کدام نرم افزارهای مدلسازی برای مک مناسب هستند؟
این باور عمومی در دنیای نرم افزار، که اولین سیستم عامل دارای محیط کاربری گرافیکی مایکروسافت بوده، اشتباه است. این شرکت اپل بود که با عرضه اولین سیستم عامل گرافیکی راه استفاده از ماوس را در رایانههای شخصی باز کرد. همواره تعداد نرم افزارهایی که با ویندوز سازگار هستند، بیشتر از مک است. سیستم عامل ویندوز به علت کاربر پسند بودن، کاربران بیشتری در سراسر دنیا دارد. اما مک نیز امروزه تعداد طرفداران خودش را افزایش دادهاست. در ادامه به آموزش نرم افزارهای مدلسازی برای مک و معرفی نرم افزارهای مدلسازی برای مک میپردازیم.
سیستم عامل مک
سیستم عامل رایانه، سیستمی است که منابع نرم افزاری و سختافزاری یک رایانه را مدیریت مینماید. اغلب هر برنامهی کاربردی برای عملکرد به سیستم عامل خود نیاز دارد. این سیستم از اجزای اصلی و اساسی در یک سیستم رایانهای است.
با وجود اینکه سیستم عامل مک در لپتاپهای شرکت اپل مکررا استفاده میشود، اما همه نرم افزارهای کاربردی با سیستم عامل مک سازگار نیستند. این سیستم عامل با نام “مک او اس” نیز شناخته شدهاست. سیستمعامل مک (macOS) بهدلیل راحتی در استفاده محبوب گردیدهاست. با کمک برخی ترفندها بهراحتی میتوان با مک کار کرد و لذت برد.
مدلسازی معماری با مک
با وجود اینکه سیستم عامل مک تمامی نرم افزارها را پشتیبانی نمیکند اما باز یک سیستم محبوب و پرطرفدار بین معماران است. هنوز هم برخی از نرم افزارهای معماری فقط با سیستم عامل ویندوز سازگاری دارند. سیستم عاملهای ویندور و مک هردو برای فعالیتهای حوزه معماری مناسب هستند اما طبیعتا ویندوز، تعداد بیشتری از نرم افزارهای معماری را پشتیبانی مینماید.
شرکت اپل همواره به دنبال معرفی نرم افزارهای مهندسی و سازهای است. امروزه عملکرد محاسباتی مک به شدت ارتقا یافته و در بین معماران و مهندسان حرفهای به محبوبیت کافی رسیدهاست. برای فعالیتهای معماری سیستم عامل ویندوز در مقایسه با سیستم عامل مک در معرض ویروس بیشتری قرار دارد.
مک برای کارهای معماری حرفهای با گرافیک بالا بسیار مناسب است. مک نرم افزارهای سنگین معماری را با نهایت عملکرد و دقت اجرا میکند. اما قیمت این سیستمها به نسبت ویندوز بالا است. اما به علت عملکرد بالا و قوی این سیستمها، اغلب مهندسان و طراحان حوزه ساختمان، مک را ترجیح میدهند.
نرم افزارهای مدلسازی برای مک
یکی از کارهای مهمی که کاربران هنگام مدلسازی بایستی انجام دهند انتخاب سیستم عامل مناسب با همان نرم افزار است. شرکت اپل همواره به طراحیهای ظریف و زیبا، کیفیت بالا و گرافیک عالی مشهور بودهاست. اما باید بدانیم که کدام نرم افزار قابلیت
سازگاری با مک را دارد. در ادامه، به معرفی چند نرم افزار مدلسازی سازگار با مک میپردازیم:
به طور مثال، در حوزه معماری و ساختمان، نرم افزارهایی مانند اتوکد و راینو و موارد مشابه، سازگاری و قابلیت نصب بر روی سیستم عامل Mac را دارند. در حالیکه نرم افزارهایی مثل رویت و تری دی مکس برای سیستم عامل Mac در دسترس نیستند و قابلیت نصب و استفاده ندارند. برای آشنایی بیشتر با نرم افزار تری دی مکس این مقاله از سایت بن رو کالج را بخوانید.
این نرم افزارهایی که قابلیت نصب بر روی مک را ندارند، به واسطه برنامههای موازی میتوانند در حوزه معماری استفاده شوند. نرم افزار ARCHICAD (آرشیکد) نیز قابلیت استفاده در پلتفرم مک را دارد، در واقع اگر شما کاربر مک هستید برای نصب آرشیکد نیازی به ویندوز ندارید. همچنین نرم افزار راینو هم برای ویندوز و هم برای مک موجود است.
یکیدیگر از نرم افزارهای مدلسازی که با مک نیز سازگار است، نرم افزار (Blender) بلندر است. بلندر بر روی ویندوز، مک و لینوکس قابلیت نصب دارد. همچنین نرم افزار مدلسازی ابری Fusion 360 از شرکت اتودسک، یک نرمافزار حرفهای برای طراحی و مدلسازی، که اغلب، پولی است، اما نسخه آموزشی رایگان آن برای ویندوز و مک وجود دارد. نرم افزار مایا یک ابزار بسیار حرفهای برای مدلسازی است، این ابزار مانند Blender، برای ویندوز، مک و لینوکس در دسترس کاربران است.
از دیگر نرم افزارهای معماری سازگار با سیستم عامل مک، نرم افزار SketchUP است. اسکچاپ از بهترین نرم افزارهای معماری و نقشهکشی برای مک بوک است. سرعت مدلسازی در این نرم افزار به شدت بالاست. Macbook Pro یک گزینه مناسب برای فعالیتهای معماری است و Mac Mini و Macbook Air به دلیل پایین بودن کارت گرافیک، برای CAD مناسب نیستند.
مزایا و معایب استفاده از مک
اغلب هرساله، سیستم عامل مک نسخهی جدیدی از macOS را برای کاربران عرضه میکند. هریک از این نسخهها شامل ویژگیهای جدیدی هستند که طرفداران بسیاری را به خود جلب کردهاند. در ادامه به مزایا و معایب این سیستم عامل میپردازیم:
مزایای سیستم عامل مک
سیستم عامل مک عملکرد قوی در زمینه مدلسازی معماری ایفا میکند و برخلاف سیستم عامل ویندوز، کمتر در معرض ویروسها قرار دارد. مک بوکهای اپل، با سیستم عامل مک، دستگاههای زیبا و منحصربهفردی هستند. به سبب ویژگیهای خوب این این دستگاهها همواره در میان کاربران محبوب میشوند.
دستگاههای مک بوک از سیستمعامل اختصاصی اپل، MacOS استفاده مینمایند. محیط کاربری این سیستم عاملها بسیار ساده و کاربردی هستند. سیستم عامل مک، تجربه یک فرآیند کاری خلاقانه و مطلوب را ارائه میکند. لپتاپهای مک بوک کاملا با سایر دستگاههای اپل هماهنگ هستند و کاربران میتوانند با استفاده از این سیستم عامل، اطلاعات را بهسادگی به صورت بیسیم به اشتراک بگذارند. به دلیل اینکه همواره تعداد کاربران ویندوز از مک بیشتر است، همواره مورد تهاجم ویروسها و هکرها قرار دارند. در واقع مک از سطح امنیت بالایی برخوردار است و از تمامی اطلاعات کاربران خود میتواند محافظت کند.
نرم افزارهای مدلسازی معماری که هم برای سیستمهای ویندوز و هم مک، قابلیت نصب و اجرا را دارند و هیچ محدودیتی در استفاده ندارند. کاربران با استفاده از سیستم عامل مک، میتوانند بهراحتی هر نوع طراحی معماری و سازهای را انجام داده و سپس خروجی موردنظر خود را با فرمتهای مختلف دریافت کنند. این سیستم عامل عملکرد طراح را وسعت بخشیده و به او کمک میکند تا قویتر از قبل باشد.
در سالیان اخیر شرکت اپل به جای استفاده از پردازندههای اینتل، از پردازندههای مخصوص خود به نام Apple Silicon استفاده مینماید. پردازندههای اینتل بر اساس معماری x86 و x64 ساخته شدهاند که برای کامپیوترهای رومیزی و لپتاپها مورد استفاده قرار میگیرند. این پردازندهها به عنوان پردازندههایی با عملکرد قوی و سازگاری بالا با نرمافزارها شناخته میشوند و در بسیاری از دستگاهها مورد استفاده قرار میگیرند.
معایب سیستم عامل مک
یکی از اصلیترین معایب سیستم عامل مک قیمت بالای آن و همچنین کمتر بودن تعداد نرم افزارهای مدلسازی معماری سازگار با مک نسبت به ویندوز است. نرم افزارهای مهم معماری همانند نرم افزار سهبعدی تری دی مکس و نرم افزار رویت با سیستم عامل مک سازگار نیستند و این امر، کار را برای معماران حرفهای دشوار میکند.
از دیگر معایب سیستم عامل مک میتوان به عدم استفاده از حافظههای محفاظت شده، محدودیت مدیریت حافظه و احتمال تداخل با نسخههای جدیدتر، حالت تک پردازشی بودن در نسخههای اولیه و چند پردازشی اشتراکی در نسخههای بعدی، اشاره نمود.
سخن پایانی بن رو کالج
انتخاب سیستم عامل برای مدلسازی معماری به ترجیح شخصی معماران، طراحان و مهندسان برمیگردد. هر سیستم عامل میتواند به نحوی نیازهای کاربران نرم افزارهای معماری را پاسخ دهد. ویندوز باوجود کاربرپسند بودن، همچنان بیشتر از مک در معرض ویروس قرار دارد. امروزه مدلسازی معماری با مک با استقبال معماران و مهندسان حرفهای مواجه شدهاست ولی قیمت بالایی دارد. برای آشنایی، دانلود و آموزش نرم افزارهای مدلسازی برای مک میتوانید با مجموعه بن رو کالج همراه باشید.
Rating 3.56 from 57 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!