، Reflex را، نقطه آغاز و الهام‌بخش طراحی نرم افزار رویت توسط Charles River Software می‌بینند؛ این‌گونه که Revit را Reflex به وجود آورد، Reflex را Sonata تولید کرد، و Sonata، خود محصول RUCAPS (یک نرم افزار 2.5‌بعدی BIM) بود.

 

توسعه و گسترش

در سال 1997، شرکت Charles River Software با هدف به سرانجام‌رساندن تلاش ناموفق PTC، توسط Irwin Jungreis و Leonid Raiz تأسیس شد؛ این دو، در شرکت PTC، از توسعه‌دهندگان کلیدی نرم‌ افزار Pro/Engineer برای طراحی تأسیسات بودند. هدف اصلی Jungreis و Raiz، آوردن قدرت مدل‌سازی پارامتریک به صنعت ساختمان بود؛ آن‌ها با استخدام چند معمار و توسعه‌دهنده نرم افزار، شروع به توسعه محصول خود با زبان C++ در پلتفرم ویندوز کردند. در پایان، نوبت به انتخاب نامی مناسب برای این محصول جدید رسید؛ نامی که هم تلفظ ساده‌ای داشته‌باشد و فراگیر شود، و هم تا حدودی، توانایی‌های محصول را بیان و برجسته کند. در نتیجه، از میان گزینه‌های مختلف نظیر Archadia، نام Revit را به عنوان ادغامی از دو واژه «Revise» (بازبینی) و «Instantly» (بی‌درنگ)، برگزیدند. در سال 2000، رویت نسخه 1.0 منتشر شد و در همین سال نیز، نام شرکت به Revit Technology Corporation تغییر یافت.

سال 2002، سالی مهم در مسیر توسعه رویت بود. تا این سال، نسخه Revit 4.1 منتشر شده‌بود که شرکت Autodesk، تولیدکننده محصول AutoCAD، با شناخت صحیح پتانسیل رویت، Revit Technology Corporation را خریداری کرد؛ این تغییر، دریچه‌ای جدید برای تحقیق، توسعه، و بهبود و پیشرفت را به روی رویت گشود که دیگر با نام Autodesk Revit منتشر می‌شد.

در سال‌های بعد، نسخه‌های متعدد و متفاوتی از رویت، با تمرکز بر رشته‌های مختلف، عرضه شدند؛ Revit Structure برای مهندسان سازه، در سال 2005 معرفی شد و سال بعد، Revit MEP، به طور ویژه برای مهندسان رشته‌های مکانیک، برق، و تأسیسات، منتشر شد. در ادامه تفکیک رشته‌ها، در همین سال، Revit Building به Revit Architecture تغییر نام یافت؛ هرچند چنین تفکیکی، دائمی نبود و از نسخه منتشرشده 2013، همگی رشته‌های مختلف رویت، در یک محصول واحد و با نام Revit عرضه می‌شوند.

 

رویت در معماری، نرم افزار همه‌جانبه و یکپارچه ساختمان - بن رو کالج

 

پیوند دوسویه؛ هویت رویت

در زمان انتشار رویت، دو نرم افزار دیگر رقیب آن در حوزه BIM، یعنی ArchiCAD و Reflex، نیز مدل سه‌بعدی مجازی ساختمان را تولید می‌کردند؛ پرسش این است که تمایز و برتری رویت در چنین موضوعی، چه بود؟ دو تفاوت کلیدی در Revit، آن را در زمان عرضه، نسبت به رقبای خود متمایز و برجسته می‌کردند: یکی این که کاربر در رویت، کامپوننت‌های (مؤلفه‌های / Components) پارامتریک را در محیطی گرافیکی به نام «Family editor» تولید می‌کرد؛ چنین کاری در نرم افزارهای رقیب در آن زمان، نیاز به استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی داشت که پیچیدگی‌هایی ناخواسته را تحمیل می‌کرد. تفاوت دوم، یکی از مهم‌ترین نقاط قوت نرم افزار رویت است؛ در Revit، تمامی ارتباط‌های میان کامپوننت‌ها، دیدها (Views)، و تفسیرها و یادداشت‌گذاری‌ها (Annotations) در مدل، ثبت و نگهداری می‌شود. هدف از چنین کاری، این است که مدل به عنوان یک واحد یکپارچه و منسجم عمل کند؛ با پیوند دوسویه!

