کدام نرم افزارهای معماری را یاد بگیریم تا به روز باشیم؟
در دنیای امروز مهندسی، نرم افزارهای مختلفی معرفی شده و به پیشرفت مهندسی کمک شایانی کردهاند. نرم افزارهای معماری مانند سایر رشتهها، در بخشهای مختلف وارد شده و برای پیشرفت در بازارکار، تسلط به آنها الزامی است. سوالی که پیش میآید این است که کدام نرم افزارهای معماری را یاد بگیریم تا به روز باشیم؟ اگر میخواهید بدانید که جدیدترین نرم افزارهای معماری کدامند این مقاله از سایت بن رو کالج را بخوانید.
کاربرد نرم افزارهای معماری
نرم افزارهای پرکاربرد معماری در زمینه طراحی، ترسیم و مدلسازی طرح به صورت دوبعدی یا سهبعدی به کمک معمار میآیند. تعداد این نرم افزارها زیاد است، ولی از کاربردیترین آنها میتوان به نرم افزار اتوکد، تری دی مکس، رویت، اسکچاپ و فتوشاپ اشاره کرد.
امروزه فناوری و رایانه در زمینه معماری و مهندسی حرف اول را میزنند. در دنیای معماری امروزه، پیشرفت تکنولوژی سبب تسریع در روند طراحی و تبدیل ایده اولیه به بنا میشود. نرم افزارهای بسیار زیادی در دنیای طراحی و انیمیشن و معماری وجود دارد، اما انتخاب هرکدام از آنها بستگی به شرایط و نحوه کاری شما دارد.
نرم افزارهای کاربردی معماری، طراحی را در زمان کم و با سرعت و دقت بالا انجام میدهند. همچنین نقشههای فنی، ازمدلهای سهبعدی در نرم افزار بهراحتی به دست میآیند. استفاده از نرم افزارهای معماری همواره موجب افزایش هماهنگی، ارتباطات و همکاری بین بخشهای مختلف صنعت ساختمان میگردد.
برای آشنایی تخصصی با نرم افزار تری دی مکس مقاله نکات مهم آموزش تری دی مکس برای مدلسازی معماری را بخوانید.
نرم افزارهایی که یک معمار باید یاد بگیرد!
هرکدام از نرم افزارهای طراحی و معماری میتوانند در یک قسمت خاص، کمککننده باشند. نرم افزارها با توجه به قابلیت نرم افزار و توانایی معمار یا طراح انتخاب و استفاده میشوند. به عبارتی دیگر لازم نیست همهی نرم افزارها را یاد بگیریم. در ادامه به نرم افزارهای مهمی که هر معمار بایستی بیاموزد پرداختهایم.
نرم افزار اتوکد و رویت، در رنکینگهای جهانی و ایران، نرم افزارهای پرکاربرد و محبوب به حساب میآیند. این دو نرم افزار برای مدلسازی دوبعدی و سهبعدی کاربرد دارند.
نرم افزار تری دی مکس ساخت اتودسک که با نرم افزارهای رویت و اتوکد سازگاری دارد، نیز در مدلسازی سهبعدی استفاده میشود.
یکی از سادهترین، سریعترین و کاربرپسندترین نرم افزارها برای مدلسازی سهبعدی، اسکچاپ است. هرچند این نرم افزار برای ایدهپردازی و مدلسازی اولیه مناسب است، ولی با نصب پلاگینها میتوان برای مدلسازی حرفهای نیز از اسکچاپ استفاده کرد.
اگر در پروژهای طرح و مدل منحنی بود، در اینصورت نرم افزار راینو به کمک معمار میآید. همچنین وی ری، ابزاری است که برای رندرگرفتن از پروژههایی که در رویت و اسکچاپ و تری دی مکس و… مدلسازی شدهاست کاربرد دارد.
برای انیمیشنسازی نیز میتوان روی لومیون حساب کرد. لومیون یک موتور رندر مستقل و قدرتمند برای رندرگیری و انیمیشن سازی در رشته معماری است.
در آخر فتوشاپ از محبوبترین نرم افزارها در بین معماران و طراحان است. از کاربردهای آن میتوان به پست پروداکشن، شیت بندی، دیاگرام و بسیاری از موارد دیگر اشاره نمود.
برای آشنایی بیشتر با نم افزار راینو مقاله راینو، نرم افزار معماری همه فن حریف را بخوانید.
جدیدترین نرم افزارهای معماری
در سالهای اخیر کمپانی اتودسک و سایر شرکتهای نرم افزار، بسیار پیشرفت کردهاند. این شرکت علاوه بر به روزرسانی که برای نرم افزارهای قبلی عرضه کردهاست، نرم افزارهای جدید هم، طبق نیاز کاربران به بازار معماری معرفی مینماید. با یادگیری نرم افزارهای جدید علاوه بر قدیمیها، میتوان در دنیای معماری بهروز بود و این امر سبب پیشرفت در بازار کار و ارتقا شغلی میگردد. یادگیری نرم افزارهای طراحی معماری در بازارهای کار اروپا و امریکا نیز به یک ضرورت تبدیل شدهاست. بنابراین یادگیری نرم افزارهای به روز و جدید برای کسانی که قصد مهاجرت و یا ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند بسیار ضروری و مهم است.
به عنوان یک معمار یا طراح، برای یادگیری نرم افزار بایستی همیشه در جستجوی نرم افزارهای بهروزتر و بهتر با آپدیتهای جدید باشید. علاوه بر نرم افزارهای محبوب و کاربردی معماری مانند: اتوکد، تری دی مکس، رویت، اسکچاپ، راینو، وی ری، لومیون، فتوشاپ، نرم افزارهای جدید نیز مهم هستند. برخی از نرم افزارها و پلاگینهایی که در سالهای اخیر در بین معماران محبوب و معروف شدهاند، عبارتاند از:
آنریل انجین، یک موتور پیشرفتهی Real-Time است، که در حوزه معماری استفاده میشود. ویژگیهای جذاب این نرم افزار باعث شده در سالیان اخیر در بین طراحان و معماران و حتی کارفرمایان محبوب شود. یکی از اصلیترین مزیتهای نرم افزار آنریل انجین توانایی عالی این نرم افزار برای ارائه کارهای معماری به صورت انیمیشن در زمان کم و همچنین ارائه کارها به صورت واقعیت مجازی برای معماران است. نرم افزار کرونا همانند V-ray یک پلاگین عالی و قدرتمند برای نرم افزارهای سهبعدی مانند تری دی مکس است که برای رندرینگ معماری در سالیان اخیر، بسیار محبوب شدهاست.
نرمافزار رویت بر ارائه ابزارهایی برای مدلسازی BIM تمرکز دارد. داینامو یک ابزار برنامهنویسی گرافیکی بر مبنای BIM است، با نسخه اصلی نرمافزار Revit ترکیب شده و میتواند همزمان با رویت روی سیستم نصب گردد. داینامو با ترکیب زبان برنامهنویسی و محیط گرافیکی، بدون نیاز به آموختن برنامهنویسی، ویژگی های زیادی را برای کاربر فراهم میکند. نرم افزار نویس ورک نیز یک نرم افزار کاربردی، که توسط کمپانی اتودسک ساخته و به بازارمعماری عرضه شده است. نویس ورک در واقع یک نرم افزار مدلسازی نیست و مزیت اصلی آن دریافت فایل از نرم افزارهای مختلف مثل رویت و کاهش حجم آن است. همچنین این نرم افزار علاوه بر کاهش حجم فایلها، قابلیت انیمیشنسازی نیز دارد.
سپس پلاگین رندر enscape که یک موتور قدرتمند است، روند رندرگیری را راحت و آسان میکند. این نرمافزار قابلیت اضافه شدن به صورت پلاگین به نرم افزارهایی مانند، Sketchup ،Rhino ،Revit و… را دارد. همچنین با این پلاگین میتوان، انیمیشن و تصاویر باکیفیتی بصورت Real Time یا VR ارائه کرد.
در آخر میتوان به نرم افزار کیشات اشاره کرد. کیشات یک برنامه ریل تایم است و برای ایجاد رندرهای سهبعدی ، انیمیشن ها و تصاویر استفاده میشود. در این نرم افزار، رندرینگ میتواند در رایانه شخصی و حتی لپ تاپ انجام شود، بدون نیاز به کارت گرافیکی قوی.
سخن پایانی بن رو کالج
کاربرد نرم افزارهای معماری به این صورت است که این نرم افزارها، به معمار اجازه میدهند تا ایدههای ذهنی خود را راحتتر به نمایش بگذارد. انتخاب بهروزترین و بهترین نرم افزارهای طراحی در معماری، موجب میگردد که علاوه بر پیشرفت در بازارکار، معمار بتواند در نهایت طرح خود را به واقعیت نزدیک کند. در بن رو کالج میتوانید، علاوه بر دانلود نرم افزارها و دانلود پلاگینهای مربوطه، جدیدترین نرم افزارهای معماری را نیز فرابگیرید. برای مشاهده پکیجهای آموزشی بن رو کالج روی لینک کلیک کنید.
Rating 4.00 from 5 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!