مدلسازی احجام پیچیده معماری با کدام نرم افزار امکانپذیر است؟
نرم افزارهای مدلسازی احجام پیچیده معماری یا مدلسازی پارامتریک که بهعنوان نمونهای از فناوری طراحی امروزه بسیار مورد ستایش قرار میگیرند، به دلیل امکانات بیپایانشان در مدلسازی و ایجاد طرحهای خاص در معماری، محبوبیت بالایی دارند؛ بنابراین، طبیعتاً معماران و طراحان بسیاری به دنبال بهکارگیری نرم افزارهایی هستند که بتواند این نیاز خود را بهخوبی برطرف کند.
فرایند مدلسازی احجام پیچیده معماری در واقع امکانات زیادی را میطلبد و ممکن است گاهی اوقات برای دریافت بهترین نتیجه، به نرم افزار خاص و مشخصی برای شروع کار خود احتیاج داشته باشید. انتخاب نرمافزار مدلسازی سهبعدی عالی یکی از مهمترین بخشهای پروژه شما هنگام شروع فرایند طراحی و مدلسازی سهبعدی است.
برای جان بخشیدن به طرح خود باید بهترین انتخاب را داشته باشید. انتخاب نرم افزار مناسب عمدتاً به نیاز شما بستگی دارد! پروژه شما چیست و این نرم افزار چگونه میتواند به شما کمک کند؟ پس اگر به دنبال آشنایی با نرم افزارهایی هستید که توانایی مدلسازی احجام پیچیده معماری را دارند، حتما ادامه این مقاله را دنبال کنید.
مدلسازی احجام پیچیده معماری به چه معناست؟
مدلسازی احجام پیچیده معماری بهعنوان یک فرآیند مهم برای معماران به حساب میآید. در فرایند ایجاد یک مدل سهبعدی، طراحان با رئوس، چندضلعیها و لبهها کار میکنند تا طرحی هندسی از یک عنصر را ایجاد کنند که در نهایت رندر میشود تا واقعی به نظر برسد. مدلسازی سهبعدی به طور گسترده در صنایع مختلف از جمله تولید فیلم، توسعه بازی، طراحی محصول و معماری استفاده میشود. تمرکز این مقاله نیز روی آخرین گزینه خواهد بود.
روش مدلسازی پارامتریک، اساساً یک روش طراحی محاسباتی است که میتواند مدلهای سهبعدی را بر اساس الگوریتمها یا پارامترها ایجاد کند. طراحی با تغییر پارامترها، ویژگیهای هندسه مدل، با کمک قابلیتهای الگوریتمی به دست میآید. به بیان سادهتر، مدلسازی فرمهای آزاد و پیچیده را امکانپذیر میکند.
مزایای نرم افزارهای مدلسازی احجام پیچیده معماری
نرمافزارهای طراحی معماری نقش عمدهای در معماری و ساخت و ساز در سالهای اخیر داشتهاند و اجازه میدهند پروژههای بزرگتر، بهتر و دقیقتر ایجاد و مدیریت شوند. دقت ترسیم و مدلسازی بالاتر در مقایسه با روشهای شبیهسازی سنتی، امکان ایجاد و تکرار مدلهای سهبعدی با سهولت نسبی، بهاشتراکگذاری آسانتر دادهها و استفاده از دادهها، همگی از مزایای نرم افزارهای مدلسازی سهبعدی در معماری به شمار میروند.
چگونه بهترین نرم افزار مدلسازی سهبعدی معماری را انتخاب کنیم؟
فرایند پیداکردن یک نرمافزار خاص برای نیازهای شما میتواند تا حدودی مشکلساز باشد، زیرا بازار این نوع نرمافزارها گسترده است و پیشبینی اینکه به کدام ویژگیها در کار آینده خود بهعنوان یک معمار نیاز خواهید داشت، نسبتاً دشوار است.
چندین فاکتور مختلف وجود دارد که باید هنگام انتخاب یک راهحل معماری خاص برای خود بهخاطر بسپارید و هر یک از این سؤالها را از خود بپرسید تا انتخاب نهایی خود را مشخص کنید.
- استانداردهای صنعت
- اولویت و نیاز شخصی
- مشکل در بهکارگیری نرم افزار
- سخت افزار و سیستم فعلی
- قابلیتهای نرم افزار
- سازگاری با سایر نرم افزارها
چرا معماران باید از نرم افزارهای مدلسازی استفاده کنند؟
به لطف نرم افزارهای مدلسازی مختلف، معماران میتوانند ساختمانهای ارگانیک و پیچیدهتری را هم از نظر فرم و هم از نظر الهامات طراحی کنند. قابلیتهای پارامتریک نهتنها بر طراحی، بلکه بر روند کار نیز تأثیر زیادی دارد. تغییر در یک پارامتر میتواند بسیاری از تکرارهای طراحی جدید را باتوجهبه قوانین و ویژگیهای نرم افزار ایجاد کند. این مزیت باعث میشود تا طراح بهراحتی بتواند مدلهای پیچیده را ایجاد کرده و به ویرایش آنها بپردازد.
علاوه بر این، هر ویرایشی در قسمتهای مرتبط، مجموعهها و همچنین نماها بهروزرسانی میشود، بنابراین پیوندهای اشتباه و بهروزرسانیهای دستی خستهکننده، کمتر میشود. در طول فرایند مدلسازی، طراح میتواند تداخل فضایی را شناسایی کند و پس از آن، جریان سیال، تجزیهوتحلیل عملکرد حرارتی و بررسیهای قابلیت ساخت را انجام دهد.
نرم افزار قدرتمند 3Ds Max
نرم افزار 3Ds Max که قبلاً بهعنوان یک استودیوی سهبعدی و یا3D Studio Max شناخته میشد، یک ابزار حرفهای مدلسازی، انیمیشن و رندر سهبعدی است که برای صنایع مختلف بهویژه معماری طراحی شده است. میتوان از آن برای ساخت انیمیشنهای سهبعدی، شبیهسازی پروژههای ساختمانی، بازیهای تعاملی و جلوههای بصری استفاده کرد.
نرم افزار 3Ds Max دارای طیف گستردهای از ابزارها، دستورالعملها و برخی ویژگیهای منحصربهفرد است که آن را نرم افزار کاربرپسند میکند. این نرم افزار با انواع اشکال ابتدایی داخلی، از جمله قوری، مخروط، مکعب و هرم عرضه میشود که بهعنوان پایهای برای ساخت مدلها از آنها استفاده میشود.
وقتی اکثر ابزارها و دستورات در مقابل کاربر قرار میگیرند و مانع گیج شدن آنها در فرایند مدلسازی میشوند، کار با آنها نیز دردسترستر و لذتبخشتر میشود. ازآنجاییکه این نرم افزار عملکرد NURBS را ارائه میدهد، امکان مدلسازی سیال را با استفاده از فرمولهای ریاضی فراهم میکند و این قابلیت، مهمترین مزیت این نرم افزار 3Ds Max به شمار میرود.
کاربرد نرم افزار راینو و گرسهاپر در شبیهسازی معماری
اکثر معماران و طراحان نرم افزار راینو را میشناسند، حتی اگر توانایی کار با آن را نداشته باشند. اگر Rhino را میشناسید، قطعاً پلاگین Grasshopper را نیز خواهید شناخت، زیرا آنها با هم پیشتازان مدلسازی پارامتریک هستند که هم معماران و هم طراحان آن را دوست دارند.
نرم افزار قدرتمند راینو مطابق با سیستم NURBS کار میکند و به طور گسترده در زمینههای مختلف از جمله معماری، مهندسی و طراحی جواهرات استفاده میشود. با وجود اینکه گرس هاپر یک زبان برنامهنویسی بصری است که با نرم افزار راینو اجرا میشود، برای استفاده از آن نیازی به دانستن هیچ زبان برنامهنویسی نیست. این پلاگین، به طور مجازی با دستکاری گرهها برای ایجاد یک دنباله برای خروجی نهایی کار میکند.
اما راینو محدود به مدلسازی احجام پیچیده معماری نمیشود. علاوه بر این،Rhino به همراه گرس هاپر و افزونههای متعدد همراه با آن، میتواند برای عملکرد و تحلیلهای ساختاری و ساخت و… نیز استفاده شود؛ بنابراین، میتواند توسط طیف گستردهای از متخصصان استفاده شود. با وجود تصور غلط رایج، یادگیری راینو و گرس هاپر اصلاً دشوار نیست.
ویژگیهای Rhino 3D
همانطور که اشاره شد، راینو یک ابزار مدلسازی سطح آزاد است که از مدلسازی با روش منحنی (NURBS یا Non-Uniform Rational Basis Spline) استفاده میکند. NURBS یک مدل ریاضی است که منحنیها و سطوح را در گرافیک کامپیوتری ارائه میکند. این مدل ریاضی انعطافپذیری و دقت بالایی را در طول کل فرایند مدلسازی سهبعدی ارائه میدهد. با استفاده از این تکنیک، بهجای پیونددادن چندضلعیها، هنگام مدلسازی با منحنیها کار میکنید. در واقع شما سطح سهبعدی خود را با دستکاری منحنیها ایجاد میکنید.
این نوع مدلسازی از مش تطبیقی استفاده میکند که شما را قادر میسازد تا تعداد چهرههای تشکیلدهنده سطح جسم را بهینه کنید. این تکنیک مدلسازی دقیقترین روش موجود است. راینو شامل مجموعهای از ابزارهای واقعاً کامل است که به شما کمک میکند تا همه پروژههای خود را بهسادگی توسعه دهید و به مدلسازی احجام پیچیده معماری بپردازید.
برای آشنایی بیشتر با سیستم NURBS در نرم افزار راینو، روی لینک کلیک کنید.
نرم افزار Solidworks در معماری
نرم افزار Solidworks، یک نرمافزار مدلسازی پارامتریک است که در بین مهندسان محبوبیت بیشتری دارد، زیرا میتواند بهراحتی فرمهای پیچیده مختلفی را ایجاد کند. این ابزار دارای قابلیتهای متعددی برای برنامهریزی، ساخت، شبیهسازی و اعتبارسنجی است.
مدلسازی تنها کاری نیست که این نرم افزار میتواند انجام دهد! مدلهای ایجاد شده در این نرم افزار را میتوان برای برآورد هزینه و تحلیل و بررسیهای ساخت نیز استفاده کرد. نکته جالبتر این است که تواناییهای Solidworks میتواند با تواناییهایRhino رقابت کند و در برخی از نقاط جهان به همان اندازه محبوب است. با Solidworks، هر طرح پیشرفته، از یک محصول گرفته تا معماری و حتی معماری پارامتریک، میتواند به طور مؤثر برنامهریزی و ایجاد شود.
نرم افزار Vectorworks در مدلسازی احجام پیچیده معماری
نرم افزار Vectorworks ویژگیهایی را برای حداکثر خلاقیت با کارایی بالا فراهم میکند. مدلسازی و طراحی احجام پیچیده معماری، رندرینگ، همکاری و مستندسازی همگی در Vectorworks امکانپذیر هستند. با کمک سیستم NURBS (درست مانند Rhino 3D) و موتور مدلسازی سهبعدی انعطافپذیر زیمنس Parasolid، مدلسازی فرمهای آزاد و احجام پیچیده دیگر کار دشواری نیست!
Vectorworks دارای مجموعه وسیعی از ابزارهای مدلسازی است که فرایندهای مدلسازی BIM و سهبعدی را راحت میکند. حتی مدلسازی عناصر پیچیده؛ مانند دیوارها و راهپلهها به کمک این نرم افزار آسانتر میشود.
نرم افزار Vectorworks میتواند مدلهای BIM را با گزارشهای دقیقی تولید کند. اینها در کاربرگهای ساده شده ایجاد میشوند که نهتنها ایجاد آنها آسان است، بلکه خواندن آنها نیز به زمان کمتری برای مستندسازی نیاز دارد.
سخن پایانی بن رو کالج
هر یک از نرمافزارهایی که در این مقاله به آنها اشاره شد، میتواند به طراحان و معماران کمک کنند تا طرحهای خود را، چه ساده باشد و چه پیچیده، بهراحتی خلق کنند. اینکه کدام یک از این نرم افزارهای برای شما بهترین انتخاب است بستگی به نیاز شما دارد.
بنابراین، انتخاب بهترین نرم افزار مدلسازی احجام پیچیده معماری برای معماران و طراحانی که به دنبال افزایش خلاقیت و کارایی خود هستند بسیار مهم است. از ویژگیهای پیشرفته و رابطهای بصری و قابلیت مدلسازی پیچیدهترین احجام گرفته تا قابلیتهای همکاری و تجسم یکپارچه، این راهحلهای نرمافزاری متخصصان را قادر میسازد تا طرحهای معماری خود را زنده کنند.
Rating 4.29 from 7 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!