منظور از پیوند دوسویه در رویت، این است که تغییری در یکی از عناصر، به طور خودکار، در مدل پخش می‌شود و بر عناصر دیگر، تأثیر می‌گذارد. به عنوان نمونه، جابه‌جایی تنها یک دیوار در رویت، به طور خودکار، می‌تواند این تغییرات و تأثیرات را ایجاد کند:  وضعیت و آرایش دیوارهای نزدیک، کف‌ها، و سقف‌ها را تغییر دهد؛ محل و مقادیر اندازه‌گذاری‌ها و یادداشت‌ها را اصلاح کند؛ مقادیر مساحت سطوح را که در جداول گزارش شده‌اند، به‌روزرسانی کند؛ دیدهایی نظیر برش‌ها و مقاطع را با توجه به وضعیت جدید دیوار، دوباره ترسیم کند، و… تمامی این اتفاقات، تنها بخش کوچکی از رویدادهایی هستند که با ایجاد یک تغییر در رویت، به طور خودکار رخ می‌دهند. بدون حضور چنین قابلیتی، تمامی تأثیرات یک تغییر هرچند کوچک، باید به طور دستی پیگیری و اعمال شود، که بسیار مستعد خطای انسانی است؛ اتفاقی که در نرم افزارهای زیادی دیده می‌شود.

 

پارامتر؛ نقطه قوت مدل‌سازی رویت

برای پرداختن دقیق‌تر به اساس مدل‌سازی در رویت، لازم است که با مفاهیمی اختصاصی و دارای سلسله‌مراتب در این نرم افزار، آشنا شویم؛ Revit، آبجکت‌ها از هر دسته‌بندی (Category) را Family می‌نامد و برای آن، سه طبقه‌بندی تعریف می‌کند:

  • فمیلی‌های سیستمی؛

مانند دیوارها، کف‌ها، سقف‌ها، مبلمان ساخته‌شده در یک پروژه، و…

  • فمیلی‌های/ کامپوننت‌های قابل بارگذاری؛

خارج از محیط پروژه، با استفاده از ابزارهای بنیادین مدل‌سازی ساخته می‌شوند و برای استفاده درون یک پروژه، بارگذاری می‌شوند.

  • فمیلی‌های درجا؛

با ابزارهایی مانند ابزارهای مورد استفاده در تولید کامپوننت‌های قابل بارگذاری، درون یک پروژه، به صورت درجا، ساخته می‌شوند. می‌توان حتی مدل‌های تولیدشده در نرم افزارهای دیگر را نیز، در Revit بارگذاری کرد؛ فرمت‌هایی نظیر 3DM (Rhinoceros 3D)، SAT (Solidworks و Creo)، DWG (AutoCAD)، DGN (Microstation)، SKP (SketchUP)، IPT (Inventor). یا این که با کسب مهارت کافی، فمیلی‌های دقیق و واقع‌گرایانه‌ای را از انواع مبلمان گرفته، تا حتی چراغ‌ها، در خود رویت، مدل‌سازی کرد. اما نقطه قوت مدل‌سازی رویت، در موضوعی کلیدی نهفته است: پارامتر!

فمیلی‌های رویت را می‌توان با استفاده از اندازه‌گذاری‌ها و اختصاص‌دادن مشخصه‌هایی، به عنوان مدل‌هایی پارامتریک تولید کرد؛ از این طریق، کاربران می‌توانند با تغییر پارامترهایی از پیش تعیین‌شده در یک کامپوننت، مانند ارتفاع، عرض، یا تعداد تکرار، آن را اصلاح و تنظیم کنند. بنابراین، فمیلی، هندسه‌ای را نشان می‌دهد که با استفاده از پارامترهایی، کنترل می‌شود. در سطحی پس از Family، مفهومی به نام Type تعریف می‌شود؛ هر ترکیبی از پارامترها در فمیلی‌ها (به جز فمیلی‌های درجا) را، می‌توان به عنوان یک Type (گونه/ تیپ) ذخیره کرد. و هر حضور از یک Type در رویت، که با نام یک Instance معرفی می‌شود، نیز، می‌تواند تغییراتی را نسبت به Instanceهای دیگر داشته‌باشد.

