سبد خرید

پادکست تعریف BIM از زبان امیر کرمی

پادکست تعریف BIM از زبان امیر کرمی

اگر دانشجوی معماری هستید، حتماً کلمه BIM را شنیده‌اید! برای آشنایی با تعریف BIM (مخفف Building Information Modeling) پادکست تعریف BIM از زبان امیر کرمی را حتما بشنوید. سیستم BIM به‌طورکلی مبتنی بر مدل‌هایی است که برای برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و مدیریت پروژه‌های ساختمانی و زیرساختی استفاده می‌شود. امروزه نرم افزارهای تخصصی بسیاری در زمینه BIM برای مدل‌سازی و بهینه‌سازی پروژه‌ها توسعه‌یافته است.

 

پادکست تعریف BIM از زبان امیر کرمی

BIM به‌ طور کلی یک فرایند مدیریتی و مهندسی برای موفقیت تیم به شمار می‌رود. به بیان ساده‌تر، هنگام طراحی و ساخت یک پروژه، مهندسین معماری، سازه و تأسیسات، بعد از تهیه و طراحی نقشه‌های ساختمانی، شروع به ساخت می‌کنند. در بخش BIM، این نقشه‌های طراحی شده، به‌صورت سه‌بعدی مدل‌سازی می‌شوند.

این مزیت باعث می‌شود تا تمامی تناقضات و تداخلات بین نقشه‌های مختلف بین‌رشته‌ای، (معماری، سازه، تأسیسات مکانیکی و برقی) به‌سادگی آشکار شود. پس از یافتن این مشکلات احتمالی، تمام نقشه‌ها کاملاً آنالیز و بررسی می‌شوند. مزیت مهم این سیستم این است که به دلیل مشاهده تصویری تمام مدارک موجود، تداخلات احتمالی به‌راحتی آشکار می‌شوند مجدداً در قالب یک گزارش جامع به طراحان و مهندسین تحویل داده می‌شود.

در مرحله بعدی، مهندسین دوباره این گزارش‌ها را بررسی کرده و نقشه‌ها را اصلاح می‌کنند و مجدداً به بخش BIM منتقل می‌کنند. این فرایند رفت و برگشتی بین بخش طراحی و BIM آن‌قدر ادامه پیدا می‌کند تا گروه BIM نقشه‌های نهایی را تأیید نماید. مزیت BIM برای ساختن یک سازه این است که زمانی که اجرا شروع می‌شود، کارفرما و سازنده کاملاً اطمینان دارند که نقشه‌هایی نهایی کاملاً ساخت‌پذیر هستند.

چرا یادگیری BIM مهم است

چه کسانی به یادگیری BIM نیاز دارند؟

یادگیری BIM برای افرادی که قصد مهاجرت دارند، بسیار گزینه مناسبی است؛ چرا که در حال حاضر سیستم  BIM در سراسر دنیا بسیار محبوب و کارآمد است و بسیاری از شرکت‌های ساختمانی از این فرایند به دلیل مزایایی که دارد در سطح گسترده‌ای استفاده می‌کنند. در نتیجه برای فردی که به BIM تسلط داشته باشد موقعیت‌های شغلی خوبی پس از مهاجرت فراهم خواهد بود.

البته BIM در ایران نیز روزبه‌روز در حال گسترش است و شرکت‌های بسیاری خواستار استخدام افراد مسلط به BIM هستند. مزیت دیگر یادگیری BIM این است که افرادی که به دورکاری و انجام کارهای فریلنسری علاقه‌مند هستند، با یادگیری بیم مدلینگ می‌توانند موقعیت‌های شغلی مناسبی را برای خود ایجاد کنند. این تکنولوژی جدید به دلیل تازگی و توسعه بیشتر در حوزه معماری، موقعیت‌های مناسبی را برای معماران جویای کار ایجاد کرده است.

 

یادگیری BIM از کجا باید شروع شود؟

BIM برخلاف معنی ساده‌اش، فرایندی بسیار گسترده است. به بیان دیگر در سیستم بیم 8 بعد رایج وجود دارد؛ پس نمی‌توان آن را یک فرایند ساده تلقی کرد. البته بسیاری معقتد هستند که این فرایند، n بعدی است؛ یعنی در حوزه‌های مختلف ساختمانی می‌توان از بیم استفاده کرد. قابلیت‌های بیم آنقدر گسترده است که حتی در حوزه بهره‌برداری هم کاربرد دارد؛ یعنی زمانی که کاربران در حال استفاده از ساختمان هستند.

یادگیری BIM فرایندی است که به طور معمول، مسیری طولانی را در پیش دارد. حتی ممکن است تا 4 سال زمان زمان بگیرد. گام اول در مسیر یادگیری BIM، مدلسازی یک پروژه است؛ بنابراین برای یادگیری BIM و گام گذاشتن در این مسیر، شما باید ابتدا ابزارهای BIM را فرا بگیرید.

در حال حاضر رایج‌ترین نرم افزار بیم، رویت است که در بسیاری از کشورها کاربرد دارد. البته در برخی کشورها از ArchiCAD استفاده می‌شود و در کشورهای اروپای شرقی از AllPlan استفاده می‌شود؛ بنابراین، برخلاف تصور عموم که رویت تنها ابزار BIM است، نرم افزارهای بسیاری برای این حوزه توسعه‌یافته است. در حال حاضر طبق آمار، 75 درصد شرکت‌های دنیا، از رویت استفاده می‌کنند.

 

مجموعه تخصصی بن رو کالج، مرجع آموزش نرم افزارهای معماری، برای افزایش اطلاعات شما علاقه‌مندان به حوزه‌های مختلف معماری و کسب آگاهی از تکنولوژی‌های روز دنیا، کانال پادکست بن رو کست را در اپلیکیشن Cast box ایجاد کرده است. شما می‌توانید با دنبال‌کردن کانال پادکست اختصاصی بن رو کالج، همواره از به‌روزترین اطلاعات در زمینه معماری و نرم افزارهای مربوطه باخبر باشید.

Rating 5.00 from 2 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید