پرکاربردترین شورتکات های رویت
در دنیای پرسرعت و پردغدغه امروزی که انسانها برای زندگی و کار زمان کم میآورند، استفاده از میانبرها در هر زمینهای از اهمیت فراوانی برخوردار است. اغلب افراد هنگام کار با رایانه، یک دست خود را بر روی ماوس و دست دیگر را بر روی کیبورد قرار میدهند. بنابراین یادگیری میانبرهای کاربردی کیبورد بسیار ضروری تلقی میشود. تنظیم و استفاده از کلیدهای میانبر در رویت (Revit) مانند سایر نرم افزارهای معماری، باعث افزایش دقت و سرعت در روند مدلسازی پروژهها میشود. چرا که با تایپکردن کلیدهای میانبر هر دستور در رویت (Revit)، سریعا آن دستور را میتوان اجرا نمود و در حین مدلسازی برای فعال کردن ابزارها نیازی به جستوجو کردن در میان تمام تب ها (Tab) نیست. در این مقاله به کاربرد شورتکات های رویت و همچنین پرکاربردترین کلیدهای میانبر رویت پرداختهایم.
شورتکات چیست؟
Autodesk Revit (اتودسک رویت) نرم افزاری کاربردی و ضروری برای معماران، مهندسان و طراحان است. همچنین استفاده از آن به عنوان یک نرم افزار مدلسازی اطلاعات ساختمان یا همان (BIM) برای مهندسان یا معمارانی که در حوزه ساخت مجازی فعال هستند، ضروری تلقی میشود. یادگیری شورتکات ها در رویت مانند سایر نرم افزارها مهم است. در ادامه به مفهوم شورتکات پرداختهایم.
منظور از Shortcut Keys یا میانبرهای صفحه کلید رایانه، ترکیبی از چند کلید کیبورد است که کاربر با فشردن همزمان آنها، کار خاصی را انجام میدهد. چگونگی استفاده از میانبرها یا کلیدهای میانبر رویت این گونه است که باید به منظور یک هدف یا کار از ترکیب حداقل دو یا تعداد بیشتری کلید استفاده نمود.
اکثر میانبرها یا شورتکات ها دسترسی به یک برنامه، فایل و یا قابلیت خاص را برای کاربر راحتتر و سریعترمیکند. در کل میانبرها (شورتکات ها) را میتوان در دو دسته تقسیمبندی کرد. هر دو دسته میانبر، کاربردهای متفاوت ولی هدفهای یکسانی دارند. این دو دسته عبارتنداز: میانبرهای کیبورد و فایلهای میانبر.
یکی از جذابیتهای ویندوز این است که برای اغلب فعالیتهای خود یک شورتکات یا کلید میانبر تعریف کردهاست. کاربران با فشردن کلیدهای میانبر ویندوز، به راحتی و در زمان کم عمل موردنظر خود را انجام میدهند. این کار سبب تسریع و بهبود فعالیتها میشود.
برای آشنایی با شورتکاتهای اتوکد روی لینک کلیک کنید.
شورتکات های رویت
رویت (Revit) یک نرمافزار پرکاربرد در دنیای مهندسی و معماری است که در سالیان اخیر محبوبیت زیادی در میان طراحان و معماران به دست آوردهاست. همچنین این نرمافزار طراحی به معماران امکان میدهد تا بر اساس اصول مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) مدلهایی را ترسیم کنند.
برای اینکه یک مدلساز BIM حرفهای و قوی باشید، باید بازدهی کار خود را افزایش دهید، صرفهجویی در زمان و افزایش دقت از نکات مهم در مدلسازی رویت به حساب میآید. یکی از راههای افزایش سرعت و دقت در رویت استفاده از کلید های shortcut یا میانبرها است. استفاده از میانبرهای صفحه کلید از تکنیکهای مدلسازی در رویت برای کاهش زمان جستجو در منو، است. این شورتکات ها سبب تسریع گردش کار کاربر میشوند.
در واقع، میانبرهای ترکیبی زیادی در نرم افزار رویت وجود دارد که سرعت شما را در انجام پروژه بیشتر میکند. به عنوان مثال، Ctrl + 1 یک شورتکات ترکیبی است که پنل ویژگیها یا همون (properties) را فعال میکند. این شورتکات به کاربر امکان ویرایش ویژگیهای مدل ترسیم شده را میدهد. مثلا کلیدهای میانبر رویت ‘RR’ یک رندر سریع از مدل ترسیم شده را به وجود میآورد. علاوه بر موارد ذکرشده، شورتکاتهای بسیار دیگری نیز در نرم افزار رویت وجود دارد که با شناخت و استفاده درست از آنها روند مدلسازی راحتتر میشود.
تغییر دادن شورتکات های رویت
همچنین میانبرها یا شورتکاتها، با امکان دسترسی سریع و صحیح به ابزارهای نرم افزار رویت، مانند ابزارهای ترسیم یا ابزارهای ویرایش و… عملکرد نرم افزار را بهبود میبخشند. میانبرهای رویت قابلیت این را دارند که کاربر کلیدهای میانبر شخصی خود را به ابزارها اختصاص دهد.
موثرترین راه برای انتخاب اینکه از کدام حروف برای کلیدهای میانبر رویت استفاده کنیم، این است که بدانیم کدام دستور بیشتر از بقیه دستورات استفاده میشود و در واقع پرکاربرد است. هر زمان که احساس نیاز کردید و حس کردید که با تکرار دستوری وقت تلف میکنید، زمان آن رسیدهاست که شورتکاتها را تغییر دهید. استفاده از این روش در نرم افزار رویت، سبب حرفهایتر شدن کاربر میگردد.
یک روش سریع برای دسترسی به ابزارها این است که، اگر شما در نرم افزار رویت، کلید ALT را فشار دهید، روش دسترسی سریع به تمام ابزارها بر روی آنها پدیدار میشود. همچنین شما میتوانید از View ، User Interface را پیدا کرده و با گزینه Keyboard Shortcut کلیدهای میانبر را ویرایش یا انتخاب کنید. در ادامه به صورت کامل به این مساله پرداختهایم:
- اول باید user interface را پیدا کنید. که برای این هدف، دو راه وجود دارد، یک اینکه میتوانید بر روی صفحهی اصلی کار راست کلیک وگزینه options را باز کنید. زیر پنجرهی user interface، میتوانید keyboard shortcuts را پیدا کنید و کلیک نمایید.
- روش دوم نیز از طریق تب view است. در این روش مانند روش اول، روی user interface و keyboard shortcuts کلیک کنید. در این بخش کاربر میتواند همهی keyboard shortcut ها یا میانبرها را ببیند و هرچیزی را که میخواهد، ویرایش کند. با استفاده از این روشها روند مدلسازی بسیار راحت و سریع میشود.
کمپانی اتودسک یک دفترچه راهنمای keyboard shortcuts کامل برای کاربران عرضه کرده که در خود نرم افزار رویت قابل دسترس است. کاربر، هر شورتکات و یا هر دستوری را که نیاز دارد، میتواند تنظیم کند. علاوه بر این، در رویت میتوان شورتکاتها را به عنوان یک فایل (.xml)، ایمپورت (import) و یا اکسپورت (export) کرد و در زمانی که رویت آپدیت شد یا هر زمانی که لازم بود، کاربر بتواند کلیدهای میانبر رویت را ایمپورت و سپس استفاده کند.
پرکاربردترین کلیدهای میانبر رویت
در نرم افزار رویت امکانات و قابلیتهای فراوانی وجود دارد تا کاربر با استفاده از آنها بتواند ایدههای خود را به راحتی مدل کند. با استفاده از کلیدهای میانبر یا شورتکات ها در نرم افزار رویت میتوان به این قابلیتها سریع و راحت دسترسی داشت. از این رو در ادامه به شورتکات های مهم و کاربردی رویت میپردازیم:
شورتکات های ترسیم
(WA) Wall : برای ترسیم دیوار
(DR) Door : برای قراردادن درب بر روی مدل سهبعدی
(CM) Place a Component : قراردادن یک فمیلی در مدل سهبعدی
(CL) Column : قراردادن ستون سازهای بر روی مدل سهبعدی
(GR) Grid : قراردادن آکس ستون
(LL) Level : برای اضافه کردن طبقات
(WN) Window : قراردادن نورگیر بر روی مدل سهبعدی
(SB) Floor : قراردادن کف بر روی مدل سهبعدی
(BM) STRUCTURAL FRAMING : اضافه کردن یک تیر سازهای بر روی طرح
BR) BRACE) : اضافه کردن بادبند بر روی مدل سهبعدی
شورتکات های Modify
(CO) COPY : برای کپی یک بخش از مدل یا تمام آن که انتخاب شدهاست
AR) ARRAY) : برای افزایش تعداد عناصر به فاصلههای مشخص
AL) ALIGN) : برای همتراز کردن
(TR) TRIM_EXTEND : برای Trim و Extend کردن عناصر یک مدل
RE) SCALE) : برای تغییر سایز مدل انتخاب شده
MV ) MOVE) : برای جابجایی عناصر انتخاب شده
RO) ROTATE) : برای ایجاد دوران عناصر انتخاب شده
SL) SPLIT ELEMENT) : برای تقسیمبندی کردن عناصر
MM) MIRROR) : برای ایجاد قرینه در عناصر انتخاب شده بر اساس انتخاب محور تقارن
DE) DELETE) : برای حذف و از بین بردن عنصر یا عناصر انتخاب شده
OF) OFFSET) : برای کپی کردن بصورت موازی هم
CG) CANCEL) : برای لغو دستور انتخاب شده
EG) EDIT GROUP) : برای ویرایش گروپ انتخاب شده
شورتکات های Snapping
(SM) midpoint : برای فعال شدن Snap در وسط خطوط ترسیم شده
(SE) endpoint : برای فعال شدن Snap در نقاط انتهای عناصر و خطوط ترسیم شده
(SI) intersection : برای فعال شدن Snap در قسمتهای متقاطع
(SO) snaps off : برای غیر فعال شدن Snap در برنامه
شورتکات های Annotate
(TX) TEXT : برای نوشتن متن
(GP) MODEL : برای ایجاد گروه برای بخشهای یک مدل
EL) SPOT ELEVATION) : برای افزودن کد ارتفاعی بر روی سطوح انتخابشده مدل
(TG) TAG BY CATEGORY : برای برچسبگذاری عناصر طبق دستهبندی آنها
DI) ALIGNED DIMENSION) : برای ایجاد خطوط اندازه افقی، عمودی و مورب
شورتکات های Viewing
(ZZ) Zoom in Region : برای بزرگنمایی بر اساس محدوده
ZA) Zoom All to Fit) : برای بزرگنمایی همه عناصر در دید
ZF) Zoom to Fit) : برای بزرگنمایی مدل متناسب با دید
(ZS) Zoom Sheet Size : برای بزرگنمایی در اندازه شیت
(ZO) Zoom out : برای دید را به عقب برگرداندن
برای آشنایی بیشتر با نرم افزار رویت مقاله پیشنیازهای مهم برای یادگیری نرم افزار رویت را بخوانید.
سخن پایانی بن رو کالج
یاد گرفتن راه و روشهایی برای صرفهجویی در زمان انجام یک پروژه مدلسازی در نرم افزار معماری یا هر نرم افزار دیگر یک ضرورت غیرقابل انکار است. زیرا کمشدن مدت زمان انجام پروژه در نهایت سبب افزایش سوددهی، افزایش مهارت و صرفهجویی در وقت و هزینه و … می شود. شورتکاتهای رویت نیز مانند سایر نرم افزارهای معماری، روند طراحی، ترسیم و مدلسازی را تسریع میبخشد. مجموعه بن رو کالج، مرجع علمی و تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری و به خصوص آموزش Revit، است. این مجموعه، در مسیر یادگیری نرم افزار رویت و آشنایی با تمام اصول و ابزارها و کلیدهای میانبر رویت به شما بسیار کمک میکند.
Rating 4.29 from 7 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!