 

ویرایش هندسه‌ها

در رویت، با استفاده از ابزارهای مدل‌سازی، امکان دست‌کاری و ویرایش اشکال سه‌بعدی تک، اجتماعی از آن‌ها، یا کلیت ساختمان، وجود دارد. در مورد آبجکت‌های سه‌بعدی آماده یا مدل‌های هندسی واردشده به مدل نیز، می‌توان از ابزارهای مدل‌سازی استفاده کرد؛ با این حال، Revit یک مدل‌ساز NURBS نیست و آزادی عمل ویرایش و دست‌کاری هندسه مانند Rhinoceros 3D را ندارد. اما یکی از نکات جالب رویت، امکان ویرایش و تغییر هندسه‌هایی با دست‌کاری پارامترهاست. این توانمندی، از ماهیت پارامترها و حضور پررنگشان در شکل‌گیری کامپوننت‌ها ناشی می‌شود.
برای توصیف ماهیت و توانمندی پارامترها در فمیلی‌ها، می‌توان به جمله‌ای از Jeff Hanson، متخصص ارشد در شرکت Autodesk اشاره کرد:

«فمیلی، حاوی DNA چگونگی ایجاد یک عنصر (المان) در رویت است؛ و زمانی که فمیلی‌های رویت را ایجاد می‌کنید، در حال نوشتن کد DNA برای یک عنصر هستید.»

چهار مزیت کلیدی رویت در معماری

شرکت Autodesk، تعدادی بسته نرم افزاری تخصصی برای صنایع مختلف تعریف کرده‌است؛ Revit در دسته‌بندی AEC Collection، بیانگر مجموعه معماری، مهندسی، و ساخت‌وساز قرار می‌گیرد. این بسته نرم افزاری، به طراحان، مهندسان، و پیمانکاران، مجموعه‌ای از ابزارهای CAD و BIM را ارائه می‌دهد؛ و به آن‌ها در پروژه‌ها، از طراحی اولیه تا پایان ساخت‌و‌ساز، کمک می‌کند. رویت در معماری، مزایای زیادی دارد که چهار مورد از برجسته‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • فمیلی‌های (کامپوننت‌های) پارامتریک و پیوند دوسویه: هر کامپوننتی که به طور اصولی در Revit تولید شده‌است، ویژگی‌های پارامتریک دارد. از طرفی دیگر، پیوندی دوسویه، میان فمیلی‌های مختلف، و همچنین دیدهای گوناگون وجود دارد. با ایجاد تغییری در یک دید دوبعدی، همان تغییر در تمامی دیدهای دیگر، از جمله سه‌بعدی‌ها نیز اعمال می‌شود. دلیل چنین موضوعی، این است که در رویت، اطلاعات مورد استفاده برای تولید مدل، همگی از یک بانک داده منفرد می‌آیند؛ اعمال تغییری در مدل، بانک داده را به‌روزرسانی می‌کند و در نتیجه، آن تغییر، در سراسر مدل، جریان می‌یابد.
  • نه به کارهای تکراری: از بزرگ‌ترین مزایای Revit که از منفرد بودن بانک داده ناشی می‌شود، کاهش شدید میزان کارهای تکراری در طراحی مدل است. تکرارهای نابه‌جا، علاوه بر این که بهره‌وری را کاهش می‌دهند، احتمال بروز خطا را نیز بیشتر می‌کنند.
  • افزایش همکاری مشارکتی: رویت، این امکان را فراهم می‌کند که چندین کاربر، بر روی یک مدل واحد، به طور هم‌زمان کار کنند؛ از طریق این ویژگی بسیار کلیدی، تیم پروژه، می‌توانند به طور کامل، همکاری مشارکتی داشته‌باشند. هم‌کنش‌پذیری (Interoperability) رویت با دیگر نرم افزارهای Autodesk، مانند AutoCAD و FormIt، و همچنین پلاگین‌های متعدد، تحقق این ویژگی را آسان‌تر می‌کند.
  • افزایش هماهنگی: رویت، امکانات فراوانی را برای هماهنگی بیشتر میان مدل‌های مختلف، رشته‌های گوناگون، و انواع فایل‌ها، فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند تغییرات به‌روز مدل را از طریق مدل پیوندشده (Linked) ببینند و در مدل خود، اعمال کنند.

 

آموزش رویت

سه نقطه قوت دیگر رویت در معماری

  • برنامه‌ریزی کارامد: ماهیت اطلاعات‌محوری Revit، به‌روز بودن مدل در رشته‌های مختلف، و پیوندهای دوسویه موجود در مدل، ویژگی‌های برجسته رویت هستند که مدیریت پروژه را ساده‌تر می‌کنند؛ چنین قابلیت‌هایی، باعث می‌شوند که فرایندهای رایج در هر پروژه ساختمانی، نظیر متره و براورد، و تهیه مدارک صدور مجوزها، دقیق، سریع، و به‌روز انجام شوند.
  • شناسایی برخوردها (کلش‌گیری / Clash Detection) و تهیه مدارک ساخت: مدل‌سازی همه‌جانبه رویت، این امکان را فراهم می‌کند که اشکالات و ایرادها در طراحی ساختمان، پیش از ساخت، آشکار شوند. برطرف کردن این خطاها، در مراحل آغازین، بسیار در هزینه و زمان، صرفه‌جویی می‌کند. همچنین، مدارک ساخت دقیق و بدون ایراد تولیدشده در رویت، باعث فرایند ساختی روان‌تر و بهینه‌تر از پیش می‌شود. علاوه بر این موارد، فایل‌های الگوی رویت در رشته‌های مختلف، سرمشق‌های مناسبی برای پایه‌گذاری یک سیستم مستندسازی و مکاتبه در یک تیم پروژه ساختمانی هستند.
  • کتابخانه (بانک) گسترده فمیلی‌ها: ماهیت پارامتریک کامپوننت‌های رویت، موجب شده که بسیاری از شرکت‌های تولید محصولات ساختمانی (نظیر BOSCH و KOHLER)، مدل‌های دقیق و دارای اطلاعات مناسب از تولیدات خود را ارائه کنند. امکان ویرایش چنین فمیلی‌هایی نیز، چه از طریق دست‌کاری پارامترها، و چه با استفاده از ابزارهای مدل‌سازی رویت، ممکن است. همچنین می‌توان در رویت، کامپوننت‌هایی را تولید کرد و برای استفاده آتی شخصی، یا اشتراک‌گذاری رایگان یا غیررایگان در وبسایت‌ها و پلتفرم‌هایی، ذخیره کرد. تعدادی از وبسایت‌های ارائه کامپوننت‌ها، عبارتند از:
  • BIMSmith Market
  • RevitCity
  • BIM Object
  • Smart BIM Library
  • CAD Forum
  • Modlar
  • Specified By (UK)
  • National BIM Library
  • Turbo Squid
  • Polantis
  • BIMbox
  • ARCAT

 

تعدادی از مزایای دیگر رویت در معماری

  • پشتیبانی از پلاگین‌ها و نرم‌افزارهای مختلف: رویت، به دلیل ماهیت اطلاعات‌محوری و هم‌کنش‌پذیری خود، به آسانی از پلاگین‌های مختلف، پشتیبانی می‌کند یا از این طریق، به نرم افزارهای دیگر، مرتبط می‌شود. پلاگین‌هایی نظیر Vray برای رندر؛ Enscape و Lumion برای مصورسازی، رندر، Walkthrough، و انیمیشن؛ pyRevit پلاگینی قدرتمند برای بهبود عملکرد، بهره‌وری و سرعت کار با رویت، Inside که با فراهم‌کردن امکان بهره‌گیری از توانمندی‌های راینو و گرس هاپر در رویت، ضعف‌های آن در مدل‌سازی را برطرف می‌کند.
  • داینامو: Dynamo، این اهمیت را دارد که به عنوان یکی از نقاط قوت رویت مطرح شود؛ این پلاگین که در سال 2011 به صورت بتا، معرفی شد، یک افزونه اسکریپت‌نویسی بصری بسیار قدرتمند برای Revit است. داینامو، برای کاربر رویت، امکانات و دسترسی‌هایی به مراتب بیش از پیش را آزاد می‌کند. این پلاگین، در مواردی که هر روز به تعدادشان افزوده می‌شود، کارامدی خود را نشان می‌دهد؛ مواردی نظیر:
  • خودکارسازی کارهای تکراری؛
  • خروجی گرفتن از داده‌ها (مثلاً از طریق اکسل)؛
  • مدل‌سازی پارامتریک (تا حدودی مشابه با گرس هاپر در راینو)؛
  • تحلیل‌های حوزه BIM (مانند تحلیل‌های انرژی)؛
  • ارتقای دانش تخصصی حوزه ساختمان: شاید دور از ذهن باشد، اما به دلیل ماهیت تخصصی و فنی نرم افزار رویت در معماری، می‌توان از طریق کار با آن، مواردی آموخت؛ مواردی نظیر زبان تخصصی این رشته، جزئیات ساختمانی، سلسله‌مراتب اجرای عناصر معماری، استانداردهای ساختمانی، و…
  • جامعه گسترده کاربران: تعدد کاربران حرفه‌ای فعال در جهان، و اشتراک‌گذاری جدیدترین اخبار نرم افزار رویت، تجربیات، پرسش‌ها، و پاسخ‌ها، Revit را از دو نظر بهبود بخشیده؛ یکی برطرف‌شدن پرسش‌های احتمالی کاربران دیگر و ایجاد تجربه کاربری عمیق‌تر. دوم، مشخص‌شدن کاستی‌های نرم افزار و موارد مورد نیاز جامعه تخصصی هدف آن که در توسعه نسخه‌های بعدی، اعمال می‌شود. از نمونه‌های مزایای جامعه گسترده کاربران، می‌توان به آموزش‌های رایگان نرم افزار رویت در بن رو کالج اشاره کرد.

 

رویت در معماری

 

آموزش رویت، چگونه است؟

Revit، نرم افزاری با قابلیت‌های فراوانی در حوزه ساختمان است که یکی از اهداف اساسی آن، ساخت‌پذیر کردن پروژه است؛ تحقق این هدف و بسیاری از ویژگی‌های رویت، در کاربرد اصولی آن در فرایند BIM، تعریف می‌شود. استفاده غیراصولی از آن، و بدون توجه و آشنایی نسبت به ماهیت Revit، می‌تواند حتی نتایجی نامطلوب در پروژه داشته‌باشد؛ مثلاً، می‌تواند در مقایسه با نرم افزارهای دیگری که لزوما از فرایند BIM پیروی نمی‌کنند، زمان‌بر و ناکارامد جلوه کند. در حالی که این، بهره‌گیری غلط، یا ناآشنایی با رویت بوده که چنین اتفاقاتی را ممکن کرده.
به تعبیر بنده، استفاده غیراصولی و بدون یادگیری از رویت را می‌توان به رانندگی با یک خودروی عالی، اما در هر شرایطی با دنده یک، تشبیه کرد؛ کار، یعنی جابه‌جایی، انجام می‌شود، اما با کیفیت و سرعتی که مطلوب نیست! در چنین شرایطی، نرم افزارهای دیگر، توانمندتر به نظر می‌رسند؛ اما این به دلیل ضعف Revit در مقایسه با آن‌ها نیست! به خاطر ناآشنایی با ابزارها و ماهیت رویت، و به تعبیری، عوض‌نکردن دنده حین رانندگی رخ داده.
امروزه، قابلیت‌هایی که رویت در حوزه ساختمان ارائه می‌کند، بیشتر از گذشته آشکار شده. همین باعث شده که استقبال از آن نیز به طور فزاینده‌ای، افزایش یابد؛ به طوری که عملاً، هر معماری باید با نحوه کار با Revit، آشنا شود. در طول سال‌های اخیر، آموختن رویت، از یک موضوع اختیاری فاصله گرفته، و به امری ضروری نزدیک شده‌است. از طرفی دیگر، ماهیت تخصصی رویت و اصول آن، باعث شده که آموزش و یادگیری رویت، نسبت به بسیاری از نرم افزارهای دیگر، متفاوت باشد. به دلیل جایگاه نرم افزار Revit در فرایند BIM، لازم است برای تسلط کامل بر ابزارهای آن، نسبت به BIM هم آشنایی کافی کسب شود. همین موضوع نیز، آموزش رویت، یا به تعبیر درست‌تر، آموزش اصولی Revit را، متفاوت‌تر و تا حدودی دشوارتر می‌کند.

 

سخن پایانی بن رو کالج

نرم افزار رویت، با هدف‌هایی نظیر کمک به ساخت بهینه‌تر پروژه، پیاده‌سازی فرایند BIM، و بهبود قدرت تصمیم‌گیری در مراحل طراحی، ساخته شد و توسعه یافت. بهره‌گیری Revit از ویژگی‌های چشمگیری مانند محیط یکپارچه طراحی، کامپوننت‌های پارامتریک، و پیوند دوسویه در مدل، موجب استحکام جایگاه این نرم افزار هنگام انتشارش شد. نسخه‌های به‌روز سالیانه رویت، در راستای توسعه و پیشرفت آن با توجه به نیازهای روز حوزه ساختمان، منتشر می‌شوند؛ این نسخه‌های به‌روز، بهبودها و رفع کاستی‌ها، از مواردی هستند که جایگاه رویت را نسبت به رقبای سرسخت خود در حوزه فرایند BIM، ارتقا می‌دهند.

ماهیت تخصصی رویت، نسبت به نرم افزارهای دیگری که کاربردهایی عام‌تر دارند، دشواری را در مسیر یادگیری آن ایجاد می‌کند؛ همچنین، قدرت کامل رویت نیز، با بهره‌گیری اصولی از آن، یعنی در راستای پیاده‌سازی فرایند BIM، محقق می‌شود. این موضوع نیز، باعث پیچیدگی دوچندانی در سر راه آموزش رویت در معماری می‌شود. افزون بر این دو مورد، از آن‌جایی که کاربرد اصولی Revit در واقعیت، در پروژه‌های اجرایی است، فراگیری آن، مشکل‌تر می‌شود؛ زیرا معمولاً به دلایلی نظیر محرمانگی و ماهیت کپی‌رایت پروژه‌های اجرایی، فایل نرم افزاری آن‌ها، به طور عمومی منتشر نمی‌شود. کمبود چنین فایل‌هایی که می‌توانند مبنای خوبی برای یک آموزش اصولی پروژه‌محور باشند، مشکلی جدی در مسیر آموزش رویت است.
مجموعه بن رو کالج، مرجع اصلی آموزش صحیح نرم افزارهای تخصصی معماری، سال‌هاست که تمرکزی ویژه روی آموزش Revit به طور اصولی دارد؛ بهره‌گیری این مجموعه از اساتیدی دارای سابقه فعالیت حرفه‌ای در پروژه‌های اجرایی با استفاده از این نرم افزار، تجربه و تخصص را به آموزش می‌افزاید. پکیج آموزش

Revit College (رویت جامع معماری و سازه) ، محصولی آموزشی با ویژگی‌هایی منحصر به فرد، برای پوشش کامل دشواری‌های آموزش این نرم افزار است؛ رویت، در این پکیج، از سطح مقدماتی تا پیشرفته، به صورت اصولی، بر اساس فرایند BIM و استانداردهای بین‌المللی، آموزش داده می‌شود. حضور پروژه‌های انجام‌شده توسط مدرس، ویژگی ضروری پروژه‌محوری را به این پکیج می‌بخشد. مدل‌سازی کامل سازه‌های فلزی و بتنی، مدل‌سازی پوسته‌های خاص و فرم‌های پارامتریک، آشنایی مقدماتی با داینامو، و کرکسیون با مدرس، از ویژگی‌های دیگر این پکیج هستند.

پکیج آموزشی

Revit Coordination

دوره پیشرفته رویت
رویت در معماری، نرم افزار همه‌جانبه و یکپارچه ساختمان - بن رو کالج

Rating 4.25 from 4 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید