سبد خرید

مهم‌ترین نکات درباره پرزانته در معماری

مهم‌ترین نکات درباره پرزانته در معماری

پرزانته در معماری جنبه مهمی از فرآیند طراحی معماری است که شامل ارتباط مفاهیم، ایده ها و راه حل های طراحی با مخاطبان مختلف از جمله مشتریان، ذینفعان و دیگر متخصصان طراحی است. در یک محیط دانشگاهی، پرزانته معماری به فرآیند ارتباط موثر هدف طراحی، چارچوب مفهومی و جزئیات فنی پروژه های معماری از طریق ابزارهای مختلف مانند نقشه ها، مدل ها، نمودارها و تصاویر اشاره دارد. در ادامه این مقاله از سایت بن رو کالج به معرفی تکنیک‌های پرزانته معماری می‌پردازیم.

هدف اصلی پرزانته معماری، انتقال ایده‌ها و راه‌حل‌های طراحی به شیوه ای واضح، مختصر و جذاب از نظر بصری است که مخاطب را درگیر و آگاه کند. در پرزانته معماری باید ویژگی‌های منحصربه‌فرد، عملکرد و زیبایی‌شناسی طراحی برجسته شود. در پرزانته‌‌های معماری شرکتی علاوه بر این‌ها می‌بایست امکان‌سنجی، قابلیت اجرا و راه‌حل‌های پیشنهادی نیز نمایش داده‌شود.

پرزانته در معماری وقتی مؤثر است که شما درک عمیقی از شخصیت مخاطبان، نیازها و انتظارات آن‌ها داشته‌باشید. این جمله به این معنی است که آگاه باشید هدف شما از پرزانته در معماری چیست و برای چه کاری مشغول ارائه هستید. مثلا پرزانته برای درس طراحی بیمارستان را در نظر بگیریم. در طراحی بیمارستان هدف اصلی عملکرد، عدم تداخل طراحی در فرایند درمان بیمار،‌ بهداشت و ایمنی است. بنابراین بهترین نوع پرزانته معماری در این مثال روشی است که این موارد را نشان دهد و شاید استفاده از تکنیک‌هایی مانند آبرنگ به صورت دستی، هاشور فشرده یا رنگ‌های تیره و زیاد پاسخگو نباشد.

برعکس اگر پرزانته برای طراحی مجتمع رفاهی یا فرهنگی باشد باید ذوق هنری بیشتری به کار گرفت. درباره مخاطب نیز چنین است. اگر هدف یک شرکت آلبومی برای نمایش نمونه‌کار به کارفرما باشد، شاید یک استایل ثابت شیک کافی باشد. همچنین اگر پرزانته طراحی یک ویلا باشد باید متمرکز بر دیتیل‌ها و حس و حال فضاها شد.

 

مراحل و تکنیک‌های پرزانته معماری

برای انجام پرزانته در معماری موارد زیر باید انجام شوند:

  • ایجاد خلاصه طراحی و توسعه مفهومی طرح به معنی تولید دیاگرام‌ها، به تصویر یا متن کشیدن کانسپت، روند طراحی برای رسیدن به فرم یا عملکرد نهایی.
  • تولید طرح و مدل: تولید مدارک اعم از پلان، نما، برش، پرسپکتیو و مدارک ترکیبی مانند برش پرسپکتیو + مدل سه‌بعدی. در این مرحله از نرم‌افزارهای رویت، راینو، اسکچ‌آپ، تری‌دی‌مکس، اتوکد و مشابه آن استفاده می‌شود.
  • انتخاب و سازماندهی رسانه موثر برای اصلاح تصاویر، انتخاب تکنیک ارائه؛ پرزانته معماری با فتوشاپ، ایلوستریتور، ایندیزاین و افترافکت بسیار معمول هستند.

افراد هوشیار هنگام مدلسازی و شروع فرایند تبدیل طرح از طراحی‌های دستی به دیجیتال، بنا به نیاز پیش رو انتخاب می‌کنند در چه بستری کار کنند. به عنوان مثال اگر کارشان با توپوگرافی سنگین همراه است از راینو استفاده می‌کنند یا اگر فرصت کمی دارند و نیاز به تهیه همزمان مدارک فنی و مدل سه‌بعدی دارند، رویت را به کار می‌گیرند. اگر می‌خواهید بدانید که تفاوت رویت و راینو در معماری چیست و کدام نرم افزار برای یادگیری بهتر است روی لینک کلیک کنید.

تکنیک‌های پرزانته معماری

 

پرزانته در معماری باید دستی باشد یا دیجیتال؟

تکنیک‌های هنری نقش اساسی در ارائه معماری دارند زیرا به معماران کمک می‌کند ایده‌ها و جزئیات و مفاهیم پیچیده را از طریق هنر به هم مرتبط کنند. انتخاب صحیح روش ارائه به طور مستقیم بر تاثیر ایده‌ها و راه‌حل‌های طراحی بر مخاطب اثر می‌گذارد. یک روش معمول و البته سخت برای کسانی‌ که تمرین ‌نکرده‌اند پرزانته دستی معماری است. راندو در پرزانته معماری به معنی ارائه نهایی طرح‌های اصلی از راه تکنیک‌های هنری دستی مانند آبرنگ، استفاده از ماژیک‌ و مدادرنگی،‌ هاشور و بی نهایت تکنیک دیگر است.

اگر شما در یک شرکت کوچک برای فازهای ابتدایی پروژه بخواهید پرزانته‌ای انجام دهید یا در سال‌های ابتدایی تحصیل معماری باشید پرزانته معماری به روش‌های دستی نتیجه بسیار برجسته‌ای خواهندداشت. عموما در حالت‌های دیگر افراد از پرزانته دیجیتال استفاده می‌کنند. این را بدانیم پرزانته دستی کاری دشوار و نیازمند به مهارت بالا است و صرفا چون دستی است ارزش کمتری نسبت به دیجیتال ندارد؛ اما از آنجا که می‌توان کنترل بیشتر بر جزئیات و تغییرات سریع آن در پرزانته دیجیتال داشت افراد عموما این راه را انتخاب می‌کنند.

به جز آن اسکیس دستی در فرایند طراحی برتری‌های دیگری به پرزانته دیجیتال معماری دارد. اول، انتقال سریع و ساده ایده‌ها و مفاهیم. ترسیم دست همزمان با فکر کردن به موضوعات مختلف، حاشیه‌نویسی، اصلاح با سایه و هاشور کمک می‌کند شالوده اصلی طرح به دست آید. در مراحل اولیه طراحی، شما باید خیلی سریع تصمیم بگیرید. پیچیدگی‌های فنی در پرزانته معماری هنگام کار با نرم‌افزار امکان ایده‌پردازی به شما نمی‌دهد. در نهایت هم پرزانته معماری با دست یک ارتباط شخصی بین طراح و مخاطب است؛ زیرا خط فکر و اثر طراح روی آن مشخص است. حس اصالت دیگر عاملی در اسکیس دستی است که در پرزانته معماری به صورت دیجیتال دیده نمی‌شود.

با این وجود نمی‌شود از دقتی که رندرهای دیجیتال در نمایش هدف پرزانته معماری استفاده می‌کند گذشت. به خصوص در طرح‌های پیچیده یا بزرگ مقیاس این موضوع کلید پرزانته است. در مرحله مدلسازی سرعت و کارایی بهترین دستاورد نرم‌افزارهای برای ما هستند. استفاده موثر از طیفی از دستورات در نر‌م‌افزارها، تولید انواع مدل‌ها و فرم‌های معماری در عین دقت را حقیقتا لذت‌بخش می‌کند. در نهایت می‌توان به انعطافی که انواع نرم‌افزارها به ما می‌دهند اشاره کرد. چه بسا بخشی از طراحی ما هنگام مدلسازی تغییر کند. این انعطاف زمان پرزانته شیت معماری هم ظاهر می‌شود و شما در لحظه می‌توانید تکنیک‌های مختلف ارائه در فتوشاپ را به کار ببندید.

 

سخن پایانی بن رو کالج

پرزانته معماری اغلب دارای دو روی سکه است. روی اول خط فکر شما و پس از آن مدل طراحی، روی دوم نمایش همه آنچه فکر کرده‌اید. بسیاری از ما در مرحله ایجاد یک مدل حرفه‌ای و با جزئیات بالا متوقف می‌شویم غافل از آنکه اکنون زمان نمایش آن‌هاست. برای یادگیری اصول و ضوابط شیت بندی و پرزانته معماری و یا طراحی پورتفولیو می‌توانید پکیج پروگرافیک بن رو کالج را تهیه کنید.

پکیج آموزشی

Pro Graphic

آموزش پست پروداکشن معماری

مهم‌ترین نکات درباره پرزانته در معماری - بن رو کالج

Rating 4.50 from 2 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید