سبد خرید

پیش‌نیازهای مهم برای یادگیری نرم افزار رویت

پیش‌نیازهای مهم برای یادگیری نرم افزار رویت

در دنیای امروز، رشد چشمگیر تکنولوژی و فناوری‌های نوین، امکان یادگیری آسان‌تر و فعالیت بیشتر در زمینه‌های مختلف را برای متخصصین، در هر زمینه‌ای فراهم کرده است. این رشد و پیشرفت، در معماری و صنعت ساختمان نیز کاملاً مشهود بوده و مهندسین و معماران، با به‌کارگیری علوم جدید و به‌خصوص نرم افزارهای قدرتمند معماری، توانسته‌اند به نیازهای خود در این زمینه پاسخ بدهند.

نرم افزار Revit یکی از فناوری‌هایی است که امروزه بیشتر توسط معماران و مهندسین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نرم‌افزار قدرتمند، معماران و طراحان را قادر می‌سازد تا از ابزارهای پیشرفته‌تری برای بهبود فرایندهای کاری، ساده‌تر کردن روند مدل‌سازی و امکان همکاری بین تیم‌ها استفاده کنند. ابزارهای پیشرفته طراحی ساختمان‌ها، ویرایش سریع پروژه و تهیه رندرهای رئال و بهینه، همگی از مزایای خارق‌العاده نرم افزار رویت هستند. در ادامه مقاله، به معرفی این نرم افزار محبوب و پیش نیازهای لازم برای شروع یادگیری رویت می‌پردازیم.

یادگیری رویت در معماری

معرفی نرم افزار رویت

Revit یک نوع نرم افزار مدل‌سازی اطلاعات ساختمان از کمپانی Autodesk است که به کمک آن، متخصصان و طراحان می‌توانند طرح‌های مختلفی را مدل‌سازی کرده و با دیگران به اشتراک بگذارند. این نرم افزار به طور خاص به متخصصان ساختمان در طراحی، ساخت و نگهداری ساختمان‌های با کیفیت بالاتر و کم‌مصرف‌تر کمک بسیاری می‌کند.

نرم افزار Revit، قابلیت برنامه‌ریزی، ترسیم و پیاده‌سازی کامل و با جزئیات دقیق را نیز دارد؛ البته که بسیاری از مشاغل دیگر نیز مانند طراحان منظر، متخصصین برق و تأسیسات ساختمان و طراحان داخلی، Autodesk Revit را ابزاری ارزشمند می‌دانند.

سازوکار نرم افزار Revit به گونه‌ای است که می‌تواند با استفاده از سیستم BIM (Building information modelling)، به جای سیستم CAD (Computer-aided design)، بر روی داده‌های مدل‌ها تأثیر بگذارد و به سیستم‌های ساختمانی پیچیده این اجازه را می‌دهد تا در مدت زمان کوتاهی به طور دقیق طراحی و ترسیم شوند.

درحال حاضر، Autodesk Revit به عنوان برنامه‌ای در دسترس است که قابلیت‌های Revit Architecture، Revit MEP و Revit Structure را با هم ترکیب کرده و در نهایت متخصصین هر حوزه، می‌توانند یک خروجی بی‌نظیر و با تمام جزئیات از طراحی خود تهیه کنند.

جهت آشنایی بیشتر با سیستم BIM، روی لینک آشنایی با BIM در معماری کلیک کنید.

 

ارتباط BIM و نرم افزار رویت

 

کاربرد نرم افزار Revit در معماری

امروزه تصور اجرای پروژه‌ها در صنعت ساختمان بدون کمک نرم افزارهایی بر پایه BIM تقریباً غیرممکن است. نرم افزار رویت، در زمینه BIM پیشرو بوده و در حال حاضر، تبدیل به یکی از محبوب‌ترین نرم افزارها میان معماران و مهندسین شده است. مهم‌ترین ویژگی‌ها و کاربردهای نرم افزار Revit به شرح زیر است:

 

  • تجسم سریع و مدل‌سازی سه‌بعدی پروژه

در نرم افزار Revit، معماران می‌توانند طی روند طراحی، تمامی پروژه خود را به راحتی تجسم و مدل‌سازی کرده و به کمک ابزارهای کاربردی رویت، به سرعت پروژه را طراحی کنند و در نهایت، یک توصیف بصری از کل پروژه را ارائه دهند.

  • سازگار با تغییرات

نرم افزار Revit به معماران این امکان را می‌دهد که تغییرات را به راحتی بر روی پروژه‌های خود اعمال کنند. به‌عنوان مثال، می‌توانند اندازه اجزای مختلف ساختمان‌ مانند درها، صندلی‌ها، پنجره‌ها، کف‌پوش‌ها و… را مجدداً تغییر دهند. برای یک معمار یا مهندس لحاظ کردن این تغییرات در نرم افزاری همانند رویت، بسیار آسان بوده و در مقایسه با سایر نرم افزارهای BIM زمان کمتری را از فرد می‌گیرد؛ بنابراین طراحان می‌توانند بدون دشواری اجزای طرح خود را ویرایش کنند.

  • همکاری پیشرفته‌تر

از آن‌جایی که مهندسین معمار، برق، تأسیسات و مکانیک، همگی در روند طراحی یک پروژه، هم‌زمان با یکدیگر فعالیت می‌کنند، بنابراین برای درک بهتر از کار یکدیگر باید از نرم افزاری استفاده کنند تا این نیاز آن‌ها را برطرف کند. نرم افزار Revit  این قابلیت منحصر به فرد را در اختیار مهندسان قرار می‌دهد تا اعضای تیم در زمان طراحی پروژه بتوانند با سایر افراد همکاری کنند. این مزیت، به کاهش خطاها و ناهماهنگی‌ها طی فرایند طراحی کمک شایانی می‌کند.

مزایای نرم افزار رویت

 

سایر مزایای نرم افزار رویت

  • مدیریت پروژه کارآمد

نرم افزار Revit به مهندسان کمک می‌کند تا پروژه‌های خود را به طور مؤثری مدیریت کنند. آن‌ها به راحتی می‌توانند پیشرفت پروژه را پیگیری، وظایف را برنامه‌ریزی و منابع را به درستی مدیریت کنند.

  • برآورد دقیق هزینه‌ها

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد نرم افزار Revit، قابلیت محاسبه و برآورد دقیق تمام هزینه‌های یک پروژه ساختمانی است. به کمک این ویژگی، طراحان به راحتی می‌توانند مقدار متریال و تجهیزات مورد نیاز برای پروژه را محاسبه کنند و به کارفرما ارائه دهند.

  • تحلیل انرژی

بهره‌وری انرژی، موضوعی است که بیشتر در دنیای ساخت و ساز مطرح می‌شود. خوشبختانه، ویژگی‌های خاص نرم‌افزار Revit، توسعه و اجرای طرح‌های سازگار با محیط ‌زیست را برای مهندسان و معماران آسان‌تر می‌کند. به طور خاص، نرم افزار Revit شامل ابزارهای تجزیه، تحلیل و اندازه‌گیری اثرات زیست‌محیطی و تحلیل انرژی ساختمان است.

 

قابلیت پارامتریک بودن مؤلفه‌های رویت

هر یک از اجزایی که در نرم افزار Revit ایجاد می‌کنید، دارای مؤلفه‌های پارامتریک هستند. این بدان معناست که عناصر شما کاملاً سه‌بعدی هستند، اما می‌توانید صفحات دوبعدی مرتبط را نیز تغییر دهید تا مدل سه‌بعدی نیز تغییر کند.

نکته کلیدی در این‌جا این است که اطلاعات مورد استفاده برای ساخت مدل، همه از یک پایگاه داده واحد می‌آید. یعنی هر زمان که تغییری در طرح خود ایجاد کنید، آن پایگاه داده نیز به روز می‌شود. مهم نیست که در کجای مدل تغییر را ایجاد کرده‌اید؛ هر اطلاعات جدیدی که بارگزاری می‌کنید در سرتاسر مدل اعمال می‌شود. این پویایی، در میزان زمان صرف شده توسط طراحان صرفه‌جویی می‌کند.

اگر تمایل به شناخت بیشتر مزایا و نقاط قوت نرم افزار رویت دارید، روی رویت در معماری کلیک کنید.

 

نرم افزار رویت و طراحی پارامتریک

 

پیش نیازهای مهم برای یادگیری رویت معماری

به طور کلی، هیچ پیش نیاز رسمی برای شروع یادگیری رویت وجود ندارد؛ اما با این حال، آشنایی با یک سری نکات‌، اصول و قواعد اولیه در ابتدای مسیر آموزش، می‌تواند به علاقه‌مندان کمک بسیاری کند:

  1. آشنایی با طراحی معماری

در وهله اول، داشتن دانشی کلی در زمینه معماری که شامل نقشه‌خوانی، روش‌های طراحی، سبک‌های مختلف معماری، ضوابط طراحی و… می‌شود؛ برای هر فردی که قصد یادگیری رویت را دارد بسیار حائز اهمیت است.

  1. درک پایه‌ای از مهندسی سازه و اصول طراحی

مهندسی سازه با طراحی و اجرای ساختمان‌ها و حتی سازه‌های غیر ساختمانی شناخته می‌شود. اگر قصد یادگیری رویت معماری یا Revit Structure را دارید، داشتن اطلاعات نسبی در زمینه طراحی، تحلیل و نظارت پروژه‌های عمرانی کمک بسیاری به شما می‌کند.

  1. آشنایی با نرم افزارهای رایج طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)

اگر قبل از یادگیری رویت معماری با نرم افزار اتوکد آشنایی داشته باشید، قطعاً یادگیری نرم افزار Revit برای شما بسیار آسان‌تر خواهد بود. با این حال، اگر هیچ تجربه‌ای با هیچ‌کدام از نرم افزارهای معماری ندارید، توصیه ما به شما این است که ابتدا یادگیری نرم افزار اتوکد را در اولویت کار خود قرار داده؛ سپس به یادگیری نرم افزار رویت بپردازید.

  1. درک مفاهیم BIM (مدل‌سازی اطلاعات ساختمان)

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، BIM یا مدل‌سازی اطلاعات ساختمان، مبتنی بر مدل‌هایی است که برای برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و مدیریت پروژه‌های ساختمانی و یا زیرساختی استفاده می‌شود. با توجه به این‌که نرم افزار رویت نیز بر پایه BIM طراحی شده است؛ بنابراین داشتن تسلط کافی در زمینه مفاهیم BIM می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد.

 

پیش نیازهای مهم برای یادگیری نرم افزار رویت

 

نقشه راه یادگیری نرم افزار Revit

  1. یادگیری اصول اولیه نرم افزار

یادگیری اصول اولیه یک نرم افزار پیچیده مانند Revit یک الزام مطلق است. شما می‌توانید مستقیماً وارد برنامه آموزشی شوید و قدم به قدم، از سطح مبتدی شروع کرده، ابزارهای مختلف را فراگرفته و در نهایت تا سطح پیشرفته پیشروی کنید.

  1. خلق‌کردن

نرم افزار Revit ممکن است باعث شود تا خلاقیت طراحان داخلی و معماران از بین برود. اما شما باید به این نکته توجه کنید که در ابتدای مسیر یادگیری قرار دارید و باید با خیال راحت آزمون و خطا کنید. آزمایش کردن و تمرین به شما این امکان را می‌دهد تا اصول اولیه و ابزارهای طراحی رویت ​​را به خوبی بیاموزید.

  1. تهیه یک دوره آموزشی جامع

نرم افزار Revit برای افراد مبتدی ممکن است کمی پیچیده باشد. به همین دلیل تهیه یک دوره تخصصی، می‌تواند کمک‌کننده باشد. همه کارها روی رایانه شما انجام شده و یادگیری آسان‌تر با متدهای نوین، روش بهتر ارائه اطلاعات و پروژه محور بودن دوره، به شما اطمینان خاطر می‌دهد.

  1. شرکت در پروژه‌ها

هیچ معلمی بهتر از تجربه کردن نیست. به همین دلیل شرکت در پروژه‌های مختلف Revit می‌تواند یک عمل لذت‌بخش و سودمند باشد. شما با این کار، نه تنها رزومه خود را ایجاد می‌کنید، بلکه جنبه‌های اساسی نرم افزار را که ممکن است از قبل نداشته باشید، یاد می‌گیرید. اگر می‌خواهید به یک معمار وطراح موفق تبدیل شوید، تقویت دانش BIM و یادگیری رویت معماری برای موفقیت شما ضروری است.

  1. فراگیری همه قابلیت‌های رویت

پس از کسب مهارت و تسلط بر Revit Architecture (معماری)، شما می‌توانید به سراغ یادگیری Revit structure (سازه) و سپس، Revit MEP (تأسیسات) بروید. طی‌کردن این مراحل، به شما کمک می‌کند تا به تمام جزئیات این نرم افزار قدرتمند مسلط شده و دیگر چیزی از قلم نخواهد افتاد. پس از این مرحله شما تبدیل به یک BIM modeler حرفه‌ای می‌شوید.

 

برای آموزش رویت MEP روی لینک کلیک کنید.

 

یادگیری سریع نرم افزار رویت

 

یادگیری نرم افزار Revit چقدر طول می‌کشد؟

چند ماه! یادگیری نرم افزار Revit مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید. لازم به ذکر است که تسلط کامل و تخصصی به این نرم افزار ممکن است سال‌ها به طول بینجامد، اما کسب تمامی مهارت‌های لازم، فقط چند ماه طول می‌کشد. در این راستا، یک دوره آموزشی جامع و پروژه محور به شما کمک می‌کند تا اصول اولیه نرم‌افزار رویت را در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراگیرید.

 

اهمیت یادگیری نرم افزار رویت در چیست؟

اکیداً توصیه می‌شود که Autodesk Revit را از همان روزهای فارغ‌التحصیلی خود یاد بگیرید. اگر دانشجو هستید و یا  در رشته‌های معماری و برنامه‌ریزی، مهندسی عمران، حمل‌ونقل، سازه، مکانیک، برق، متخصص نما، طراح داخلی، معمار داخلی و… مشغول به کار هستید و به رشته طراحی و ساخت AEC تعلق دارید، یادگیری نرم افزار رویت برای شما ضرورت پیدا می‌کند.

یادگیری Revit به شما توانایی برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها را می‌دهد. مدل‌های سه‌بعدی BIM به شما کمک می‌کند تا در برنامه‌ریزی و طراحی خود اعتمادبه‌نفس بیشتری ایجاد کنید. همچنین به شما کمک می‌کند تا به طور مؤثر ایده‌های خود را به مشتریان و مشتریان خود منتقل کنید.

رویت بسیار توانمندتر از ابزارهایی است که قبلاً استفاده می‌شد. تقریباً هر کاری که مردم قبلاً با استفاده از سایر نرم افزارهای معماری انجام می‌دادند را می‌توان در رویت به سرانجام رساند. علاوه بر این، شما همچنین می‌توانید چندین گزینه طراحی ایجاد کنید و ساخت‌وساز را در فازهای مختلف به طور مؤثر برنامه‌ریزی کنید.

برای یادگیری رویت، توصیه می‌شود که در حین حرکت یاد بگیرید. هر فردی منحنی یادگیری متفاوتی دارد و با سرعت خاص خود یاد می‌گیرد. به‌طورکلی می‌توان گفت که 3 روز اول برای آشنایی شما با رابط کاربری نرم افزار رویت صرف می شود.

سپس 2-3 هفته آینده برای آشنایی کاملتر شما با مدل‌سازی و مستندات اولیه استفاده می‌شود. در عین حال شما می‌توانید یک پروژه را به تنهایی شروع کنید و از Revit برای تولید نقشه‌ها و رندرها استفاده کنید. با ادامه این فرایند، در کنار آموزش و یادگیری مستمر رویت، شما همزمان به انجام پروژه های مختلف می‌پردازید. تا جایی که پس از گذشت یک دوره کوتاه به‌خوبی متوجه خواهید شد که در استفاده از این نرم افزار به تسلط کافی رسیده‌اید.

 

چند نکته اساسی پیش از یادگیری رویت

  • با مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) آشنا شوید. البته به جزئیات کامل آن وارد نشوید، بلکه صرفاً در حد یک مفهوم کلی با BIM آشنایی پیدا کنید.
  • در مورد پایگاه‌های داده در نرم افزار بیاموزید و به‌خاطر داشته باشید که هر مدل ساختمان Revit یک نمایش تصویری و عددی از پایگاه‌ داده Revit است.
  • بدانید که چگونه یک پایگاه‌ داده اطلاعاتی (مانند مدل Revit) از یک گردش کار BIM پشتیبانی می‌کند.
  • اجازه ندهید پیچیدگی مسائل موجود حین طراحی، شما را از استفاده از رویت باز دارد. به آموزش و یادگیری خود ادامه دهید تا بتوانید بهترین استفاده را از نرم افزار رویت برای بهبود کیفیت و کاهش هزینه‌ها در پروژه‌های خود داشته باشید.
  • با برخی از نرم افزارهای مرتبط دیگر آشنا شوید. دانستن این که چگونه این نرم افزارها با یکدیگر تفاوت دارند و یا در چه نقاطی با هم یکسان هستند، به درک اینکه رویت در چه چیزی خوب است و چه زمانی نرم افزارهای دیگر می‌توانند ارزش‌افزوده داشته باشد، کمک می‌کند.

 

بهترین راه شروع یادگیری رویت برای مبتدیان چیست؟

نرم افزار رویت، برخلاف برخی از نرم افزارهای معماری، ابزاری است که کاربر برای یادگیری آن نیاز به یک راهنما دارد. به بیان دیگر، یادگیری رویت باتوجه‌به ابزارهای کاربردی و قدرتمندی که دارد، بدون داشت یک راهنمای جامع امکان‌پذیر نیست!

ممکن است برخی از افراد و علاقه‌مندان، در ابتدای مسیر یادگیری نرم افزار رویت تصمیم بگیرند که رویت را به‌صورت کاملاً خودآموز فراگیرند؛ اما نکته اینجاست که این روش یادگیری پس از مدتی متوقف خواهد شد و دیگر نتیجه مثبتی نخواهد داشت. چرا که یک کاربر مبتدی در رویت، نمی‌تواند به‌تمامی ابزارها و قابلیت‌های رویت به‌تنهایی تسلط کافی پیدا کند.

بنابراین، بهترین راه و روش مسیر یادگیری این نرم افزار قدرتمند این است که از همان ابتدای کار، یک راهنما و یا یک دوره آموزشی جامع و پروژه محور را در کنار خود داشته باشید. گذراندن یک دوره آموزشی جامع که تمامی نکات مهم را به شما آموزش می‌دهد، کمک می‌کند تا به‌خوبی به‌تمامی ابزارها و قابلیت‌های رویت مسلط شوید و دیگر نگران مسیر یادگیری نباشید.

 

سخن پایانی بن رو کالج

اکنون به خوبی می‌دانید که نرم افزار رویت چگونه به شما کمک می‌کند تا طرح‌های خود را به راحتی ایجاد کنید؛ نرم افزار رویت بر کار یکنواخت غلبه کرده و پروژه را به سرعت بدون خطا به پایان می‌رساند. متد BIM در صنعت ساختمان، همچنان در حال گسترش و رونق بوده و نرم افزار Revit نیز در همین راستا به رشد خود ادامه خواهد داد. اگر هنوز شروع به یادگیری نرم افزار Revit نکرده‌اید، اکنون زمان مناسبی برای این کار است. مجموعه بن رو کالج، مرجع علمی و تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری و به‌ویژه آموزش Revit، در کنار شماست تا با ارائه پکیجی جامع که توسط اساتید مجرب تهیه و تولید گردیده، در مسیر کسب مهارت و فراگیری نرم افزار رویت و همچنین آشنایی با تمام اصول و ابزارها به صورت کاملاً پروژه محور، به شما کمک کند.

پکیج آموزشی

Revit College

آموزش جامع معماری و سازه

پیش‌نیازهای مهم برای یادگیری نرم افزار رویت - بن رو کالج

Rating 4.05 from 22 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید