چگونه طراحی داخلی با رویت را انجام دهیم؟
بسیاری از کاربران، اینگونه تصور میکنند که طراحی داخلی با رویت، امکانپذیر نیست و یا رویت، نرم افزار مناسبی برای طراحی داخلی نیست. اما این تصور کاملاً اشتباه است! نرم افزار رویت، در طراحی فضاهای داخلی بسیار کارآمد است.
نرم افزار رویت، یک ابزار قدرتمند برای معماران و طراحانی است که برای طراحی پروژههای ساختمانی خود، بهویژه فضاهای داخلی، به دنبال راهحلهای خاص میگردند. در این مقاله، به آموزش گامبهگام طراحی داخلی با رویت پرداخته شده است.
شما میتوانید برای پروژههای خود از فضاهای داخلی آماده نیز استفاده کنید. طرحهای داخلی آماده، شاید بتوانند نیاز شما را تا حدودی برطرف کنند، اما درهرصورت، شما نمیتوانید طرحی را پیدا کنید صددرصد که با پروژه شما شباهت داشته باشد.
درست است که استفاده از طرحهای داخلی آماده، فرایند طراحی و کار شما را بسیار سادهتر میکند، اما انجام تمامی مراحل طراحی از ابتدا تا انتها توسط خودتان، بسیار ارزشمندتر و البته شبیهتر به طرح و ایده اصلی شما است.
در این مقاله سعی شده است تا به بررسی تکنیکهای مختلف، شیوهها، نکات و ترفندهای مهم طراحی داخلی با رویت بپردازیم. این راهنمای جامع، به شما کمک میکند تا فضای داخلی خیرهکنندهای را به کمک نرم افزار رویت ایجاد کنید.
آشنایی با نرم افزار رویت
پیش از ورود به فرایند طراحی داخلی با رویت، بهتر است که با رابط کاربری آن آشنا شوید. نرم افزار رویت دارای رابطی کاربرپسند است که در حوزههای مختلف مانند معماری، سازه و MEP (مکانیک، برق، لولهکشی) تقسیم شده است.
در حوزه Architecture، شما امکان استفاده از ابزارهایی را دارید که به طور خاص برای طراحی داخلی و معماری ایجاد شدهاند؛ بنابراین اگر هنوز تسلط کافی به رویت ندارید، گذراندن یک دوره آموزشی تخصصی رویت به شما پیشنهاد میشود.
راهاندازی فایل طراحی داخلی با رویت
برای شروع فرایند طراحی داخلی با رویت، پس از اجرای نرم افزار رویت، در قسمت Models، ابتدا قالب و یا Template فایل خود را روی حالت Architecture Template قرار دهید.
توجه داشته باشید که پیش از شروع کار خود، Unit را بر روی Meter قرار دهید.
اطمینان حاصل کنید که مقیاس و واحدهای پروژه شما با نیازهای طراحی شما مطابقت داشته باشند تا دقت کافی در طول فرایند طراحی داخلی با رویت همچنان حفظ شود.
در مرحله بعد، ابتدا صفحه کاری و یا View خود را بر روی یکی از لولهای پیش تعیین شده قرار دهید. (پیشفرض رویت بر روی level 1 است.) سپس به سربرگ Architecture رفته و روی آیکون ابزار Wall کلیک کنید.
در اینجا میتوانید بهدلخواه خود، هریک از دیوارهای پیشفرض موجود در رویت را انتخاب کنید. سپس با ابزار Rectangle، یک مستطیل ترسیم کنید تا فضای بستهای ایجاد شود. این فضا، در حقیقت همان فضای داخلی شما است.
دقت کنید که تعیین ابعاد فضا در این مرحله از مدلسازی، بهدلخواه شما است. اما اگر مطابق این آموزش پیش میروید، میتوانید ابعاد آن را 8×8 متر در نظر بگیرید.
طراحی فضاهای داخلی پروژه
برای شروع طراحی داخلی با رویت، ابتدا باید فضاهای داخلی را در مدل خود ایجاد کنید. ما در این آموزش قصد داریم تا فضای داخلی یک سوییت کوچک را در رویت طراحی و مدلسازی کنیم.
این سوییت شامل یک اتاقخواب، آشپزخانه، نشیمن و سرویس بهداشتی میشود. پس از ترسیم دیوارهای خاجی فضا، نوبت آن است که به کمک یک دیوار 10 سانتیمتری، فضاهای داخلی ذکر شده را تفکیک و ایجاد نمایید.
برای این کار میتوانید مطابق تصویر زیر پیش بروید و یا به ترسیم فضای داخلی به شیوه دلخواه خود بپردازید.
توجه به ابعاد و تناسبات در این مرحله بسیار مهم است؛ بنابراین اطمینان حاصل کنید که فضاهای داخلی شما هنگام طراحی، الزامات، مقررات و نیازهای عملکردی فضای موردنظر را برآورده میکند.
پس از طراحی اولیه و جانمایی دیوارهای داخلی، میتوانید قسمت ورودی را با تعبیه یک درب، مشخص کنید. برای این کار میتوانید از فمیلی درب رویت استفاده نمایید. یکی از دربهای پیشفرض رویت را انتخاب کرده و در جای خود قرار دهید.
برای طراحی فضای آشپزخانه نیز، باید به تناسبات صحیح آن توجه کنید. در این آموزش، قصد طراحی یک آشپزخانه L شکل را داریم. طبق تصویر زیر، ابتدا به 60 سانتیمتر فضا برای کابینتها و 80 سانتیمتر فضای حداقلی برای عبور نیاز داریم.
میتوانید برای تعیین این محدودهها، از Refrence plane هم کمک بگیرید و در فواصل مشخص، آنها را ترسیم کنید. یک فضای مشخص برای جانمایی یخچال نیز در نظر بگیرید. سعی کنید مطابق تصویر زیر، دیوارها و Refrence plane را ترسیم نمایید:
در مرحله بعدی از طراحی داخلی با رویت، باید به تناسبات و نحوه طراحی فضای حمام و سرویس بهداشتی توجه کنید. در اینجا میتوانید حداقل عرض حمام را 180 سانتی متر در نظر بگیرید.
طراحیکردن فضای داخلی اتاقخواب
در فضای اتاقخواب، شما میتوانید برحسب نیاز پروژه، عناصر و اجزای موردنیاز را طراحی کنید. بهعنوانمثال، در این آموزش، یک فضای Walk-in-Closet در اتاقخواب درنظر گرفته شده است. این فضا را با ترسیم دیوار، از فضای خواب جدا میکنیم.
در فضای اتاقخواب و سرویس بهداشتی، یک دیوار اضافه، طبق تصویر زیر، مشاهده میکنید. برای حذف این دیوار و ایجاد سیرکولاسیون حرکتی، باید از ابزار Split element tool استفاده کنید. در تب Modify، روی این ابزار کلیک کنید.
سپس ابتدا و انتهای دیوار اضافی را به کمک این ابزار برش دهید. در نهایت با سلکت کردن دیوار و کلید Delete روی کیبورد، میتوانید این بخش اضافی را حذف کنید.
حالا که طراحی تمامی فضاهای داخلی پروژه به اتمام رسیده است، میتوانید به مبلمان کردن هریک از فضاها بپردازید. البته توجه کنید که شما میتوانید در طراحی فضای داخلی، ایده، سلیقه و نیاز خود را نیز به کار بگیرید.
این آموزش، صرفاً پیشزمینهای از نحوه صحیح طراحی داخلی با رویت است؛ بنابراین بعد از تسلط پیداکردن بر ابزارها و نحوه طراحی داخلی با رویت، میتوانید هر فضای داخلی را باتوجهبه سلیقه خود، طراحی و مدلسازی نمایید.
مبلمان کردن فضای داخلی پروژه
توجه به چیدمان فضا برای بهینهسازی عملکرد و جریان فضاهای داخلی هنگام مبلمان کردن پروژه، بسیار مهم است؛ بنابراین بهتر است از ابزارها و فمیلیهای رویت برای چیدمان مبلمان در فضاهای مختلف و آزمونوخطا کردن، استفاده کنید.
همچنین توجه به عواملی مانند حرکت و سیرکولاسیون، نقاط کانونی و ملاحظات ارگونومیک برای ایجاد یک فضای داخلی مناسب و راحت، بسیار مهم است.
بنابراین، پس از مدلسازی فضاها، یکی از مهمترین جنبههای طراحی داخلی، قراردادن مبلمان در داخل هر فضا است. همانطور که میدانید، نرم افزار رویت دارای یک کتابخانه مبلمان گسترده و پرکاربرد است.
شما میتوانید در طراحیها و پروژههای خود بهراحتی از این کتابخانه وسیع استفاده کنید. لازم به ذکر است که میتوانید فمیلیهای سفارشی خود را نیز ایجاد کنید و یا آنها را از سایر منابع موجود، دانلود کرده و در رویت Import کنید.
همچنین پلاگین اینسکیپ برای رویت، به طور اختصاصی دارای یک مجموعه گسترده از مبلمان، پرسوناژ، گیاهان و تمامی آبجکتهای موردنیاز یک پروژه است؛ بنابراین شما در مبلمان کردن فضاها میتوانید از Asset Library اینسکیپ نیز کمک بگیرید.
برای آشنایی بیشتر با Asset library اینسکیپ برای رویت و دانلود آن، روی لینک کلیک کنید.
مبلمان کردن فضای داخلی کاملاً به سلیقه شما و یا کارفرما بستگی دارد. بهتناسب نیاز پروژه خود، میتوانید هر یک از فضاها را مبلمان کنید. سعی کنید در این مرحله از طراحی، از مبلمان باکیفیت استفاده کنید تا به نتیجه فوقالعادهای دست یابید.
اگر قصد یادگیری نحوه طراحی کابینت با رویت را دارید، آموزش مربوطه را مطالعه نمایید.
تخت خواب، مبلمان نشیمن، میز، یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی، کمددیواری و… از جمله مواردی است که در مبلمان کردن چنین پروژهای به آن نیاز دارید.
فراموش نکنید که در این مرحله، تمامی دربها و پنجرههای پروژه را در محل مناسبی جایگذاری کنید. در نهایت، با انجام مراحل فوق، باید به نتیجهای مشابه تصویر زیر دست پیدا کنید:
کفسازی فضاهای داخلی
ترسیم کف در رویت به کمک ابزار Floor امکانپذیر است. در این آموزش، هریک از فضاها دارای متریال متفاوتی است؛ بنابراین باید کف هریک از فضاها را بهصورت جداگانه ترسیم نمایید. بهعنوانمثال، در این فضا، پذیرایی با کف چوبی طراحی شده است.
پس از انتخاب ابزار Floor در تب Architecture، با استفاده از گزینه Line، دورتادور فضای موردنظر را ترسیم نمایید و روی گزینه Finish کلیک کنید. طبق تصویر زیر:
همین فرایند را برای کف اتاقخواب، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و فضای لاندری نیز تکرار نمایید. در نهایت برای هریک از کفها، متریال مناسبی را اعمال کنید. این مرحله از طراحی، هنگام تهیه رندر، واقعگرایی بیشتری را به طرح شما اضافه میکند.
اعمال متریالها و تکسچرهای نهایی پروژه، اهمیت بسیار زیادی دارد. انتخاب متریالهای مناسب، نقش بسیار مهمی در ظاهر نهایی و رنگ و بوی فضاهای داخلی پروژه دارد؛ بنابراین حتماً متریالهای مناسب را به عناصر مختلف مدلسازی خود مانند دیوارها، کفها، مبلمان و… اختصاص دهید.
جهت آشنایی بیشتر با نحوه متریالدهی در نرم افزار رویت، روی لینک کلیک کنید.
نورپردازی داخلی پروژه
ایجاد یک نورپردازی مناسب برای طراحی فضاهای داخلی جذاب به لحاظ بصری، بسیار ضروری است. نرم افزار رویت به شما این امکان را میدهد که از انواع مختلفی از لامپها و عناصر روشنایی در پروژههای خود استفاده کنید.
شما میتوانید این عناصر را به فایل خود Import کرده و پارامترهای آنها را بهراحتی ویرایش و تنظیم نمایید؛ از جمله: شدت و دمای رنگها. این مرحله از طراحی داخلی با رویت، باعث افزایش کیفیت خروجی کار، هنگام تهیه رندرها میشود.
علاوه بر این، پلاگین قدرتمند ویری در رویت، برای ایجاد نورپردازی یکی از بهترین و حرفهایترین گزینهها به شمار میرود. نورپردازی یک فضای داخلی با بهکارگیری افزونه وی ری، در نهایت طراحی شما را واقعگرایانهتر و جذابتر میکند.
اضافهکردن جزئیات بیشتر به فضای داخلی
اضافهکردن جزئیات بیشتر به یک فضای داخلی، به طراحی شما عمق و جذابیت بیشتری میبخشد؛ بنابراین سعی کنید از ابزارهای رویت، برای اضافهکردن عناصر پیچیدهتری مانند جزئیات سقف، کف، قرنیز، تزیینات و… استفاده کنید.
علاوه بر این، شما میتوانید از گزینههای سفارشیسازی پیشرفتهتری در رویت استفاده کنید. بهعنوانمثال: طراحی پارامتریک و اسکریپتنویسی برای ایجاد راهحلهای طراحی منحصربهفرد و نوآورانه.
اجرای موارد فوق در فرایند طراحی داخلی با رویت، نیازمند داشتن مهارتهای بیشتر و تخصصیتر در این نرم افزار است؛ بنابراین برای کسب این مهارت، میتوانید یک دوره آموزش جامع را بگذرانید.
حالا اگر به نمای سهبعدی خود بروید، میتوانید نتیجه طراحی خود را بهخوبی مشاهده کنید.
ارائه طرح نهایی
حالا که فرایند طراحی داخلی با رویت به اتمام رسیده است، میتوانید به سراغ تهیه رندرها و سایر مدارک پروژه بروید. نرم افزار رویت به شما این اجازه را میدهد تا از طرح خود، نقشهها و رندرهای باکیفیتی را ایجاد کنید.
هنگام تهیه خروجیها، به کیفیت و وضوح آنها حتماً توجه کنید. شما میتوانید برای تولید رندرها و تصاویر باکیفیت، از پلاگین اینسکیپ برای رویت استفاده کنید. این افزونه قدرتمند، قابلیت تهیه رندرهای باکیفیت در کوتاهترین زمان ممکن را دارد.
اگر تمایل به آشنایی بیشتر با کاربرد اینسکیپ در رویت را دارید، روی لینک کلیک کنید.
سخن پایانی بن رو کالج
طراحی داخلی با رویت، نهتنها دشوار نیست، بلکه بهواسطه وجود مجموعهای قدرتمند از ابزارها و قابلیتها برای طراحی داخلی، بسیار آسان است. با درک رابط کاربری رویت و پیروی از نکات طراحی، میتوانید فضای داخلی خود را بهسرعت طراحی کنید.
نحوه طراحی داخلی با رویت که در این مقاله به آن پرداخته شد، تنها بخش کوچکی از امکانات و قابلیتهای گسترده نرم افزار رویت به شمار میرود؛ بنابراین کسب تسلط کافی و یادگیری رویت، نیازمند گذراندن یک دوره آموزشی تخصصی است.
مجموعه بن رو کالج، مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری، در دوره آموزشی Revit College، با ارائه جلسات آموزشی کامل پروژه محور، صفر تا صد نرم افزار رویت و ابزارهای پرکاربرد آن را به شما آموزش داده است.
دوره آموزش رویت کالج که توسط برترین اساتید و متخصصین حوزه BIM گردآوری شده است، نیاز شما به یادگیری رویت و کسب مهارتهای بیشتر در این نرم افزار را کاملاً برطرف میکند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر از دوره آموزشی Revit College و تهیه آن، روی لینک کلیک کنید.
Rating 3.64 from 11 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!