سبد خرید

پردرآمدترین مشاغل معماری در جهان

پردرآمدترین مشاغل معماری در جهان

رشته معماری یکی از پرطرفدارترین و جذاب‌ترین رشته‌های مهندسی به شمار می‌رود. این رشته ترکیب مباحث هنری و فنی مهندسی است، به ‌همین‌ سبب مشاغل بسیاری مرتبط با معماری در ایران و جهان وجود دارد. اگر با شناخت کامل چالش‌های معماری وارد این رشته شوید پس از اتمام تحصیل، برای فعالیت در بازارکار آماده خواهید شد. در این مقاله به پردرآمدترین مشاغل معماری، جایگاه رشته معماری در جهان و همچنین بازارکار آن در کشور ایران پرداخته‌ایم.

 


 

شاخه‌های رشته‌ی معماری

رشته‌ی معماری، پیوندی قوی از هنر و مهندسی است که از دوران باستان و یا حتی ماقبل آن آغاز شده‌بود. در واقع از زمانی که بشر برای خود به دنبال سرپناه بوده، تا به امروز با معماری سروکار دارد. یک معمار برای موفقیت، علاوه بر دانش فنی و مهندسی، به خلاقیت، قوه تخیل، روحیه‌ی جمعی و ذوق هنری نیاز دارد. این رشته‌ی محبوب و جذاب شاخه‌های بسیاری دارد و همین تنوع در بازارکار سبب معروفیت و محبوبیت آن شده‌است. در ادامه به گرایش‌ها و شاخه‌های رشته‌ی معماری اشاره کرده‌ایم:

  • گرایش معماری_معماری
  • گرایش معماری منظر
  • شاخه مهندسی معماری اسلامی
  • مطالعات معماری ایران
  • گرایش مدیریت پروژه و ساخت
  • گرایش معماری داخلی
  • بازسازی پس از سانحه
  • تکنولوژی و انرژی در معماری
  • مرمت و احیای بناهای تاریخی

 

بازارکار معماری در ایران

بازارکار رشته‌ی معماری در ایران با توجه به گرایش‌ها و شاخه‌های آن، می‌تواند متفاوت باشد. امروزه یکی از نگرانی‌های مهندسان در ایران این است که هوش مصنوعی جایگاه شغلی آن‌ها را تهدید می‌کند. اما رشته‌ی معماری به دلیل اینکه محدود به ریاضیات و مهندسی نیست و هنر، فرهنگ، تاریخ و حتی فلسفه در آن نقش دارند، از سمت هوش مصنوعی تهدید نمی‌گردد. در واقع شغل‌های معماری ایران در آینده به راحتی جایگزین نمی‌شوند.

رشته معماری در جهان

رشته‌ی معماری در ایران همواره با ساخت‌وساز ارتباط تنگاتنگی دارد، به عبارتی دیگر پیشرفت معماری در بازارکار در هر بازه‌ی زمانی می‌تواند متفاوت باشد. زیرا در هر زمان رونق ساخت‌وساز متفاوت است. همچنین شرایط اقتصادی یک کشور مستقیما بر بازارکار معماری آن کشور تاثیر می‌گذارد. طبیعتا هرچه شرایط اقتصادی کشور ایران مطلوب باشد، میزان پروژه‌های ساخت‌وساز بیشتر و معماری پررونق خواهد بود. در کشور ایران برخلاف شایعاتی که در مورد اشباع شدن رشته معماری هست، هنوز هم کسانی که در رشته‌های پرطرفدار مانند معماری، تحصیل می‌کنند آینده شغلی درخشانی خواهند داشت. می‌توانید آگهی‌های خارجی این مشاغل را در سایت INDEED مشاهده کنید.

پردرآمدترین مشاغل معماری

قسمت‌ها و گرایش‌هایی که معماران می‌توانند در آن‌ها مشغول به کار شوند و به درآمد بالا برسند بسیار گسترده هستند. اشباع شدن این رشته در کشورهای جهان، به این معنی نیست که دیگر نمی‌توان در این رشته موفق شد و به درآمد بالا رسید. امکان پیشرفت و موفقیت برای معمارانی که مهارت، تخصص و رزومه خوبی دارند همواره فراهم بوده‌است.

مهندسان معمار درکشور ایران می‌توانند در ارگان‌های‌ دولتی مانند بنیاد مسکن، شهرداری‌ها، سازمان‌های دولتی یا شرکت‌های خصوصی مشغول به فعالیت شوند. همچنین معماران با سرمایه‌های خود می‌توانند شرکت‌های مستقل و خصوصی طراحی معماری یا مشاور تاسیس کنند و یا به صورت پروژه‌ای فعالیت نمایند. همچنین معماران می‌توانند با سپری کردن آزمون‌های کتبی و عملی مختلف پروانه‌های لازم برای فعالیت‌های معماری را دریافت کنند.

با توجه به آمار، همواره درآمد معماران قابل توجه بوده‌ و میزان آن به معیارهای مختلفی وابسته است. مهندسان معمار که در ارگان‌های دولتی مشغول به کار هستند، طبق قانون‌های کاری هر کشور حقوق می‌گیرند. پیشرفت و درآمد بالا در رشته‌ی معماری به عوامل بسیاری از جمله، تخصص، مهارت، علم و تجربه و… معماران وابسته است. همچنین علاقه به حوزه‌ی خاص، نیز می‌تواند در این مسیر کمک‌کننده باشد. در ادامه پردرآمدترین مشاغل معماری در ایران و جهان را ذکر کرده‌ایم:

اجرا

فعالیت در حوزه اجرا در معماری یا تاسیس شرکت‌های مختلف مهندسی در زمینه ساخت‌وساز همیشه بسیار پولساز است. گرایش اجرا نیاز به کسب پروانه از سوی سازمان نظام مهندسی دارد. اما بدون داشتن پروانه هم در بخش‌هایی از ساختمان می‌توان به اجرا مشغول شد.

مدیریت پروژه

فعالیت در مدیریت پروژه و ساخت نیز یکی دیگر از مشاغل پردرآمد در معماری به شمار می‌رود که هدف آن مدیریت بخش‌های مختلف ساخت‌وساز است. مدیر‌ پروژه‌ و ساخت‌ به کسی گفته می‌شود که یک پروژه ساخت‌وساز را مدیریت و رهبری می‌کند.

پردرآمدترین رشته های معماری در جهان

شرکت‌های طراحی داخلی

تاسیس شرکت‌های طراحی داخلی بصورت مستقل همواره پرطرفدار و پردرآمد بوده‌است. یک طراح داخلی باید مناسب‌ترین روش را برای رسیدن به هدف‌های پروژه پیدا کند و به مدیریت و همچنین اجرای طراحی داخلی بپردازد.

طراحی نما

طراحی نمای ساختمان همیشه در حال تحول و پیشرفت است. در واقع طراحی نمای ساختمان‌ها با کاربری‌های مختلف از مشاغلی است که معماران همواره می‌توانند به آن مشغول باشند و به درآمدهای بالا برسند.

طراحی، نظارت

فعالیت در زمینه طراحی و نظارت ساختمان نیاز به پروانه‌های صادرشده از سوی سازمان نظام مهندسی دارد. معمارانی که به صورت قانونی به عنوان ناظر یا طراح معماری ساختمان، نقشه‌های معماری را طراحی، نظارت و امضا می‌نمایند، نیاز دارند که برای کسب مجوز تایید، در آزمون‌های برگزارشده از سمت سازمان نظام مهندسی شرکت کنند.

تدریس و پکیج آموزشی نرم افزار

تدریس در حوزه‌ی آموزش نرم افزار و تولید پکیج‌های آموزشی نرم افزارهای معماری یک شاخه درآمدزا در معماری است.

مدلسازی معماری

مدلسازی معماری، تسلط به نرم افزارهای معماری و انجام پروژه‌های مرتبط نیز یک شغل پردرآمد است که بصورت فریلنسری یا تحت عنوان یک شرکت انجام می‌شوند. برای آشنایی با مسیر راه یادگیری نرم افزارهای معماری این مقاله از بن رو کالج را بخوانید.

تولید محتوا و پژوهش در معماری

همچنین تولید محتوا در زمینه معماری و پژوهش در این حوزه نیز از شاخه‌های مشاغل معماری است. قبل از شروع طراحی، پژوهش در همان زمینه بسیار اهمیت دارد.

جایگاه معماری در جهان

جایگاه رشته معماری در جهان

یکی از جذاب‌ترین رشته‌های ریاضی، مهندسی معماری است، که رشته ای ترکیبی از مهندسی و هنر به شمار می‌رود. با بررسی جایگاه رشته‌ی معماری در جهان این سوال در ذهن دانشجویان، علاقه‌مندان و معماران جوان پیش می‌آید که درآمد معماران در کدام کشورها زیاد است؟

در اغلب کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه‌ی جهان، رشته‌های مهندسی علی‌الخصوص معماری، جایگاه مخصوصی دارند و درآمد مهندسان در این کشورها از اغلب مشاغل دیگر بالاتر است. مشاغل مرتبط با معماری از جمله کارهای محبوب در کل دنیا به شمار می‌رود. علی‌الخصوص در کشورهایی که ساخت و ساز رونق قابل توجهی دارد. طبق تحقیقات امروزه در کشورهایی از جمله قطر، امارات متحده عربی، سنگاپور، استرالیا، چین، انگلیس، سوئیس، آمریکا، ژاپن و… بیشترین درآمد را مشاغل معماری دارند.

سخن پایانی بن رو کالج

دانشجویان و علاقه‌مندانی که از رشته‌ معماری فارغ‌التحصیل می‌شوند، برحسب مهارت‌ها و علایق می‌توانند در گرایش‌های مختلفی به کارکردن و کسب درآمد مشغول شوند. برای اطلاعات بیشتر در زمینه پردرآمدترین مشاغل معماری و جایگاه رشته معماری در جهان و هر اطلاعاتی درباره‌ی رشته‌ی معماری با بن رو کالج همراه باشید. همچنین برای مشاهده دوره های آموزشی بن رو کالج روی لینک کلیک کنید.

Rating 3.96 from 48 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید