3 چراغ جادوی معماری با فتوشاپ، ایندیزاین و ایلاستریتور
آیا کاربرد برنامه گرافیکی در معماری را میشناسید؟ فتوشاپ (Photoshop)، ایلاستریتور (Illustrator) و ایندیزاین (InDesign) همگی نرمافزارهای Adobe Creative Cloud هستند که تقریبا امروز در همه شرکتهای معماری برای بخشهای مختلف پرزانته استفاده می شوند. هر نرمافزار دارای ویژگیها و عملکردهای منحصر به فرد خودش است که برای عملیات مختلف در پرزانته معماری استفاده میشود. در این مقاله سعی میکنیم فتوشاپ و ایلاستریتور و ایندیزاین را معرفی کرده و کاربرد آنها را در پرزانته و شیتبندی معماری توضیح دهیم.
هر ۳ نرمافزار نصب راحتی دارند و تنها نکته آنها تغییر زبان هنگام نصب است تا از زبان فارسی به درستی حمایت کند. پیش از شروع، بدون شک آموزش فتوشاپ، ایلاستریتور و ایندیزاین را به شما توصیه میکنیم. این ۳ نرمافزار دست راست طراحان و معماران هستند. به کمک آنها فرایند ارائه هر مدرک معماری سریعتر و حرفهایتر انجام میگیرد.
نرم افزار فتوشاپ چیست؟
فتوشاپ یک نرمافزار ویرایش تصویر مبتنی بر پیکسل است که چه دانشجو باشید چه یک نیروی حرفهای در محل کار، حتما از آن استفاده خواهید کرد. مهمترین استفاده فتوشاپ را فارغ از همه ابزارهای ویرایشی خود باید پولیش نهایی رندر دانست. هر چقدر که حرفهای با لومیون یا ویری و اینسکیپ رندر بگیرید، بایستی خروجی را به فتوشاپ برده و دستی بر نور و رنگهایش بکشید تا واقعیتر به نظر برسد.
کاربرد فتوشاپ در معماری
- پست پروداکشن:
پست پروداکشن یک روش استفاده از فتوشاپ در معماری است که مانند کلاژ عمل میکند. ممکن است شما سیستمی قوی برای رندر گرفتن نداشتهباشید. میدانیم که رندر درخت یا عناصر با جزئیات بالا سبب طولانی شدن زمان رندر و فشار بیشتر به سیستم میشود. اگر هم رضایت دهیم خروجی بسیار نامناسب برای پرزانته خواهد بود.
پست پروداکشن به معنی تبدیل تصاویر به خصوص رندرهای خام به رندرهای رئال است. این کار با اضافه کردن جلوههای حقیقی نور، بافت، گیاهان، حرکت، انعکاس، پرسوناژ، مصالح و دیگر موارد به هر صحنه از رندرهای داخلی، خارجی، نما، سایت و … انجام میگیرد.
- ارائه:
بیان ایدهها به روشی روشن و مختصر و البته جذاب از نظر بصری با استفاده از تصاویر، گرافیک و متن در فتوشاپ
- تجسم:
امکان ایجاد برف و باران یا دیگر شرایط آب و هوایی روی رندر برای تجسم واقعیتر کارفرما.
- ویرایش عکس:
صرفنظر از قابلیتهای فتوشاپ برای ویرایش عکس توسط عکاسها یا گرافیستها فتوشاپ یک کار دیگر هم برای معماری انجام میدهد. حتما با تمرین «قبل و بعد - Before/After» در فرایند طراحی روبرو بودهاید؛ تغییر کلاژی عکسهای فعلی سایت مورد نظر برای نمایش کانسپ خود روی آن. فتوشاپ یک ابزار ایدهآل برای این کار است.
- شیتبندی معماری:
یکی از مهمترین کاربردهای فتوشاپ در معماری امکان ایجاد شیت در آن است. استفاده از گایدلاینها کمک میکند بتوانید محتوای شیت خود را مرتب کنید. به خصوص وقتی با پرزانته معماری در دروس فنی سر و کار داریم که نیاز به یک شیت با تمپلیت ثابت است، فتوشاپ با امکان قفل کردن بخشهای مختلف به کمک ما میآید.
بیشتر بخوانید: اصول طراحی شیت معماری برای دانشجویان
ایلاستریتور چیست؟
ایلاستریتور که برخی آن را ایلوستریتور مینامند یک نرم افزار طراحی مبتنی بر بردار است. معمولا از آن برای ایجاد لوگو، گرافیک و تصاویر استفاده میشود. در پرزانته معماری هم ایلاستریتور را می توان برای مقاصد مختلفی به کار برد. رابط گرافیکی این نرمافزار بسیار خوشدست است و کار کردن با آن را لذتبخش میکند. به علاوه مهمترین ویژگی ایلاستریتور امکان کار آن روی فایل کد است.
کاربردهای ایلاستریتور در پرزانته معماری
- پرزانته مدارک:
ایلاستریتور به معماران کمک میکند خیلی سریع پلانهای خود را تفکیک فضایی کرده، رنگ بگذارند یا برای آنها متن بنویسند. خروجی سبک و پاستلی آن سبب استفاده از این نرمافزار است. استفاده از ایلاستریتور برای پرزانته مدارک معماری به چند دلیل مهم انجام میشود. اول، خروجی سبک و سریع نرمافزار در مقابل فتوشاپ و دوم، وکتور دیدن خطهاست. وکتوربودن خط در ایلاستریتور کمک میکند خیلی راحت با تعریف ضخامت به خطوط عمقهای مختلف بدهیم که به خصوص در پرزانته سایت پلان معماری اهمیت دارد.
- تولید دیاگرام و نمودار:
نمودار و دیاگرامهای معماری یک بخش خیلی مهم از پرزانته معماری و شیتبندی هستند. استفاده از ایلاستریتور برای تولید دیاگرامها کار بسیار سنجیدهای است؛ چون اساسا این نرمافزار به تولید تصاویر مانند لوگو بسیار پاسخگو است.
- آمادهسازی فایلهای بزرگ برای چاپ:
از آنجایی که ایلاستریتور بر مبنای بردار کار میکند، هر چقدر فایل شما سنگین باشد، مانند فتوشاپ فشار آن را بر سیستم احساس نمیکنید. به علاوه، با زومکردن به حالت شطرنجی که در فتوشاپ دیده میشود نمیرسید. به این دو مورد باید دسترسی راحت به پالتهای رنگ برای چاپ را اضافه کرد.
- تولید دیاگرام ایزومتریک:
دیاگرامهای گرافیکی و کارتونی متعددی را میتوان با ایلاستریتور در معماری درست کرد. این امکان با دانلود آبجکتهای مختلف و گرفتن یک خروجی کانسپچوآل از مدل سهبعدی محقق میشود.
ایندیزاین چیست و چه کاربردی برای معماری دارد؟
ایندیزاین یک نرم افزار صفحهآرایی است که معمولا برای ایجاد بروشور، مجلات و کتاب استفاده می شود. در پرزانته معماری، ایندیزاین را میتوان برای ایجاد آلبومهای ارائه و تهیه گزارشهای مدون استفاده کرد. استفاده از ایندیزاین به معماران اجازه می دهد تا ایده های طراحی خود را به شیوهای منسجم و جذاب ارائه دهند.
ایندیزاین یک ابزار بسیار مفید برای طراحی و صفحهآرایی حرفهای است که محیطی سازگار با سایر نرمافزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ و ایلاستریتور دارد. قابلیت افزودن سریع و راحت جداول در طراحی و پشتیبانی از فایلهای بسیار بزرگ از نظر تعداد صفحه سبب میشود ایندیزاین برای طراحی آلبومهای ارائه به خصوص برای شرکتهای معماری مفید باشد.
یکی از مهمترین کاربردهای ایندیزاین در معماری استفاده از آن در پورتفولیو است. مدیریت تعداد صفحات بالای پورتفولیو و مراقبت از تناسبات صفحه مهمترین کاری است که در تهیه پورتفولیو باید رعایت شود. به علاوه، سهولت در جابجایی متون به وسیله ایجاد کادرهای متن جداگانه سبب میشود کنترل دقیقی بر قالببندی ستون متنها داشتهباشید.
کاربرد برنامه گرافیکی در معماری
در نتیجه، هر نرمافزار دارای عملکردها و نقاط قوت منحصربهفرد خود است که میتواند به روشهای مختلف به پرزانته معماری کمک کند. معماران ممکن است بسته به خواستههای کارفرما و نیازهای خاص پروژه، ترکیبی از این نرمافزارها را انتخاب کنند. با درک نقاط قوت و محدودیتهای هر نرمافزار، آنها میتوانند ارائههای مؤثر و جذابی ایجاد کنند که ایدههای طراحی خود را به شیوهای واضح و جذاب به اشتراک بگذارند.
سخن پایانی بن رو کالج
تا به اینجا کاربرد برنامه گرافیکی در معماری را آموزش دیدید. در واقع فتوشاپ و ایلاستریتور و ایندیزاین سه نرم افزار کاربردی برای شیت بندی و آماده سازی پورتفولیو معماری هستند. در پکیج پروگرافیک بن رو کالج همه این موارد و نرم افزارها و همچنین اصول شیت بندی و تهیه پورتفولیو را به شما آموزش میدهیم.
Rating 3.71 from 7 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!