سبد خرید

وبینار سه کاربرد مهم داینامو در بیم

در وبینار سه کاربرد مهم داینامو در بیم، به برخی قابلیت‌های داینامو در حوزه بیم پرداخته شده است. این کاربردها با توجه به اهمیت بالای خود، در پروژه‌های بسیاری استفاده می‌شوند. دقت داشته باشید که هدف از این وبینار، آموزش داینامو نیست. بلکه به معرفی برخی نکات در این زمینه پرداخته شده است.

فرض کنید که شما فقط به نرم افزار رویت تسلط دارید و هیچ پیش‌زمینه‌ای از داینامو ندارید. با نکاتی که در این وبینار به آن‌ها اشاره شده است، شما می‌توانید کاربردهای داینامو را در پروژه‌های خود پیاده‌سازی نمایید.

در ادامه وبینار سه کاربرد مهم داینامو در بیم، به مهم‌ترین کاربرد داینامو یا همان بحث Finishing، Clash management و در نهایت ایجاد شیت‌ها به‌صورت اتوماتیک پرداخته شده است.

داینامو چیست؟

با استفاده از Dynamo شما می‌توانید با قابلیت‌های پیشرفته BIM در Revit کار کنید. داینامو و رویت با هم می‌توانند برای مدل‌سازی و تحلیل هندسه‌های پیچیده، خودکارسازی فرایندهای تکراری، به‌حداقل‌رساندن خطای انسانی و Import داده‌ها به فایل‌های اکسل و سایر انواع فایل‌هایی که معمولاً توسط Revit پشتیبانی نمی‌شوند، استفاده شوند. داینامو می‌تواند فرایند طراحی را بسیار کارآمدتر کند.

مهم‌ترین کاربرد داینامو

پس از این که سفت‌کاری پروژه خود را در رویت ترسیم کردید، نوبت به ترسیم نازک‌کاری می‌رسد.  برخی افراد، نازک‌کاری پروژه خود را همراه با سفت‌کاری ترسیم می‌کنند. این روش به دلایلی روش درستی نیست!

بنابراین، ترسیم جداگانه نازک‌کاری پروژه می‌تواند جایگزین مناسبی برای این روش اشتباه باشد. اما اگر شما بخواهید فایل پروژه خود را از ابتدا نازک‌کاری نمایید، قطعاً این فرایند بسیار زمان‌بر خواهد بود. زیرا در یک پروژه، نازک‌کاری بخش‌ها و عملکردهای مختلف، با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد. این جاست که کاربرد شگفت‌انگیز داینامو در بحث Finishing به کمک شما می‌آید.

قابلیت های داینامو در بیم

به‌کارگیری داینامو در ترسیم نازک‌کاری

در مرحله اول شما باید داخل تمامی فضاهای موجود در پروژه خود، Room بگذارید. (در سربرگ Architecture و استفاده از گزینه Tag on placement به‌جای Place room automatically)

نکته: این Roomها خود دارای لول هستند. پس زمانی که شما در حال گذاشتن Room هستید، وقتی Floorهای خود را با داینامو به‌صورت اتوماتیک در فضای رویت قرار می‌دهید، آن‌ها نیز از لول Room پیروی می‌کنند. یعنی در نهایت همه چیز تابع این Roomها هستند.

همان‌طور که می‌دانید، هر پروژه شامل دو لول است، یک لول معماری و یک لول سازه‌ای که به طور معمول، لول معماری ۱۰ سانتی‌متر از لول سازه‌ای بالاتر است. (برای اجرای کفسازی) بنابراین باید دقت داشته باشید که Roomهای خود را در کدام لول قرار می‌دهید. بهتر است که Roomهای خود را در لول معماری قرار دهید. در مرحله بعد نیز باید فضاهای خود را نام‌گذاری کنید.

دیوار، کف سازی و سقف کاذب

در این مرحله، پس از انتخاب هر یک از Roomها شما در قسمت Properties گزینه‌هایی را مشاهده می‌کنید. از جمله: Ceiling Finish، Wall finish، Floor finish و… در این جا، انتخاب‌کردن تک‌تک Roomها و نسبت‌دادن اسامی به آن‌ها اصلاً منطقی نیست!

بنابراین، روش بهتر در انجام این فرایند این است که از Roomهای خود یک جدول مترو تهیه کنید. پس از انتخاب روم، باز کردن جدول متره، گزینه‌های زیر را باید در نظر داشته باشید:

  • Limit Offset
  • Ceiling Finish
  • Wall Finish
  • Floor Finish
  • Name

البته این روش ذکر شده، تنها روش ممکن نیست، بلکه روشی بسیار عالی و تخصصی‌تر برای انجام این فرایند در رویت وجود دارد که در وبینار سه کاربرد مهم داینامو در بیم به طور کامل به آن پرداخته شده است.

پس از انجام مراحل ذکر شده، نوبت این است که هم‌نام تمامی دیوارها و Floorهایی که ایجاد کرده‌اید، یک تیپ ایجاد نمایید؛ به‌عنوان‌مثال دیوار با تیپ کاشی. دقت نمایید که اسامی موجود جدول متره با تیپ‌هایی که ایجاد می‌کنید کاملاً یکسان باشد. در غیر این صورت داینامو توانایی شناسایی آن‌ها را نخواهد داشت.

به‌کارگیری داینامو

داینامو در سربرگ Manage رویت قرار دارد. این ابزار دیگر به‌عنوان یک پلاگین محسوب نمی‌شود. پس از باز شدن داینامو، شما برای انجام یک سری از کارها، نیاز به پکیج‌هایی دارید. یا به‌ بیان دیگر، پلاگین‌هایی برای داینامو!

برای ادامه فرایند، باید ابتدا پلاگین Modelical را روی داینامو نصب کنید. سپس روی سربرگ Packages کلیک کرده و نام پکیج پلاگین را سرچ کنید. در نهایت روی گزینه Install کلیک کنید تا پکیج روی داینامو نصب شود. در نهایت، به سراغ Finishings به‌عنوان‌مثال نازک‌کاری دیوارها می‌رویم.

مراحل کامل انجام این کار و اجرای نازک‌کاری و کف‌سازی در داینامو به طور کامل در وبینار سه کاربرد مهم داینامو در بیم توضیح داده شده است.

Clash Management

زمانی که عناصر سازه‌ای پروژه شما مانند تداخل دیوار، تیر و ستون و کف با یکدیگر تداخل دارند، این جاست که قابلیت Clash Management داینامو به کمک شما می‌آید. برای به‌کارگیری کاربرد داینامو در این جا شما نیاز به نصب پکیج Synthesize روی داینامو دارید.

در وبینار سه کاربرد مهم داینامو در بیم، فرایند Clash Management و یافتن تداخلات، مرحله‌به‌مرحله شرح داده شده است.

شیت بندی اتوماتیک در داینامو

برای انجام این کار شما باید ابتدا در یک فایل اکسل، تمامی اطلاعاتی را که می‌خواهید در شیت شما وجود داشته باشد قرار دهید. مانند اسم، شماره شیت و… سپس داینامو را باز کرده و کدی را که مجموعه بن رو کالج در اختیار شما قرار داده است باز می‌کنید و فایل اکسل را به آن وارد می‌کنید. سپس روی گزینه Run کلیک می‌کنید. در نهایت تمامی شیت‌های پروژه شما به طور کاملاً اتوماتیک و در کمتر از چند ثانیه برای شما ایجاد می‌شود.

داینامو، ابزاری است که در بسیاری از موارد در پروژه‌ها به شما کمک می‌کند. این ابزار قدرتمند، علاوه بر حذف فرایندهای اضافی و قابلیت مدل‌سازی پارامتریک، در یافتن تداخلات و ایرادات پروژه، مانند سرگیری‌ها بسیار سودمند عمل می‌کند.

در وبینار سه کاربرد مهم داینامو در بیم، اشاره‌ای کلی به برخی از قابلیت‌های داینامو شده است؛ بنابراین اگر تمایل به یادگیری صفر تا صد این نرم افزار قدرتمند را دارید، مجموعه بن رو کالج، مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری، پکیج آموزشی پروژه محور Studio Dynamo را در اختیار شما علاقه‌مندان قرار داده است.

جهت دریافت پکیج آموزشی Dynamo، روی لینک کلیک کنید.

پکیج آموزشی

Dynamo Studio

آموزش جامع داینامو

دوره آموزش داینامو

Rating 5.00 from 2 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید