وبینار AR VR
واقعیت افزوده چیست؟
واقعیت افزوده (AR) نسخهای پیشرفته از دنیای فیزیکی واقعی است که از طریق استفاده از عناصر بصری دیجیتال و یا سایر محرکهای حسی ایجاد شده و از طریق فناوریها ارائه میشود. برای آشنایی با وبینار AR VR این ویدیو را ببینید و متن را بخوانید. این فناوری به فرد اجازه میدهد اشیای سهبعدی تولید شده توسط کامپیوتر را در یک محیط واقعی مشاهده کند.
استفاده اصلی از واقعیت افزوده در معماری نیز برای ارائه پروژهها به دیگران است؛ جایی که میتوانید یک مدل سهبعدی واقعگرایانه از ساختمان خود را به روشی تعاملی به نمایش بگذارید. AR مشتریان و طراحان را قادر میسازد تا پروژه را بهصورت واقعبینانه ببینند، قبل از شروع ساخت، تغییراتی ایجاد کنند و خطاها را به حداقل برسانند. بااینحال، بسیاری از معماران و کارفرمایان نمیدانند AR واقعاً چیست و چگونه میتواند برای کار و همکاری آنها مفید باشد. به همین دلیل، در وبینار AR VR، به معرفی مزایای VR در معماری و برخی نرم افزارهای مربوطه پرداخته شده است.
معرفی کاربردهای واقعیت افزوده در وبینار AR VR
-
برنامهریزی و زمانبندی پروژه
پس از مدلسازی پروژه و ورود به بحث AR، کارفرما میتواند بهراحتی از این طریق تمام جزئیات مدلسازی شده پروژه را مشاهده کند. این بدان معناست که کارفرما و یا تیم پروژه میتوانند قبل از شروع ساخت و اجرا، تمامی کلیات، جزئیات و ساختار اجزای پروژه را بادقت بررسی کنند. در نهایت میتوانند زمانبندی پروژه را تهیه و تنظیم کنند.
البته لازم به ذکر است که این قابلیت، صرفاً یک حالت نمایشی از مدل شبیهسازیشده را به شما نمایش میدهد و بهطورکلی، در جهت ارائهکردن پروژه برای برنامهریزی، بسیار سودمند عمل میکند.
-
اصلاح جزئیات پروژه
پس از تطبیقدادن مدل شبیهسازیشده با AR، کاربر میتواند بهراحتی مشکلات احتمالی و یا خطاهای به وجود آمده را بررسی کند. (مثل جانمایی پروژه، ابعاد و اندازهها و…) در نهایت کاربر میتواند تغییرات دلخواه خود را بهسرعت اعمال کند و به اصلاح پروژه بپردازد.
-
نمایش اطلاعات در محل پروژه
با استفاده از برخی اپلیکیشنهای AR، شما میتوانید تمامی اجزای مدل خود را مدیریت کرده و دادههای سازه خود را در لایهبندیهای مختلفی مشاهده کنید.
-
همکاری تیم پروژه
AR به کاربران اجازه میدهد تا یادداشتهایی که پس از بررسی خطاهای موجود و مشکلاتی که در طراحی پروژه وجود دارد تهیه میشود، بهراحتی با همه افراد دخیل در پروژه به اشتراک گذاشته شود. به بیان دیگر، این قابلیت به کاربران کمک میکنند تا بتوانند بهراحتی در طی طراحی یک پروژه با هم همکاری داشته باشند.
-
آموزش مسائل ایمنی
AR، این قابلیت را به کاربران میدهد تا با اسکن کد QR بهراحتی بتوانند اطلاعات مهم اجزای پروژه را دریافت کرده و بهویژه در زمینه HSE دادههای لازم از هر بخش از پروژه را کسب کنند.
نرم افزار Augmentecture
نرم افزار Augmentecture یک پلتفرم واقعیت افزوده برای همکاری بهتر در طراحی است که مشاهده مدلهای سهبعدی را در قالب AR امکانپذیر میکند. معماران، مهندسان و متخصصان طراحی از پلتفرمAUG برای نمایش مدلهای سهبعدی خود در واقعیت افزوده بر روی دستگاههای تلفن همراه و بهاشتراکگذاری آنها با همکاران و کارفرمایان استفاده میکنند.
امروزه تقریباً 10000 کاربر در دنیا از این نرم افزار AR استفاده میکنند. لازم به ذکر است که این نرم افزار بیشتر در زمینه presentation کاربرد دارد. به این معنی که در تهیه خروجیهایی برای ارائه پروژه به دیگران سومند خواهد بود.
معایب نرم افزار Augmentecture
- استفاده از VPN در برخی موارد برای اتصال
- فعالبودن اکانت به مدت هفت روز
- دشوار بودن پیداکردن مرکز ثقل پروژههایی با فرمهای خاص و بدون پلانهای تیپ
در وبینار AR-VR، تمامی نکات مربوط به پیداکردن نقطه تقریبی 0-0 پروژه و مرکز ثقل مدل، محیط بارگذاری پروژه، مدیریت فایل و… نیز بررسی میشود.
نرم افزار Gamma AR
نرم افزار دیگری که در وبینار AR-VR به معرفی آن پرداخته شده است، نرم افزار Gamma AR است. Gamma AR یک نرم افزار مدیریت ساخت و ساز است که از واقعیت افزوده برای پوشش مدلهای BIM در محل ساخت و ساز استفاده میکند. این نرم افزار میان معماران، مدیران BIM، مدیران ساخت و ساز، MEP، مهندسین سازه، و بهطورکلی رشتههای ساختمانی محبوبیت بسیاری دارد.
این نرم افزار، بر خلاف نرم افزار Augmentecture که بیشتر بهصورت نمایشی کاربرد دارد، بسیار عملکردی است بهویژه در زمینه MEP به کاربران بسیار کمک میکند. باتوجهبه BIM Base نرم افزار Gamma AR، شما میتوانید فرایند BIM به محل ساخت و ساز گسترش دهید. این مزیت باعث میشود که دادهها به طور مداوم بررسی شوند و در نهایت، از اشتباهات و دوبارهکاریهای زمانگیر بهخوبی جلوگیری خواهد شد.
برای مطالعه بیشتر در این حوزه میتوانید مقاله «واقعیت افزوده در معماری چیست و AR چه کاربردی دارد؟» را مطالعه کنید.
مزایای Gamma AR
- مستندسازی و نظارت بر کل پروژه ساخت و ساز
- اطمینان حاصلکردن از اجرای صحیح طرح مطابق با برنامهریزی
- ارتباط برقرارکردن و هماهنگی با ذینفعان پروژه
- پیشنمایش ساخت و ساز قبل از ساخت
- تسهیل ارتباط بین دفتر و محیط کارگاه
- پیگیری پیشرفت ساخت
- جلوگیری از بروز خطاها و مشکلات احتمالی بهعنوان یک ابزار مدیریتی قدرتمند
- ارتباط مشترک با دیسیپلینهای مختلف، از جمله معماری، سازه، تأسیسات مکانیکی و برقی
- جانمایی مدل طراحی شده در موقعیت مکانی موردنظر مطابق با ابعاد
نحوه استفاده از Gamma AR
برای استفاده از این نرم افزار ابتدا باید در سایت Gamma حساب کاربری خود را ایجاد کنید. پس از ایجاد حساب، با واردشدن در اپلیکیشن، میتوانید یکی از پروژههای خود را در محیط برنامه بارگذاری نمایید. در مرحله بعد باید Level خود را تعیین کنید. در این قسمت شما میتوانید یکی از اجزای مدل خود را، بهعنوانمثال دیوار یا ستون را بهعنوان مرجع کار خود انتخاب نمایید.
در نهایت مدل شما وارد محیط اپلیکیشن شده و میتوانید با آن کار کنید. با انتخابکردن هر یک از اجزای پروژه میتوانید تغییرات موردنظر خود را روی آن اعمال نمایید.
قابلیتهای شگفتانگیز Gamma AR
- انتخاب اجزای پروژه و نمایش آنها بهصورت Wireframe برای ایجاد تغییرات
- Hide و Unhide کردن آبجکتها
- کامنت گذاشتن و مستندسازی تداخلات موجود در پروژه برای سایر افراد
- داشتن گزینهای برای تأیید و یا عدم تأیید صحت در مدل شبیهسازیشده
- قابلیت انتخاب چندین آبجکت
- جابهجایی کردن آبجکتها
- دستهبندیکردن فایلها و…
همانطور که متوجه شدهاید، پذیرش واقعیت افزوده در معماری، به معماران این امکان را میدهد که از طریق ویژگیهای تعاملی آن تأثیر واقعیتر و مؤثرتری بر کارفرمایان خود بگذارند.
برای کسب اطلاعات کاملتر در زمینه واقعیت افزوده، وبینار AR VR را که توسط مجموعه بن رو کالج تهیه گردیده است، مشاهده نمایید.
Rating 3.00 from 1 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!