سبد خرید

تفاوت رویت و راینو در معماری

تفاوت رویت و راینو در معماری

رویت معماری (Revit Architecture) و راینو (Rhinoceros) دو نرم‌افزار خیلی پراستفاده و محبوب بین معماران و شرکت‌های معماری در سراسر جهان هستند. قابلیت‌های وسیع و شگفت‌انگیز این دو نرم افزار سبب فراگیری عمده استفاده آنها شده و صنعت مدلسازی را چند پله بالا برده‌است. رویت معماری منتشر شده توسط کمپانی غول‌آسای اتودسک (Autodesk) و راینو محصول دستان ظریف مک‌نیل (McNeel) است. در این مقاله از سایت بن رو کالج به بررسی تفاوت رویت و راینو در معماری و مقایسه بهترین نرم افزارهای معماری می پردازیم. در نهایت شما می توانید بهتر تصمیم بگیرید که کدام نرم افزار را برای یادگیری انتخاب کنید تا از پس انجام پروژه ها به آسانی برآیید.

هر ۳ نرم افزار رویت معماری و راینو به همراه و تری دی مکس (3D Max) دست راست همه اهالی رشته‌های معماری، معماری داخلی، معماری منظر، عمران سازه، طراحی صنعتی و حتی شهرسازی هستند. به این فهرست می‌توان رویت سازه (Revit Structure)، رویت تاسیسات (Revit MEP)، اتوکد (Autocad)، آرشیکد (Archicad)، اسکچاپ (Sketchup)، فیوژن ۳۶۰ (Fusion 360)، مایا (Maya)، لومیون (Lumion) و صد البته پلاگین‌های ویری (Vray)، گرس‌ هاپر (Grasshoper)، اینسکیپ (Enscape) و داینامو (Dynamo) را اضافه کرد که به سختی می‌توان آنها را به عنوان صرفا پلاگین دانست زیرا بسیار قوی در مدلسازی حاضر شده‌اند.

نرم افزار رویت معماری چیست؟

در زمان مقایسه بهترین نرم افزارهای معماری بدون شک به رویت بر می خورید. رویت معماری پرکاربردترین نرم‌افزار در گروه نرم‌افزاهای اتودسک رویت بین معماران است. عمده مدلسازی‌های درست‌شده با رویت در این نرم‌افزار شکل گرفته. از این نرم افزار مهندسان دیگری هم می‌توانند استفاده کنند که بنا به استفاده، انواع دیگر آن را در سیستم نصب می‌کنند. نرم افزار Revit Architecture اما با سربرگ‌ها و عناصری که مورد نیاز در طراحی ساختمان است در دسترس کاربران است.

به طور عمده تمام مهندسان از رشته‌هایی که بالاتر اشاره کردیم می‌توانند از رویت معماری استفاده کنند اما بیشترین کاربرد آن برای گروه معماری است. مهندسان برق و سازه از امکانات مپ و استراکچر بهره‌گیری بیشتری خواهند داشت.

مقایسه بهترین نرم افزارهای معماری

نرم افزار راینو چیست؟

برای مقایسه بهترین نرم افزارهای معماری نمی توان راینو را نادیده گرفت. نرم افزار مدلسازی راینو بر مبنای مدل ریاضیاتی نربز (NURBS: Non-uniform rational B-Spline ) کار می‌کند. به این معنی که فرم‌ها و سطوح از طریق علم ریاضی کد شده و به صورت رابط گرافیکی درآمده است. نربز در راینو امکان خلق نرم‌ترین فرم‌ها با بیشترین حد کنترل بر آن را به مدلساز می‌دهد که همین سبب کاربرد وسیع آن در طراحی صنعتی و جواهرسازی نیز می‌شود. نرم افزار راینو به طور حرفه‌ای برای پرینت سه بعدی (3D Printing) ساخت دیجیتال (CAM)، مهندسی معکوس و نمونه‌سازی سریع (Rapid Prototyping) استفاده می‌شود و به علت کار با پوسته (Surface) فوق‌العاده سریع و سبک روی سیستم اجرا می‌شود.

اولین تفاوت راینو و رویت معماری در CAD  و BIM  بیس بودن آنهاست. رویت معماری مدلسازی اطلاعات ساختمان را پشتیبانی می‌کند اما راینو به نمایش کامپیوتری و دیجیتال مدل بسنده می‌کند. برای آشنایی بیشتر با BIM می‌توانید به مطالب مرتبط با مدل اطلاعات ساختمان رجوع کنید.

نیازمندی های سیستم برای نصب نرم افزارهای رویت و راینو

هر دو نرم‌افزار برای Rhino 7 و Revit Architecture 2023 به ظرفیت بالای هارد نیازمندند و چه بهتر که یک SSD روی سیستم خود داشته باشید. ویندوز ۱۰ و رم حداقلی ۸ گیگ کار با نرم‌افزارها را برای شما راحت‌تر می‌کند. پردازنده اینتل و پس از آن AMD که به طور غالب در لپ تاپ های معماری گذاشته می‌شوند پاسخگوی این نرم افزارهاست و البته بهتر است از سری‌های H، Q یا ترکیب آنها باشد. پس از دانلود رویت معماری و راینو صرفا باید نصب و کرک آنها را صحیح انجام داده تا حین مدلسازی با باگ‌های ناآشنا برخورد نکنید.

مدلسازی با نرم افزار رویت و راینو

مقایسه تفاوت رویت و راینو در معماری

در مرحله طراحی و تبدیل کانسپت‌ها به فرم باید گفت راینو رابط کاربری راحتی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد به علاوه که دست خیلی بازتری برای استفاده از پوسته‌‌ها و صفحات منحنی خواهید داشت. بسیاری از افراد در این مرحله از اسکچاپ استفاده می‌کنند که البته نیازمند نصب بی‌شمار پلاگین برای ایجاد فرم‌هایی است که فقط با ۳ دستور در راینو انجام می‌شود!

در مرحله مدلسازی، انتخاب نرم‌ افزار وابسته است به اینکه فرم شما از چه هندسه‌ای تبعیت می‌کند و تا چه اندازه به پلاگین‌ها و پنل‌های ابزار رویت معماری و راینو تسلط دارید. هر دو نرم افزار قابلیت‌های زیادی برای مدلسازی معماری دارند. در حقیقت می‌توان گفت رویت معماری در این مرحله از راینو عقب می‌ماند و آن هم به علت پشتیبانی راینو از نربز است.

هنگام خروجی و رندر گرفتن، پلاگین رندر رویت یعنی اینسکیپ، در رویت معماری رو می‌شود. البته باید گفت که راینو به زیبایی به لومیون متصل شده و رندرهای تمیزی می‌گیرد یا این حال صدای لپ‌تاپ به علت جزئیات مصالح در لومیون بلند خواهد شد. هر دو نرم افزار به ویری متصل شده و به هیچ عنوان شما را برای ریل رندرها لنگ نمی‌گذارند.

از طرف دیگر برای نقشه‌های دوبعدی در راینو باید متوسل به تمیز‌کردن منحنی‌ها در اتوکد شوید و به هیچ عنوان نقشه‌های کاملا فنی در راینو نخواهید داشت. این درحالی است که ویوپوینت تاپ در راینو دید پلان با امکان تغییرات گسترده را به شما برای تولید مدارک فنی می‌دهد. نقطه قوت دیگر رویت معماری تولید نقشه‌های حرفه‌ای و دقیق فنی در همان نرم‌افزار بدون نیاز به ادیت در اتوکد است.

سخن پایانی بن رو کالج

با مطالعه این مقاله احتمالا با تفاوت رویت و راینو در معماری و بهترین نرم افزارهای معماری آشنا شدید. حالا می تواند با اطلاعات به روزی که دارید به انتخاب یک نرم افزار برای مدلسازی های سه بعدی معماری خود بپردازید. به یاد داشته باشید که با پکیج ها و کتاب های اموزشی بن رو کالج می توانید همه این نرم افزارها را به آسانی بیاموزید.

پکیج آموزشی

Revit College

آموزش جامع معماری و سازه

تفاوت رویت و راینو در معماری - بن رو کالج

Rating 3.41 from 22 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید