سبد خرید

آشنایی با BIM در معماری و مزایای آن

آشنایی با BIM در معماری و مزایای آن

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید bim در معماری چیست؟ مدل بیم (BIM) توسط استمن (Eastman) در سال 1970 برای مدیریت اطلاعات در ساختمان‌سازی مطرح شد. پیش از آن مهندسان در مقیاس‌ها‌ی بزرگ مجبور به ترسیم دستی نقشه‌ها‌ بودند. حتی اگر ترسیم انواع نقشه‌ها‌ی ساختمان اعم از معماری، سازه، تاسیسات، منظر و غیره با نرم افزار‌ها‌ انجام شود، مدیریت یکپارچه اطلاعات است که نقش اساسی را در کیفیت و سوددهی پروژه ایفا می‌کند. در ادامه این مقاله به شما می‌گوییم که bim مخفف چیست؟ و چه کاربردهایی در معماری دارد.

 

bim مخفف چیست؟

بیم یا BIM اختصار “Building Information Modeling” یا “مدل اطلاعات ساختمان” است که اجازه می‌دهد تمام متخصصان در حوزه ساخت یک پروژه، به اطلاعات یکدیگر دسترسی داشته باشند. مهم‌ترین مزیت استفاده از بیم رفع ناهمانگی‌ها‌ و مهندسی همزمان پروژه است که به معنی جلوگیری از در رفت و برگشت نشدن نقشه‌ها‌ بین مهندسی معماری، سازه، مکانیک، الکترونیک، منظر و دیگر عوامل از جمله برنامه‌ریزی‌ها‌ی زمانی، مالی، منابع و نیروهای انسانی است.

می‌توان اینطور فرض کرد که استفاده نکردن از مدل بیم در ساختمان‌سازی مانند آن است که شما بخواهید برای تعطیلات نوروز برنامه بریزید بی‌آن‌که به ترافیک جاده، برنامه زمانی سفر، در دسترس بودن مکان اقامت یا حتی وسیله سفر خود فکر کنید. احتمالا برای شما این مثال خیلی دور از ذهن است اما اگر خوب فکر کنید متوجه می‌شوید یک برنامه ریزی دقیق و درست برای سفر (بهره‌گیری از بیم) تا چه اندازه از هزینه‌ها‌ می‌کاهد و مهم‌تر آن‌که فرایند را به یک اتوماسیون تبدیل می‌کند.

برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از بیم در معماری و صنعت ساختمان:

  • بیم و انبوه‌سازی
  • بیم و انرژی
  • بیم و مدیریت زمان

 

آشنایی با bim در معماری

 

معجزه سودآوری بیم برای انبوه‌سازان

امروز دیگر کمتر شهری است که در آن پروژه‌های مسکن مهر در حال اجرا یا تحویل نباشد. نیاز به مسکن و تامین سکونتگاه‌ها‌ی شهری از جمله مهم‌ترین وظایف هر دولتی برای شهروندانش است؛ اما آنچنان که می‌دانیم برنامه‌ها‌ی انبوه‌سازی مسکن مهر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.

آنچه درباره این قبیل پروژه‌ها اهمیت دارد کیفیت مطلوب ساخت در عین تامین سود برنامه‌ریزی شده است. با این حال، عدم تطبیق با برنامه زمانی پروژه، دوباره‌کاری و ناهماهنگی‌ها‌ سبب افزایش زمان انتظار مردم و بالطبع نارضایتی آنها و کارفرمایان می‌شود. حال آنکه بلندمرتبه‌سازی و انبوه‌سازی در کشورهای پیشرفته یکی از رایج‌ترین پاسخ‌ها‌ به مشکلات مسکن و جمعیت است. علت این اختلاف سودآوری در چیست؟

استفاده از اصول بیم و مهندسی همزمان (Concurrent Engineering) در این میان به عنوان پاسخی به مشکلات مدیریت پروژه است. مدل اطلاعات ساختمان (BIM) با همکاری و تعامل بیشتر بین تیم‌ها‌ی بین رشته‌ای، فرایند توسعه پروژه را با کمترین اختلال همراه می‌کند. دسترسی گسترده و همه جانبه اطلاعات، جلو انداختن همکاری‌ها‌ی دیرهنگام، حفظ کیفیت در کنار هزینه کم و در یک کلام گرفتار نشدن در عدم یکپارچگی اطلاعات طراحی مهم‌ترین مزایای استفاده از BIM در انبوه‌سازی است.

 

بهره وری انرژی، معضلی که بیم به آن پاسخگو است؛

همین امروز که شما این مطلب را می‌خوانید برخی شهرهای ما با کمبود انرژی برق در تابستان و گاز در زمستان مواجه هستند. استفاده مستمر از سوخت‌ها‌ی فسیلی نه تنها باعث ایجاد آلودگی امروز هوای کلان شهرهای ایران شده‌است که بخش‌ها‌ی بزرگی از این سرزمین را با مشکلات زیست محیطی دست به یقه کرده‌است.

بیم (BIM) با بر هم نهی لایه‌ها‌ی مختلفی از اطلاعات روی هم مانند مکان نمایی پروژه و آب و هوا، پوشش ساختمان و دیوارها، حجم اتاق‌ها، مصالح استفاده شده برای در، پنجره و درزها به معمار کمک می‌کند هدر رفت انرژی را کنترل کند.

نرم افزارهایی که بر مبنای مدل اطلاعات ساختمان (بیم) کار می‌کنند به طراحان اجازه می‌دهند کارایی و راندمان انرژی ساختمان را محاسبه کنند. از جمله این نرم افزارها می‌توان به اتودسک رویت (Autodesk Revit)، نویس ورک (Navisworks) و پلنرلی (Plannerly) اشاره کرد که اتفاقا بن‌رو کالج برای شما آموزش‌ها‌ی آن را از جمله پکیج کامل رویت یا کتاب‌ها‌ی آموزشی فراهم کرده‌است.

 

bim مخفف چیست

 

مدل BIM؛ سیستم هوشمند جلوگیری از اتلاف ثانیه‌ها‌

همواره یک پروژه از صفر تا صد به 3 دسته قابل تفکیک است؛ عوامل طراحی قبل از ساخت، عوامل دخالت‌کننده در کار پیمانکاران حین ساخت و دسته سوم، بهره برداری و ارزیابی پس از ساخت. تاثیر متقابل و سه بعدی این عوامل بر هم سبب تاثیر بر بودجه، برآورد هزینه، تخمین زمان ساخت و اعتبار قرارداد می‌شود.

به کارگیری بیم در ساختمان در درجه اول کمک به تولید نقشه‌ها‌ در سریع‌ترین زمان می‌شود. پس از آن با استفاده مشترک از یک مدل برای همه گروه‌ها‌ی دخیل در پروژه، می‌توان به کاهش زمان هماهنگی و تدقیق نقشه‌ها‌ اشاره کرد. مقدور شدن تصمیم‌گیری برای شالوده طراحی معماری و ترکیب آن با مباحث سازه و تاسیسات یعنی مهندسی همزمان آن، از اتلاف بخش دیگری از زمان جلوگیری می‌کند. در نهایت دسترسی راحت به همه اطلاعات مثل میز کاری منظم برای مدیران پروژه، امکان برنامه ریزی زمانی، مالی، انسانی و منابع را می‌دهد. حالا که متوجه شدید bim در معماری چیست و چه کاربردهایی دارد می‌توانید برای تهیه پکیج آموزشی bim به سایت بن رو مراجعه کنید.

 

پکیج آموزشی

MEP College

آموزش تاسیسات الکتریکی و مکانیکی

آشنایی با BIM در معماری و مزایای آن - بن رو کالج

Rating 3.43 from 7 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید