سبد خرید

مسیر راه یادگیری نرم افزارهای معماری

مسیر راه یادگیری نرم افزارهای معماری

امروزه آشنایی و یادگیری نرم افزارهای معماری، یکی از مهارت‌‌های ضروری برای پیشرفت در این رشته به‌‌شمار می‌رود. نرم افزارهای نقشه کشی و مدلسازی در رشته‌ی معماری، نقش مهمی را ایفا می‌کنند. در واقع اکثر فعالیت‌های معماران و دانشجویان معماری در محیط این نرم افزارها انجام می‌شود. این نرم‌ افزارها، امکان بررسی و انجام طرح‌‌های بیشتری را در زمان کوتاه‌تر فراهم می‌‌کنند.  یکی از پرتکرارترین سوالات علاقه‌مندان و دانشجویان معماری این است که بهترین و پرکاربردترین نرم افزار معماری کدام است؟ برای پاسخ به این سوال مقاله آشنایی با پرکاربردترین نرم افزارهای معماری را بخوانید.

همچنین شاید برایتان سوال پیش بیاید که اولین قدم و مسیرراه برای یادگیری نرم افزارهای معماری چیست؟ و بهترین مرجع آموزش نرم افزارهای معماری کجاست؟ در این مقاله قصد داریم اهمیت، کاربرد و ترتیب یادگیری نرم افزارهای معماری را شرح دهیم.

 


 

اهمیت یادگیری نرم افزارهای معماری

امروزه برای فعالیت در بازارکار معماری لازم است که مهندسان و معماران به نرم افزارهای مربوطه مسلط باشند. هرکدام از نرم افزارهای معماری ویژگی‌های متفاوتی دارند و به همین دلیل هم هر یک از آن‌ها به یک شیوه خاص طراحی را برای معماران آسان‌تر می‌کند. این نرم افزارها، محیطی را برای کاربران فراهم می‌کنند که به آسانی و به بهترین شکل، طرح‌ها و ایده‌های ذهنی خود را پیاده، ویرایش، حذف و یا اضافه کنند. در واقع طراحان برای افزایش دقت و سرعت طراحی و همچنین ترسیم نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی پروژه‌های معماری به سراغ نرم افزارها می‌روند که در ادامه به برخی از مزایا و قابلیت‌های این نرم افزارها اشاره می‌کنیم:

  • بهبود روند طراحی

  • ذخیره و دسترسی آسان به داده‌ها

  • افزایش هماهنگی بین طراحان و بخش‌های مختلف پروژه

  • تبدیل مدل‌های سه‌بعدی به نقشه‌های فنی

  • ذخیره‌سازی درست اطلاعات طرح

  • ارائه نهایی گویا و نزدیک به واقعیت طرح

 

آموزش نرم افزارهای معماری

 

نرم ‌افزارهایی که هر معمار باید یاد بگیرد!

نرم ‌افزارهای معماری زیادی در دنیا وجود دارند که معماران آن‌ها را با توجه به کارایی و ویژگی‌های منحصر به فردشان انتخاب می‌‌کنند. به‌صورت کلی پرکاربردترین و ضروری‌ترین نرم افزارهای معماری در ابتدا، نرم افزار مهم و معروف اتوکد (AutoCad) و سپس نرم‌ افزارهای قوی تری ‌دی ‌مکس (3Dmax) و رویت (Revit) است. اتوکد، مجموعه‌ای کامل از ابزارهای ترسیمی و انواع امکانات برای نقشه‌‌کشی دوبعدی را دارد و نرم‌ افزار رویت برای کارهای اجرایی و فاز دو مناسب است.

در کنار نرم افزار تری دی مکس و رویت که نرم افزار سه‌بعدی محسوب می‌شوند، باید به یکی از ابزارهای رندرینگ نیز مسلط بود. برای مثال، ویری، کرونا و لومیون. همچنین نرم افزار فتوشاپ نیز از جمله نرم افزارهای پرکاربرد برای رشته معماری است. به علاوه نرم افزار اسکچاپ با محیط کاربرپسندی که دارد مدل‌‌سازی سه‌‌بعدی را سریع و راحت‌تر می‌کند. همچنین معماران برای مدل‌سازی سطوح منحنی و فرم‌‌های پیچیده در زمان کم، از نرم‌ افزار راینو کمک می‌گیرند.

 

آموزش نرم افزارهای معماری در ایران

همان‌طوری  که می‌دانید میزان محبوبیت و استفاده از نرم‌ افزارهای معماری در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. برای مثال لیست پرکاربردترین نرم‌ افزارهای معماری در اروپا با کشور ایران می‌تواند متفاوت باشد. با وجود تعداد زیاد نرم‌ افزارهای معماری در دنیا، شاید بتوان نرم‌ افزارهایی مانند اتوکد، رویت، تری‌ دی‌ مکس، اسکچاپ، لومیون و راینو را پرکاربردترین نرم‌ افزارهای معماری در دنیا دانست. در ادامه لیست بهترین نرم افزارهای معماری در ایران را بررسی می‌نماییم:

بدون شک مهم‌ترین نرم‌ افزار معماری در ایران، نرم‌ افزار اتوکد است. اگر یک معمار در ایران قرار باشد فقط یک نرم‌ افزار معماری را آموزش ببیند، آن نرم‌ افزار اتوکد خواهد بود. اتوکد، پایه و اساس تمام نرم‌ افزارهای معماری است.

درحال‌حاضر در ایران بعد از اتوکد، نرم‌ افزار رویت مهم‌ترین نرم‌ افزار معماری در بازارکار است. در رده‌هایی بعدی هم نرم افزار تری دی مکس و راینو قرار می‌گیرند.

سایر نرم‌ افزارهای معماری مثل لومیون، اسکچاپ، آرشیکد، … در اولویت‌های بعدی هستند. شرایطی مثل نیازها، اهداف و حتی محل زندگی معمار در این امر دخیل است. همچنین این روزها در ایران کاربرد فتوشاپ نیز در معماری کم نیست و جایگاه ویژه‌ای در بین شرکت‌های معماری دارد.

 

برای آشنایی بیشتر با نرم افزار رویت مقاله رویت در معماری، نرم افزار همه‌جانبه و یکپارچه ساختمان را بخوانید.

 

نرم افزار معماری

 

ترتیب یادگیری نرم افزارهای معماری

پاسخ به این سوال که کدام نرم افزار را اول یاد بگیریم و کدام را در مراحل بعدی، موجب روشن‌شدن مسیر راه یادگیری و پیشرفت در این حوزه می‌گردد. در ادامه به نرم افزارهای مهم و پرکاربرد معماری به ترتیب یادگیری اشاره شده‌است:

1.    اتوکد (AutoCAD)

اتوکد یک نرم ‌افزار مهم و پایه در معماری است که نقشه‌‌‌های معماری در آن طراحی و ترسیم می‌‌شوند. همچنین شهرداری و نظام‌مهندسی در ایران نیز فایل‌‌های نرم افزار اتوکد را درخواست می‌‌کنند. یکی از روش‌های افزایش سرعت عمل و دقت معماران، یادگیری اتوکد است. این نرم افزار برای ترسیم نقشه‌های دو‌بعدی و سه‌‌بعدی و همچنیم ترسیم جزئیات کاربرد دارد. در واقع قدم اول هر معمار در حوزه نرم افزار تسلط به اتوکد است.

2.    رویت (Revit)

اما امروزه در ایران و جوامع بین‌المللی، رویت جایگاه و اهمیت زیادی پیدا کرده است. ساختن یک مدل کامل از پروژه و تغییر سریع و صحیح نقشه‌‌های معماری، از خصوصیات رویت به شمار می‌آید. برای آشنایی بیشتر با رویت مقاله‌ی اهمیت آموزش رویت استراکچر را بخوانید.

3.    تری ‌دی‌ مکس (ds Max3) یا راینو  (Rhino)

تری دی مکس یک نرم‌ افزار قوی برای مدلسازی سه‌بعدی است که به کاربر این امکان را می‌‌دهد که هر حجمی را مدل کند. راینو هم یک نرم فزار قوی برای مدلسازی سه‌بعدی است. این نرم افزار با بهره‌گیری از پلاگین‌های متعدد کار مدلسازی را آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند. برای آشنایی با نکات مهم آموزش تری دی مکس برای مدلسازی معماری این مقاله را مطالعه کنید.

4.    پلاگین ویری ( V-Ray )

ویری یک نرم ‌افزار جانبی است که به‌صورت افزونه به نرم‌ افزارهای‌ مدلسازی مانند رویت و تری دی مکس اضافه می‌شود. با کمک ویری متریال‌دهی به مدل‌ها و ایجاد بافت و تکسچر و نور امکان‌پذیر می‌شود. در واقع، مدل نهایی با کمک ویری، زیباتر، دقیق‌تر و گویاتر می‌شود. معماران و علاقمندانی که در ایران تسلط کافی به ویری دارند، درآمد بالایی خواهند داشت.

 

ترتیب یادگیری نرم افزار معماری

 

سخن پایانی بن رو کالج

امروزه برای موفقیت در بازارکار معماری در ایران و همچنین در سایر کشورها  لازم است که معماران به نرم افزارهای معماری مسلط  باشند و با توجه به نیازها و شرایط خود، این نرم‌افزارها را به ترتیب اولویت مشخص کنند و سپس برای یادگیری آن‌ها زمان و هزینه لازم را اختصاص دهند. درصورتی ‌که به دنبال آموزش‌های کامل و معتبر در زمینه نرم افزارهای معماری هستید، بن رو کالج به عنوان مرجع آموزش نرم افزارهای معماری با جمع‌آوری بهترین پکیج‌های آموزشی برای یادگیری نرم افزارهای معماری یاذگیری را برای شما آسان‌تر کرده‌است.

Rating 4.50 from 14 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید