سبد خرید

پست پروداکشن معماری چیست و چه کاربردی برای دانشجویان دارد؟

پست پروداکشن معماری چیست و چه کاربردی برای دانشجویان دارد؟

پس از اتمام فرایند مدل‌سازی سه‌بعدی در پروژه‌های معماری، نوبت به تهیه خروجی‌هایی در قالب تصویر یا به عبارتی رندرها می‌رسد. این تصاویر تولید شده توسط نرم افزارهای رندر سه‌بعدی، قطعاً نیاز به جزئیات و ظرافت بیشتری دارند. پست پروداکشن همان فرایندی است که این ظرافت‌ها و جزئیات را به تصاویر رندر شده شما اضافه می‌کند.

در زمان‌های گذشته، این موضوع برای رندرهای معماری وجود نداشت و کاربران فقط با تهیه رندرها و یا انیمیشن‌هایی از پروژه خود، به نتیجه نهایی دست پیدا می‌کردند. اما باگذشت زمان، امروزه استفاده از تکنیک‌های پست پروداکشن و نرم افزارهای مربوط به آن، بسیار رونق پیدا کرده است و تقریباً تمامی شبیه‌سازی‌های سه‌بعدی معماری، به محله پست پروداکشن راه پیدا می‌کنند. تأثیر مثبت عظیمی که این تکنیک‌ها بر شبیه‌سازی‌های معماری داشته‌اند را نمی‌توان نادیده گرفت.

با مطالعه ادامه این مقاله متوجه خواهد شد که پست پروداکشن معماری چیست و چه کاربردی در معماری دارد.

پست پروداکشن چیست؟

پست پروداکشن معماری چیست و چه کاربردی برای دانشجویان دارد؟

در پست پروداکشن CGI، هنرمند و طراح، یک تصویر رندر شده را از طریق نرم افزارهای تخصصی پردازش می‌کند. در این مرحله می‌توان رندر را با سایر عکس‌ها ترکیب کرد، ویژگی‌های بصری آن را تنظیم کرد و جلوه‌های ویژه دیگری به آن اضافه کرد. این فرایند معمولاً نه در نرم افزارهای سه‌بعدی، بلکه در برنامه‌هایی مانند Adobe Photoshop و Lightroom انجام می‌شود.

تعریف پست پروداکشن با چیزی که تولید می‌شود متفاوت است. تولیدکنندگان موسیقی، فیلم و تلویزیون همگی فرایندهای پست پروداکشن متفاوتی دارند. اما تعریف پست پروداکشن در ایجاد شبیه‌سازی‌های معماری، دست‌کاری و گسترش‌دادن خروجی تصاویر دوبعدی توسط نرم افزار سه‌بعدی است. اگر محصول نهایی ثابت باشد یا به‌عبارت‌دیگر، یک تصویر باشد، در این حالت، پست پروداکشن به معنای تنظیم دقیق مقادیر رنگ، وضوح، اشباع و سایر ویژگی‌های بصری تصویر است.

اما اگر محصول نهایی شما یک انیمیشن معماری است، پست پروداکشن همان ویژگی‌های ثابت را دست‌کاری می‌کند، اما علاوه‌برآن می‌تواند در افزودن جلوه‌های صوتی، موسیقی، روایت، همپوشانی متن و… نیز مؤثر باشد. به‌طورکلی، سه دلیل اصلی برای استفاده از پست پروداکشن در معماری وجود دارد: تنظیم دقیق و با جزئیات تصاویر، امکان ویرایش سریع تصاویر بدون نیاز به تهیه رندر مجدد و افزودن افکت‌هایی که توسط نرم افزار رندر سه‌بعدی قابل‌تولید نیستند.

برای مطالعه بیشتر مقاله 5 مرحله انجام پست پروداکشن در معماری را بخوانید.

کاربرد پست پروداکشن در معماری

کاربردهای پست پروداکشن در معماری

حال که متوجه شدید پست پروداکشن معماری چیست، به بررسی کاربردها و قابلیت‌های آن در معماری می‌پردازیم. به کمک پست پروداکشن، ویرایش‌ها و دست‌کاری‌های بسیاری را می‌توان بر روی خروجی‌ها اعمال نمود. در اینجا لیستی از موارد اصلی مربوط به تصویرسازی معماری آمده است:

  • ویرایش نور، رنگ و روشنایی

رنگ، اشباع و روشنایی کل تصویر یا مناطق انتخاب شده را تنظیم کنید. برای مثال، می‌توانید کنتراست کل یک تصویر را افزایش دهید یا رنگ دیوارهای انتخاب شده را تغییر دهید و آن‌ها را روشن‌تر یا تیره‌تر کنید. تصویر زیر، یک رندر پیش از فرایند پست پروداکشن را نشان می‌دهد:

کاربرد پست پروداکشن

 

  • اضافه‌کردن افکت‌های نوری

افکت‌های نوری معمولاً توسط دوربین‌های سه‌بعدی ارائه نمی‌شوند. شما می‌توانید همه این افکت‌ها را در نرم‌افزار خود به طور کارآمد ایجاد کنید و اگر تصمیم گرفتید که این افکت‌ها باید تغییر کنند و یا حذف شوند، می‌توانید بدون نیاز به رندر مجدد، این تغییرات را انجام دهید.

  • رندر در لایه‌ها

علاوه بر امکان ویرایش تصویر مبتنی بر لایه، مزیت بزرگ دیگر استفاده از پست پروداکشن این است که به شما این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به رندر مجدد، تغییراتی ایجاد کنید. مدت زمانی که یک کامپیوتر برای تولید یک تصویر نیاز دارد، به‌ویژه برای تصاویر نهایی می‌تواند بسیار طولانی باشد. اگر مجبور باشید تصاویر نهایی را دوباره رندر کنید، باید زمان زیادی را صرف کنید.

با ترکیب یک استراتژی رندر هوشمند با دست‌کاری تصویری که نرم افزارهای پست پروداکشن امکان‌پذیر می‌کند، می‌توانید بدون نیاز به رندر مجدد، بازبینی‌های زیادی را انجام دهید. به‌عنوان‌مثال، زمانی که نیاز به تنظیم سریع رنگ دیوار دارید، می‌توانید به‌سادگی بدون رندر مجدد، تغییرات موردنیاز خود را لحاظ کنید.

تصویر زیر، یک رندر پس از فرایند پست پروداکشن را نشان می دهد:

پست پروداکشن معماری

پست پروداکشن چگونه عمل می‌کند؟

پست پروداکشن در شبیه‌سازی‌های سه‌بعدی معماری، آخرین مرحله در فرایند تولید رندر به شمار می‌رود؛ اما همچنان به‌عنوان بااهمیت‌ترین بخش کار بر روی یک رندر معماری است. جذابیت کلی، فضا و در نتیجه تأثیر و اثربخشی یک رندر به کمک پست پروداکشن تعریف می‌شود. در مرحله پست پروداکشن، با اضافه‌شدن جزئیات مهم و معنی‌دار و همچنین جلوه‌های بصری، یک تصویر CG در واقع بسیار جذاب به نظر می‌رسد.

روش اصلی که رندرهای معماری برای اصلاح تصاویر خود استفاده می‌کنند، روش ترکیب‌بندی است. ترکیب‌بندی به‌طورکلی شامل استفاده از نرم‌افزارهایی مانند Adobe Photoshop (برای تصاویر) و یاAdobe After Effects (برای انیمیشن‌ها) برای جداکردن یک تصویر به لایه‌های مجزا باهدف جداسازی ویرایش‌ فقط در آن لایه موردنظر است.

اهمیت پست پروداکشن

 

غنی‌سازی تصاویر به کمک پست پروداکشن

در فرایند پست پروداکشن، شبیه‌ساز سه‌بعدی می‌تواند از تکنیک تطبیق عکس استفاده کند. این تکنیک، ترکیب یک رندر سه‌بعدی از یک ساختمان و سازه با یک عکس واقعی است که به‌عنوان پس‌زمینه استفاده می‌شود. البته می‌توان محیط اطراف را از ابتدا به‌صورت سه‌بعدی نیز ایجاد کرد. بااین‌حال، اغلب اوقات، استفاده از یک عکس واقعی از یک فضای مشخص، منطقی‌تر به نظر می‌رسد. به‌این‌ترتیب، زمان تهیه رندر به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد و تصویر حاصل، به طور باورنکردنی واقعی به نظر می‌رسد.

تصویر زیر، یک رندر پیش از فرایند پست پروداکشن را نشان می‌دهد:

مزایای پست پروداکشن

در پست پروداکشن، امکان اضافه‌کردن اشیای ثانویه بریده شده از سایر عکس‌ها نیز وجود دارد. افراد، حیوانات، گیاهان یا اتومبیل‌ها، همه این‌ها را می‌توان با استفاده از فتوشاپ به یک تصویر رندر شده اضافه کرد. به‌این‌ترتیب، هنرمند از نیاز به استفاده بیش از حد از جزئیات در یک صحنه سه‌بعدی جلوگیری می‌کند و بنابراین زمان موردنیاز برای رندر را کاهش می‌دهد.

یک متخصص CGI همچنین می‌تواند رندر را با اثرات آب‌وهوایی مانند مه، باران، برف، مه، رنگین‌کمان و… غنی کند. افزودن عیوب کوچک مانند چین‌خوردگی‌ها، ترک‌ها و حتی گردوغبار یا کثیفی می‌تواند کمک زیادی به جلوه‌دادن به رندر شما کند. با چنین جزئیاتی، یک رندر هرگز احساس  مصنوعی بودن را به مخاطب خود منتقل نخواهد کرد.

تصویر زیر، یک رندر پس از فرایند پست پروداکشن را نشان می‌دهد:

پست پروداکشن در معماری

بهبود خواص بصری رندرها در پست پروداکشن

  • حذف نویزها

نویز زدایی بسته به کیفیت اولیه رندرهای سه بعدی، ممکن است مرحله مهمی باشد. با این حال، اضافه‌کردن هر گونه افکت اضافی در تصویر، باعث می‌شود که نویزها در رندر شما بیشتر مورد توجه قرار بگیرند؛ بنابراین، حذف نویز اغلب در فرایند پست پروداکشن CGI ضروری است.

  • تنظیم رنگ‌ها و سایر ویژگی‌های بصری

روشنایی، کنتراست، اشباع، تعادل رنگ و نوردهی را می‌توان برای کل تصویر و همچنین برای بخش‌های خاصی از آن اعمال کرد. اگر رندر به نحوی با یک عکس ترکیب شده باشد، اعمال چنین تغییراتی بسیار حائز اهمیت خواهند بود. تنظیم ویژگی‌های بصری در یک رندر باعث می‌شود مدل‌های سه‌بعدی و تکه‌های عکس‌ها با هم ترکیب شوند و نتیجه نهایی کاملاً واقعی به نظر برسد و صرفاً یک کلاژ ناهمخوان نباشد.

  • بهبود نور و سایه

علی‌رغم توسعه نرم افزارهای شبیه‌سازی سه‌بعدی، بازآفرینی شرایط نوری واقعی در حالت سه‌بعدی ممکن است کمی دشوار باشد. شفافیت دقیق، سوزاننده و همچنین پراکندگی زیرسطحی نور را می‌توان در فرایند پست پروداکشن به‌صورت دستی تغییر داد.

پست پروداکشن معماری چیست و چه کاربردی برای دانشجویان دارد؟ - بن رو کالج

 

افزودن افکت‌های دوربین به رندرها در پست پروداکشن

در نهایت، نکات ظریفی وجود دارد که تصویر CG را زنده کرده تا کاملاً واقعی به نظر برسد. افزودن  نویز در یک رندر سه‌بعدی به تقلید از عکس‌های واقعی دوربین کمک می‌کند. قابلیت Vintage، لبه‌های تصویر را تار یا تیره‌تر می‌کند و در نهایت باعث رئال ترشدن رندر نهایی شما می‌شود.

درخشش، همان‌طور که از نامش پیداست به براق شدن یک شیء کمک می‌کند. تابش خیره‌کننده به نوبه خود اثر یک نور درخشان است که بخشی از تصویر را پنهان می‌کند. در زندگی واقعی، تابش خیره‌کننده زمانی ظاهر می‌شود که نور روی یک سطح بازتابنده در کادر هدایت شود.

Motion blur به معنای محوکردن برخی از اشیا در یک صحنه است تا آن‌ها را به‌صورت متحرک نشان دهد. در تجسم سه‌بعدی معماری، زمانی که یک مدل از یک ساختمان با یک وسیله نقلیه سریع در حال حرکت در تضاد قرار می‌گیرد، استفاده از این افکت بسیار تأثیرگذار است. این مزیت باعث می‌شود رندر شما شبیه به یک عکس تهیه شده توسط دوربین به نظر برسد.

افکت عمق میدان دید نیز به محوشدن پس‌زمینه کمک می‌کند و کنتراستی عالی با پیش‌زمینه ایجاد می‌کند. این قابلیت مشخص می‌کند که چه قسمت‌هایی از یک تصویر در محدوده Focus تصویر قرار دارند. اعوجاج لنز، شعله‌ورشدن لنز و سایر جلوه‌های رنگی، همگی از مصنوعات یک دوربین واقعی تقلید می‌کنند. در نهایت، در طول پست پروداکشن، هنرمند می‌تواند از فیلترها و تنظیمات از پیش تعیین شده برای ایجاد فضایی متمایز استفاده کند.

اهمیت پست پروداکشن در معماری

کاربرد نرم افزار فتوشاپ در پست پروداکشن

هنر معماری و طراحی داخلی از خطوط، اشکال، رنگ‌ها و بافت‌هایی است که با هم ترکیب می‌شوند و محیط‌های خارق‌العاده‌ای را خلق می‌کنند. بااین‌حال، ارائه این ایده‌های پیچیده و دیدگاه‌های جسورانه اغلب می‌تواند چالش‌هایی را ایجاد کند. اینجاست که Adobe Photoshop وارد عمل می‌شود و طیف گسترده‌ای از ابزارهای پیشرفته را برای ویرایش و بهبود تصاویر ارائه می‌دهد.

هیچ نام شناخته شده‌ای برتر از نرم افزار Adobe Photoshop در ویرایش تصاویر دیجیتال وجود ندارد! این برنامه ویرایش عکس قدرتمند، نه‌تنها با ابزارهای پیشرفته‌ای ارائه می‌شود که متخصصان بسیاری آن را می‌شناسند، بلکه نسخه امروزی فتوشاپ همچنین شامل هوش مصنوعی مولد، ادغام تصاویر و اعمال تغییرات تنها با یک کلیک است.

به کمک نرم افزار فتوشاپ شما می‌توانید با کمک هوش مصنوعی، محتوای جدیدی را به رندرهای خود اضافه کنید. با قرار دادن دو یا چند تصویر روی‌ هم عکس‌های ترکیبی ایجاد کنید. اگر به پس‌زمینه بهتری در رندرهای خود نیاز دارید، برای ویرایش تصویر می‌توانید از تنظیمات آسمان جایگزین و یا دیگر پس‌زمینه‌ها استفاده کنید.

این نرم افزار به شما امکان روتوش عکس‌ها، تصحیح نور و رنگ، حذف عناصر ناخواسته و بهبود کیفیت کلی تصاویر را می‌دهد. تصور کنید بتوانید یک عکس ساده و فوری را به نمایشی خیره‌کننده از پروژه معماری یا طراحی داخلی خود تبدیل کنید. با Adobe Photoshop، شما به امکانات بی پایانی برای پست پروداکشن معماری دسترسی خواهید داشت!

کاربرد نرم افزار فتوشاپ در پست پروداکشن

سخن پایانی بن رو کالج

با خواندن این مقاله، حتماً تاکنون متوجه شده‌اید که پست پروداکشن معماری چیست و چه کاربردی برای دانشجویان دارد. پست پروداکشن تصاویر و رندرهای معماری، مرحله‌ای است که همه چیز در یک رندر، در نهایت با هم جمع می‌شوند. از افزودن یک پس‌زمینه تا تقلید از جلوه‌های دوربین، یک هنرمند اطمینان حاصل می‌کند کهCGI  شبیه به عکس واقعی گرفته شده توسط یک دوربین حرفه‌ای است.

پست پروداکشن می‌تواند کیفیت و فضای رندرهای شما را به طور چشمگیری بهبود بخشد و هر معمار یا طراحی که با یک هنرمند سه‌بعدی باتجربه کار می‌کند، تفاوت را به‌خوبی مشاهده خواهد کرد.

مجموعه بن رو کالج، مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری، در جهت تسهیل کار شما علاقه‌مندان، پکیج آموزشی پست پروداکشن معماری را تهیه کرده و در اختیار شما کاربران قرار داده است. یادگیری این دوره آموزشی صفر تا صدی، به ‌تمامی دانشجویان معماری و طراحی داخلی، افراد جویای کار و همچنین کسانی که قصد مهاجرت دارند، حتماً توصیه می‌شود.

در این دوره فوق‌العاده کاربردی، به نحوه ساخت پرزانته‌های فوق واقعی در معماری، تبدیل رندر روز به شب، پرزانته پلان، نما، مقطع و تمامی مدارک اجرایی پروژه و آموزش نرم افزار فتوشاپ پرداخته شده است. برای تسلط پیدا کردن به فرایند پست پروداکشن در معماری، تنها کافی است این دوره آموزشی پروژه محور را از مجموعه بن رو کالج تهیه کنید و دیگر نگران نحوه پرزانته‌ پروژه‌های خود نباشید!

پکیج آموزشی

Pro Graphic

آموزش پست پروداکشن معماری

پست پروداکشن معماری چیست و چه کاربردی برای دانشجویان دارد؟ - بن رو کالج

Rating 4.00 from 4 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید