یادگیری سازه های چوبی برای مهاجرت به آمریکا
امروزه بسیاری از شرکتهای ساختمانی ترجیح میدهند از مصالحی همانند بتن و فلز، در فرآیند اجرای سازههای خود استفاده کنند؛ با این حال، این مورد در بسیاری از کشورهای پیشرفتۀ دنیا، مانند ایالات متحده، کانادا و اسپانیا صدق نمیکند و علیرغم ظهور فلزات و متریالهای جدید و مدرن، متریال چوب و سازههای چوبی، همچنان محبوبیت بسیار زیادی در ساخت و ساز دارد. در ادامه، به برخی از کاربردها و مزایای سازههای چوبی و ضرورت یادگیری سازه های چوبی برای مهاجرت میپردازیم.
فهرست مطالب:
- جالبترین و کاربردیترین نکات سازه های چوبی
- پیشینه سازههای چوبی در ایران
- کاربرد چوب در سازههای امروزی
- 7 دلیل محبوبیت سازههای چوبی در آمریکا
- ضرورت یادگیری سازه های چوبی برای مهاجرت
- سخن پایانی بن رو کالج
جالبترین و کاربردیترین نکات سازه های چوبی
چوب، یکی از قدیمیترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی از آغاز تاریخ ساخت و ساز بوده است. اگرچه استفاده از فولاد، بتن یا آهن پیشرفتهای قابل توجهی در ساخت و ساز به ارمغان آورده؛ اما در این بین، چوب هرگز محبوبیت خود را از دست نداده است. در واقع، تعداد سازههای چوبی ساخته شده در سراسر جهان ممکن است باعث شگفتیتان شود. کشورهایی نظیر ایالات متحده، ژاپن، اسکاتلند و کانادا در ساخت سازههای چوبی پیشرو هستند. در واقع، نسبت ساخت مسکن جدید با استفاده از سیستم سازه چوبی، میتواند از 60 درصد در ژاپن، 70 درصد در اسکاتلند و 85 درصد در ایالات متحده فراتر رود. حجم بالای ساخت و ساز با استفاده از سازۀ چوبی، نشان میدهد که این متریال ساختمانی، دارای مزیتهای بسیاری است.
-
سهولت ساخت
تیرهای چوبی را میتوان به راحتی در اندازه دلخواه، در محل برش داده و به کار گرفت. برخلاف سایر مصالح ساختمانی، برای انجام این فرآیند نیازی به تجهیزات سنگین نیست.
-
سرعت ساخت
در حالی که قاب کلی سازه در محل ساخته میشود، برخی از عناصر را میتوان به صورت پیشساخته اجرا کرد؛ همچنین میتوان آنها را سریعتر از سایر مصالح مانند سیمان، سنگ و یا آجر مونتاژ کرد؛ که این مزیت، امکان کنترل بیشتر جزئیات را فراهم کرده و زمان کمتری را در برمیگیرد.
-
بومآوری
ساختمانهای چوبی، برخلاف ساختمانهای بتنی و فولادی، از یک منبع تجدیدپذیر، یعنی درختان ساخته شدهاند. این مصالح چوبی به ویژه در آمریکای شمالی به وفور یافت میشوند.
-
عایق حرارتی
چوب در مقایسه با سایر متریالهای ساختمانی، مانند شیشه، بتن و فولاد دارای رسانایی حرارتی پایینتری است. به عبارت دیگر، چوب گرما را حفظ کرده و به لحاظ مصرف انرژی، محیطی کارآمدتر را برای ساکنین، ایجاد میکند. این مورد یکی از مهمترین نکات سازه های چوبی است.
-
بهبود کیفیت هوا
برخی از مطالعات نشان می دهد که کیفیت هوا در ساختمانهای چوبی بهتر است. چرا که چوب، در مقایسه با برخی دیگر از مصالح ساختمانی، گازهای سمی کمتری را تولید میکند. علاوه بر این، چوب قابلیت جذب کربن موجود در هوا را نیز دارد.
-
پایداری و دوام بالا
تصادفی نیست که هزاران سال است که از چوب در ساخت و ساز استفاده میشود. چرا که چوب یک متریال فوق العاده بادوام است و میتواند ساختاری محکم برای ساختمان ها ایجاد کند. زیرا قادر است در تحمل وزن خود بهتر از سایر مصالح مانند فولاد، عمل کند.
علاوه بر موارد فوق، عوامل بسیار دیگری از جمله مقاومت خوب سازه چوبی مدرن در برابر زلزله، فشار، کشش، نحوه اتصال و انعطاف پذیری که موجب عمر زیاد آن میشود، باعث محبوبیت بیشتر این متریال ساختمانی در دنیا شده است. البته سازههای چوبی تنها به ساخت خانه و مسکن محدود نمیشوند، بلکه رد پای چوب را میتوان در دکوراسیون، مبلمان، آلاچیقها، دربها، چهارچوب پنجرهها و… مشاهده کرد و اینها تنها بخشی از انواع سازه چوبی هستند.
پیشینه سازههای چوبی در ایران
سازه های چوبی در ایران، در مناطق شمالی کشور، به خصوص در استان گیلان، به دلیل وجود جنگل و منابع چوب کافی، بیشتر به چشم میخورند؛ اما نمونههایی از انواع سازههای چوبی در سایر مناطق کشور نیز اجرا شده است. به طور کلی، استفاده از سازههای چوبی در ایران از قدیم الایام، شرایط محدودی داشته و به همین دلیل، سازندگان معدودی در عرصه ساخت و سازهای چوبی فعالیت داشتند؛ و این دلیلی است که عدم توسعه ساخت و ساز و روش اتصالات چوبی در ایران را توجیه میکند. بن رو کالج یک پکیج آموزشی مربوط به آموزش سازه های چوبی برای مهاجرت را برای شما عزیزان در نظر گرفته است.
کاربرد چوب در سیستم سازهای
به طور کلی، در یک سیستم سازهای چوبی، اجزای اصلی ساختمان یعنی تیرها، ستونها، و حتی اجزای فرعی نیز به کمک چوب ساخته و اجرا شدهاند. استفاده از ستون باربر، کارآمدترین روش ساخت دیوارها در سازه های چوبی است. این ستون ها الزاما از چوب سخت بوده و قادر به تحمل بار تا دهانه ۷ متر هستند. همچنین کفها، ستونهای فرعی و سایر جزئیات به استحکام بیشتر سازه ساختمان کمک میکنند.
یکی از مهمترین نکات سازه های چوبی این است که در نواحی جغرافیایی مختلف، نوع و جنس چوب به کار رفته در سازهها کاملا متفاوت است. مثلاً در کد ارتفاعی بالای ۴۰۰ متر، استفاده از چوب درختان بلوط در تیر و ستون و یـا حتی سقف ها رایجتر است. اما به طور کلی میتوان گفت که چوب مورد استفاده در تیرها و ستونها از درختان قویتر مانند بلوط و راش است. در دیوارها و کف ها از چوب درخت توسکا و یا از شاخه درختان استفاده میشود.
علاوه بر این، از چوب، در جهت انجام کارهای کمکی در فرآیند ساخت و ساز، مانند قالبسازی نیز استفاده میشود. لازم به ذکر است که در این نوع سازهها، امکان پوشش سطوح به کمک چوب نیز وجود دارد؛ مانند نماسازی، کف سازی و …
7 دلیل محبوبیت سازههای چوبی در آمریکا
همانطور که پیشتر اشاره شد؛ در کشورهایی مثل ایالات متحده، استرالیا و کانادا، اکثر خانهها، با قابهای چوبی ساخته میشوند. چرا که چوب، متریالی است که به وفور یافت میشود و سازندگان باتجربه میدانند چگونه به سرعت یک خانه با چارچوب چوبی بسازند.
-
منشأ پیدایش چوب
در پایان قرن شانزدهم و آغاز قرن هفدهم، اروپاییها به ویژه بریتانیاییها وارد آمریکای شمالی شدند. این موضوع باعث شد در مدت زمان کوتاهی، خانههای زیادی ساخته شوند. در این شرایط خاص، استفاده از چوب بسیار ایدهآل بود. زیرا باعث میشد فرآیند ساخت خانه نسبت به سیمان و آجر، سریعتر باشد. خانه چوبی در ابتدا به عنوان یک راه حل کاربردی در ساخت سریع خانهها به کار رفت، اما در نهایت به هویت معماری آمریکاییها تبدیل شد.
-
سادگی در اجرا
کشوری مثل آمریکا، از جمله کشورهایی است که سازندگان در آن سعی میکنند از روشهای آسانتر و سریعتر برای ساخت و ساز استفاده کنند. این مسئله در فرهنگ کاری آنها و به ویژه در ساخت و ساز مسکن آنها نیز انعکاس یافته است. به همین دلیل است که سازههای چوبی، به دلیل سادگی در اجرا، موثرترین نوع سیستم سازهای، خصوصا در ایالات متحده است.
-
اقتصادی بودن
با توجه به دسترسی آسان به چوب و فراوانی آن در ایالات متحده، قیمت چوب به طور قابل توجهی کمتر از سایر متریالهای ساختمانی است. این موضوع به لحاظ اقتصادی، برای سازندگان مقرون به صرفه است. قیمت مناسب در واقع یکی از جالبترین نکات سازه های چوبی به شمار میآید.
-
اسباب کشی های متعدد
مطالعات نشان میدهند که آمریکاییها میزان جابهجایی و اسبابکشیهای بالایی دارند و در بازههای زمانی کوتاه مدت، به جای دیگری نقل مکان میکنند. بنابراین ساخت خانههای چوبی با سرعت بالا و هزینه کمتر، به آنها این امکان را میدهد که محل زندگی خود را به آسانی تغییر دهند.
-
کاهش پرداخت مالیات
بسته به ایالتی که سازه چوبی در آن ساخته شده است، مالیات خانههای چوبی میتواند بسیار کمتر از مالیات خانههای ساخته شده با سیمان و آجر باشد.
-
ویژگیهای کلیدی چوب
فرآیندهای ساخت و ساز غیر اصولی یک سوم از زباله در جهان را تولید میکنند. بین متریالهای موجود، چوب تنها مادۀ ساختمانی تجدیدپذیر و قابل بازیافت است. اگر جنگل به طور پایدار مدیریت شود، درختان می توانند یک منبع تجدید پذیر باشند. همچنین درختان توانایی جذب کربن، تولید زباله کمتر، بهرهوری انرژی بیشتر و توانایی انتقال گرم را دارند. یه همین دلیل استفاده از آنها رایج و مجبوب است.
-
ایمنی بالای سازه چوبی
برخلاف مصالحی همانند آجر، چوب مادهای انعطاف پذیر است که میتواند در برابر زلزلههای با شدت کم یا گردبادهای سبک مقاومت کند. البته، در مناطقی که معمولاً از این نوع آب و هوای نامساعد را دارند، خانهها دارای یک زیرزمین آجری هستند که افراد در آن پناه بگیرند. اگر سازه چوبی در اثر گردباد یا زلزله آسیب ببیند، تعمیر و بازسازی آن ارزانتر است، زیرا مصالح آن نیز مقرون به صرفه است.
-
در دسترس بودن چوب
از نظر تاریخی، چوب همیشه به راحتی در دسترس بوده است. در ایالات متحده نیز، جنگل های بزرگی وجود دارد. به همین دلیل، دسترسی به این متریال ساختمانی بسیار آسان است. به همین دلیل آموزش سازه های چوبی برای مهاجرت اهمیت بسیار زیادی دارد.
بنای گوی علم و نوآوری، یک سازه چوبی منحصر به فرد در آمریکا
بنای متروپل پاراسل، یک سازه چوبی قارچ مانند در اسپانیا
ضرورت یادگیری سازه های چوبی برای مهاجرت
یادگیری روشهای طراحی سازه چوبی، به معماران این امکان را میدهد تا با استفاده از طراحی معماری در کنار اصول مهندسی، سازههایی را خلق کنند که علاوه بر زیبایی، قابلیت اجرایی نیز داشته باشند. آموزش مبانی مهندسی چوب، خواص مکانیکی، اصول طراحی سازههای چوبی، بررسی بارها و همچنین نیروهای مؤثر بر یک سازه چوبی، از جمله مهارتهایی است که یک مهندس معمار، در روند یادگیری، فرا خواهد گرفت. در نهایت، معماران با کسب این مهارت و تسلط بر طراحی سازههای چوبی، امکان مهاجرت به کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا و … را خواهند داشت. در واقع یادگیری سازه های چوبی برای مهاجرت یک راه بسیار هوشمندانه است.
سخن پایانی بن رو کالج
با توجه به اینکه امروزه، تعداد بسیاری از معماران و مهندسین، به دنبال راهی کارآمد برای مهاجرت به کشورهایی نظیر ایالات متحده، استرالیا و … هستند، یادگیری سازه های چوبی برای مهاجرت و آشنایی کامل با نکات سازه های چوبی و ساخت و ساز در آن میتواند مسیر دستیابی به این هدف را برای آنها، به مراتب آسانتر کند. در این راستا، مجموعه بن رو کالج، مرجع آموزش نرمافزارهای معماری، پکیج آموزشی جامعی را در اختیار شما علاقهمندان قرار داده است تا پس گذراندن این دوره، علاوه بر تسلط بر شیوه طراحی سازههای چوبی و کسب مهارتی سودمند، مسیر خود را برای مهاجرت نیز هموارتر کنید.
Rating 3.95 from 22 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!