سبد خرید

کاربرد رویت در سازه چوبی

کاربرد رویت در سازه چوبی

طراحی، مدل­­سازی و ساخت سازه‌­های چوبی به عنوان یکی از حوزه­‌های مهم در دنیای مهندسی، محبوبیت خاصی دارد. سازه­‌های چوبی، با ترکیبی از انعطاف، زیبایی و دوام می­‌توانند گزینه­‌ای مناسب در ساختمان­‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. آموزش طراحی و مدل­سازی این سازه‌­ها یک راه­‌حل مناسب برای دستیابی به دانش و مهارت مورد نیاز در این زمینه است. همچنین نرم افزار قدرتمند رویت در طراحی و ترسیم سازه‌­های چوبی کاربرد فراوانی دارد که در این مقاله به کاربرد رویت در سازه چوبی اشاره کردیم و به اهمیت رویت در سازه چوبی پی‌می‌­بریم. برای مشاهده پکیچ رویت برای سازه های چوبی روی لینک کلیک کنید.

 

فهرست مطالب

 

معرفی نرم افزار طراحی سازه چوبی

امروزه دنیای نرم افزار طراحی سازه دچار تحول و پیشرفت فراوانی شده­، که سبب ارتقای توانمندی‌­های طراحان و مهندسان سازه گردیده‌­است. طراحی سازه، یکی از زیر­مجموعه‌­های بسیار کاربردی در دنیای مهندسی است. در واقع به‌­طور خلاصه طراحی سازه را می‌­توان اینگونه تعریف کرد: طراحی و مدلسازی تمام المان­‌های سازه‌­ای همچون ستون، تیر، مهاربند و … با هدف افزایش مقاومت ساختمان. یک طراحی سازه مقاوم در برابر بارهای اضافی ساختمان مانند، طوفان، زلزله و…. عملکرد مناسبی دارد.

از قدرتمند­ترين نرم افزارهای تخصصی طراحی سازه می‌توان به نرم افزار Revit از سری نرم افزارهای BIM اشاره نمود. در واقع، BIM به معنای Building Information Modeling يعنی مدل­سازی بر اساس اطلاعات واقعی ساختمان و طراحی يک ساختمان بصورت مجازی با استفاده از عناصر اصلی دخیل در يک ساختمان همانند، سقف، ديوار، پله، پنجره، درب و … است. سرعت و دقت بالا در طراحی و مدل­سازی سازه­ای از ویژگی‌های شاخص این نرم افزار طراحی محسوب می­‌شود، که سبب صرفه جویی در هزینه‌­ها می‌گردد. از دیگر ویژگی­‌ها می‌­توان به اعمال تغییرات و ویرایش سریع نیز اشاره کرد.

 

برای مطالعه بیشتر مقاله یادگیری سازه های چوبی برای مهاجرت به آمریکا را مطالعه کنید.

 

نرم افزار طراحی سازه های چوبی

 

چرا رویت در سازه چوبی کاربرد دارد؟

صنعت چوب، طراحی و ساخت سازه‌­های چوبی یکی از قسمت­‌های مهم و کاربردی در رشته‌­های مهندسی معماری و عمران به شمار می‌­رود. اصول و مبانی طراحی سازه‌ چوبی، بررسی بارها، انتخاب متریال­‌های مناسب، نیروهای مؤثر بر سازه، تحلیل و ابزارهای طراحی موردنیاز سازه را شامل می­‌شود. چگونگی محاسبات و طراحی سازه­ به دلیل اینکه پایه‌­های اصلی و مهم سازه یک ساختمان هستند، برای مهندسان بسیار حائز اهمیت است و بایستی طراحی و مدل­سازی آن به صورت کاملا اصولی و با نهایت دقت انجام گیرد. همانطوری که اشاره شد، یکی از مناسب­‌ترین نرم‌افزارها برای طراحی و مدل­سازی سازه های چوبی، نرم افزار رویت است، که فرآیند طراحی و تحلیل را بهبود می­‌بخشد.

 

روش اجرای سازه­‌های چوبی

از مزایای استفاده از سازه‌ های چوبی که آن را از سایر سازه‌­های معمول دیگر متمایز می‌­کند، سرعت بالای اجرای آن است. روش اجرای سازه­‌های چوبی به این صورت است که ابتدا نقشه‌­های اجرایی از پانل­‌ها تهیه می‌شود. سپس پانل­‌های مذکور در کارگاه­‌ها به صورت پیش‌­ساخته مونتاژ می‌­شوند. اتصال این پانل­‌ها توسط پیچ­‌هایی بلند و میخ انجام می­‌شود. ستون مرکب در برخی از سازه­‌های چوبی که ستون‌های بلندی دارند برای جلوگیری از کمانش تعبیه می­‌گردد.

 

رویت استراکچر در نرم افزار طراحی سازه های چوبی

در گذشته‌های دور سازه­‌های چوبی و اجزای آن همانند خرپاها به صورت دستی و برروی کاغذ با احتمال خطا طراحی و ترسیم می­‌شدند، اما در دنیای امروز مهندسی، با وجود نرم افزار رویت استراکچر، کار طراحی و مدل سازی به صورت اتوماتیک انجام می­‌گیرد. این نرم افزار طراحی سازه های چوبی سرعت می‌برد. به همین سبب تسلط کافی بر این نرم افزار برای کسانی که قصد ورود به بازار کار معماری یا عمران را دارند، بسیار کلیدی و ضروری است.

 

کاربردهای رویت در سازه­ چوبی

همان­طوری که در مطالب قبل اشاره شد و از آن­جایی­‌که پرکاربردترین و مناسب­‌ترین نرم افزار مدل­سازی برای سازه در دنیای BIM، نرم افزار رویت REVIT است، این نرم افزار طراحی سازه های چوبی گزینه مناسبی برای مدل­سازی سازه­‌ها به شمار می‌آید. مهندسین با استفاده از نرم افزار رویت قادر به ارائه یک طرح اولیه کامل از پروژه در کوتاه‌­ترین زمان ممکن است. به همین دلیل اگر طرح اولیه به تایید کارفرما نرسید، مهندسان می‌توانند اصلاحات لازم را در مراحل ابتدایی کار انجام دهند. یکی دیگر از کاربردهای رویت در سازه­ چوبی، ارائه ‌مدل‌های سه­‌بعدی است.

نرم ‌افزار رویت به کاربر این امکان را می­‌دهد که سازه­‌های چوبی را در یک محیط سه­‌بعدی طراحی و بصورت دقیق و با جزئیات زیاد مدل­سازی کند. همچنین این نرم‌ افزار می­‌تواند با بارگذاری ‌های مختلف بر روی سازه­‌های چوبی و با استفاده از روش‌­های تحلیلی، عملکرد سازه­ را ارزیابی نماید.

استفاده از نرم افزار طراحی سازه های چوبی کمک می‌کنند تا یک سازه چوبی با بهینه­‌ترین هندسه، کمترین متریال و همچنین با کارایی بالا طراحی شود. در نهایت نقشه­‌های سازه و نتایج تحلیل‌­ها توسط همین نرم افزارها تهیه می‌شود.

سازه lsf، نزدیک­‌ترین رفتار را به سازه‌­های چوبی دارند. سیستم باربری ثقلی سازه‌­های چوبی معمولا از ترکیب پانل‌­های افقی و عمودی تشکیل می‌شود. سیستم مهاربند یا دیوار برشی هم برای باربری جانبی سازه‌­های چوبی می‌­تواند اجرا شود. به علت سبک بودن این سازه‌­ها، ابعاد فونداسیون معمولا کوچک است و همچنین این سازه‌­ها، برای غلبه بر نیروهای جانبی باد طراحی می­‌شوند.

 

نرم افزار طراحی سازه های چوبی

 

مدل­سازی سازه‌­های چوبی با پلاگین در رویت

یکی از جذابیت‌های استفاده از رویت در سازه چوبی آن است که برای انجام این کار از پلاگین­‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. مانند پلاگین Wood Framing، که جامع‌ترین پلاگین طراحی و مدل­سازی سازه­‌چوبی به حساب می‌آید. تمامی ابزارها لازم در این پلاگین تعبیه شده‌­است تا طراحی و ترسیم با سرعت، سهولت و دقت بالا انجام­ شود. اما این مساله به این معنا نیست که در نرم افزار رویت بدون استفاده از پلاگین، موفق به طراحی و مدل­سازی سازه­ های چوبی نخواهیم ­بود. رویت، نرم افزار طراحی سازه های چوبی، امکانات بیشماری را برای کاربران فراهم می­‌کند. در رویت با استفاده از ابزارهایی همچون beam ,wall ,column, floor, truss, brace, beam system می­‌توان به طراحی و ترسیم سازه ­های چوبی پرداخت.

 

سخن پایانی بن رو کالج

با توجه به محبوبیت و رشد استفاده از رویت در سازه چوبی در ایران، شاهد استخدام نیروهای متخصص در این زمینه هستیم. در سال‌های اخیر نیازمندی شرکت­‌های مهندسی به افرادی که به نرم افزاهایی مانند رویت استراکچر جهت طراحی، مدل­سازی و تحلیل سازه‌ مسلط هستند، به شدت زیادتر شده است.

همچنین آموختن طراحی و مدل­سازی سازه ­های چوبی در نرم افزار رویت امکان مهاجرت افراد به استرالیا، کانادا و خصوصا ایالات متحده را فراهم می‌کند. در این کشورها بازار کاری معماری، بیشتر در حوزه طراحی و ساخت خانه‌های چوبی است. بن رو کالج با پکیج آموزش­ تخصصی سازه های چوبی، فرصتی عالی برای یادگیری را برای معماران فراهم می‌کند. به ویژه معمارانی که قصد مهاجرت و یا ورود به بازار کار خارجی به صورت فریلنسری را دارند می‌توانند از پکیج آموزشی خانه سازی با سازه چوبی بیشترین بهره را ببرند.

Rating 3.50 from 4 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید