سبد خرید

طراحی کابینت با رویت

طراحی کابینت با رویت

طراحی کابینت با رویت، از جمله فرایندهایی است که ممکن است برای کاربران مبتدی رویت و یا حتی برخی از متخصصین رویت تا حدودی دشوار باشد. طراحی کابینت متناسب با سلیقه کارفرما و نیاز پروژه‌های مختلف، می‌تواند دارای چالش‌هایی در طراحی باشد.

رویت، یک نرم‌افزار قدرتمند مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) است که به معماران، مهندسان و طراحان اجازه می‌دهد تا مدل‌های سه‌بعدی دقیقی از سازه‌ها و سایر عناصر معماری ایجاد کنند.

در این راهنمای جامع، روند مرحله‌به‌مرحله طراحی کابینت با رویت را بررسی می‌کنیم. ایجاد Familyهای سفارشی و مدل‌سازی کابینت‌های پارامتریک، از جمله مواردی است که در این مقاله به طور مفصل شرح داده شده است.

مدلسازی کابینت با رویت

آشنایی با کاربرد Family در نرم افزار رویت

پیش از شروع طراحی کابینت با رویت، آشنایی‌پیداکردن و درک مفهوم Famliy در رویت اهمیت زیادی دارد. Familyها، درواقع مدل‌های سه‌بعدی پیش‌ساخته و آماده نرم افزار رویت هستند که به‌راحتی می‌توان آن‌ها را به رویت وارد کرد.

Familyها به‌طورکلی دارای دودسته هستند:

  • System Families

این‌گونه فمیلی‌ها، مدل‌های ازپیش‌ساخته شده هستند که توسط رویت ارائه می‌شوند و شامل عناصری مانند دیوارها، سقف و… هستند. این فمیلی‌های پیش‌فرض، ممکن است نیازهای کاربران را تا حد مناسبی برطرف کنند. اما در همه حالت‌ها، قابلیت ویرایش را ندارند.

آشپزخانه در رویت

  • Component Families

این‌گونه فمیلی‌ها، مدل‌های سفارشی هستند که توسط کاربران رویت برای نمایش مدل‌های خاص و یا پارامتریک ایجاد می‌شوند. برای طراحی کابینت با رویت، بهتر است از Component Families برای دستیابی به سطح دلخواهی از جزئیات استفاده کنید.

طراحی کابینت در رویت

شروع کار طراحی در رویت

برای طراحی کابینت با رویت، باید Familyهای سفارشی را ایجاد کنید. در شروع فرایند طراحی کابینت، پس از اجرای نرم افزار رویت، با قسمت Models کاری نخواهیم داشت. زیرا هدف اصلی، مدل‌سازی یک کابینت پارامتریک در قالب یک فمیلی است.

بنابراین، در قسمت Families، بر روی گزینه New کلیک کنید. در اینجا شما باید یک فایل جدید در قالبMetric Generic Model را اجرا نمایید.

سپس به تب Create رفته و گزینه Refrence Plane را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید عبارت RP را بر روی صفحه‌کلید خود تایپ نمایید. پس از انتخاب گزینه Refrence Plane، باید رفرنس‌هایی را در صفحه کاری خود ترسیم کنید.

سعی کنید مطابق با تصویر زیر پیش بروید و در این مرحله از کار، نگران اندازه بین صفحات رفرنس نباشید!

برای مطالعه بیشتر مقاله چرا رویت بهترین نرم افزار معماری است؟ را بخوانید.

آموزش طراحی کابینت با رویت

 

پس از اتمام این مرحله، نوبت به اندازه‌گذاری‌ها می‌رسد. در قسمت Dimension، از گزینه Aligned استفاده کنید. بین هر دو Refrence Plane، یک دایمنشن ایجاد کنید. سپس مطابق تصویر زیر، روی عبارت EQ کلیک کنید تا فاصله بین هر دو Dimension، یکسان باشد.

آموزش مدلسازی آشپزخانه

 

بعد از اینکه اندازه‌گذاری‌ها به پایان رسید، حالا می‌توانید به نام‌گذاری اندازه‌ها بپردازید. این مرحله ازآن‌جهت اهمیت بالایی دارد که شما هنگام استفاده از کابینت مدل‌سازی شده در پروژه‌های خود، بتوانید به‌راحتی پارامتری‌های آن را تغییر دهید.

بنابراین، برای پارامتریک طراحی‌کردن کابینت، می‌توانید نام یکی از اندازه‌گذاری‌ها را به Width و دیگری را به Depth تغییر دهید. برای این کار فقط کافی است بر روی هر یک از اندازه‌ها کلیک کنید.

هنگامی که صحبت از طراحی کابینت با رویت می‌شود، باید بدانید که تکنیک‌ها و روش‌هایی وجود دارند که فرایند مدل‌سازی در رویت را برای شما بسیار آسان‌تر می‌کنند.

آموزش مدلسازی کابینت رویت

طراحی کابینت با رویت

با استفاده از ابزارهای مدل‌سازی رویت، عناصر هندسی تشکیل‌دهنده کابینت خود را ایجاد کنید، مانند درها، کشوها، قفسه‌ها و… همچنین به ابعاد حتماً توجه کنید تا مطمئن شوید که کابینت، هنگام قراردادن در پروژه، مطابق انتظار شما رفتار می‌کند.

پس از اجرای مراحل فوق، می‌توانید در تب Create و گزینه Extrusion، به کمک ابزار Rectangle در بخش Draw، یک مستطیل مطابق تصویر زیر ترسیم نمایید.

آموزش رویت

 

توجه داشته باشید که بلافاصله پس از ترسیم این مستطیل، تمامی اضلاع آن را به کمک ابزار قفل که در کنار آن‌ها قرار دارد، قفل نمایید. این کار باعث می‌شود تا مدل شما حتی به طور ناخواسته نیز جابه‌جا نشود.

سپس بر روی گزینه Finish کلیک نمایید. در نهایت، با اجرای مراحل فوق، شما باید به نتیجه زیر دست پیدا کنید. (در نمای 3D)

آموزش نرم افزار رویت

 

برای اینکه از درست بودن پارامترهای تعریف شده اطمینان حاصل کنید، می‌توانید در تب Modify، در قسمت Properties، بر روی ابزار Family Types کلیک کنید. بعد از باز شدن پنجره، عرض و عمق  Extrusion را تغییر دهید.

مشاهده می‌کنید که Extrusion متناسب با پارامترهای وارد شده تغییر می‌کند؛ بنابراین تا اینجای کار به‌درستی انجام شده است.

حالا به نمای چپ یا Left بروید. در این مرحله باید یک Refrence Plane دیگر اضافه نمایید. مطابق تصویر زیر، Refrence Plane را ترسیم کنید و مجدداً یک Dimension برای آن تعریف کنید. نام دایمنشن را به Height تغییر دهید.

طراحی کابینت در نرم افزار رویت

 

میزان ارتفاع کابینت را روی عدد 0.9 بگذارید. سپس Refrence Plane خود را که در ارتفاع 90 سانتیمتری قرار دارد، با سطح بالایی حجم Extrusion خود Align کنید و بلافاصله روی آیکون قفل ضربه بزنید.

 

طراحی پاخور کابینت

اکنون نوبت آن است که قسمت پاخور کابینت را در زیر آن ایجاد نمایید. روی نمای Left باقی بمانید. در تب Create، بر روی گزینه Void forms کلیک کرده و گزینه Void Extrusion را انتخاب نمایید.

در قسمت انتهایی کابینت، یک مستطیل به ابعاد تقریباً 8×10 سانتی متر ترسیم نمایید و گزینه Finish را انتخاب کنید. در این مرحله ،زمانی که به نمای 3D می‌روید، متوجه می‌شوید که قسمت خالی شده حجم، تا انتها ادامه پیدا نکرده است.

بنابراین، باید آن را از ابتدا تا انتهای حجم خود ادامه دهید. برای اینکه Void Extrusion از پارامترهای شما تبعیت کند، بهتر است که آن را با Refrence Planeهای خود Align کنید و حتماً روی آیکون قفل ضربه بزنید.

با انجام این کار، زمانی که شما پارامترها را تغییر می‌دهید، همه چیز با هم و به‌درستی تغییر می‌کند. در این بخش از طراحی، شما همچنین می‌توانید برای کامل‌تر شدن کابینت خود، قسمت درونی آن را خالی کنید.

برای این کار، باز هم به Void forms و گزینه Void Extrusion نیاز دارید. برای ترسیم حجم توخالی درون کابینت در نمای پلان، می‌توانید آن را با یک Offset 10 یا 20 سانتیمتری به سمت داخل ترسیم کنید.

 

طراحی درب کابینت

برای طراحی درب کابینت، ابتدای به نمای پلان بروید. سپس در تب Create، ابزار Exrusion و گزینه Rectangle را انتخاب کنید. در قسمت جلویی کابینت، مستطیلی با عرض 10 سانتیمتر ترسیم نمایید. سپس دو Refrence Plane به طرفین درب اضافه کنید.

فاصله این دو Refrence Plane جدید را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که از برطرف، 10 سانتیمتر با لبه کابینت فاصله داشته باشند. سپس دو انتهای درب ترسیم شده با این Refrence Planeها Align کرده و بر روی آیکون قفل کلیک کنید.

مدلسازی آشپزخانه در رویت

 

در ادامه، به نمای روبرو و یا Front بروید. مجدداً یک Refrence Plane جدید در بالای کابینت ترسیم کنید. به‌گونه‌ای که فاصله آن از بالای کابینت، 10 سانتی متر باشد.

سپس خط بالایی درب ترسیم شده را با این Refrence Plane،Align کرده و بر روی آیکون قفل کلیک کنید.

مطابق با تصویر زیر:

آموزش طراحی آشپزخانه دررویت

 

طراحی دستگیره کابینت

برای ترسیم و مدل‌سازی دستگیره درب کابینت، ابتدا باید به نمای روبرو یا Front بروید. مجدداً از تب Create، گزینه Extrusion را انتخاب کنید. یک مستطیل روی درب کابینت ترسیم کنید. چهار Refrence Plane در چهار سمت دستگیره اعمال نمایید.

مطابق با تصویر زیر:

آشپزخانه در رویت

 

سپس تمامی اضلاع مستطیل را با Refrence Planeها Align کرده و بر روی آیکون قفل کلیک کنید. این مراحل در نگاه اول ممکن است برای شما تکراری و کسل‌کننده به نظر برسد. اما تعریف این پارامترها، نتیجه نهایی را تخصصی‌تر می‌کند.

شما حتی می‌توانید متناسب با نیز خود، Refrence Planeهای بیشتری را برای کابینت خود و جزئیات دیگر آن، ایجاد کنید. در ایجاد این صفحات رفرنس صرفه‌جویی نکنید! زیرا این کار باعث می‌شود تا نتیجه مدل‌سازی شما، یک مدل کاملاً پارامتریک باشد.

درواقع، با تعریف این پارامترها، می‌توانید به‌راحتی ابعاد و رفتار کابینت خود را تعیین کنید. این پارامترها می‌توانند شامل عرض، ارتفاع، عمق، تعداد قفسه‌ها، زاویه چرخش درب، متریال‌ها و… باشند. با تنظیم پارامترها، می‌توانید یک کابینت انعطاف‌پذیر را طراحی کنید.

زمانی که از چنین مدلی در پروژه‌های خود استفاده می‌کنید، دیگر نگران ویرایش آن‌ها متناسب با نیاز طرح‌های خود نخواهید بود. زیرا تمامی اجزای آن قابلیت ویرایش دارند؛ بنابراین این بخش از طراحی کابینت با رویت را پشت‌گوش نیندازید!

 

اعمال متریال بر روی کابینت

پس از اتمام مدل‌سازی کابینت، می‌توانید متریال‌های دلخواه خود را بر روی آن اعمال کنید. انجام این مرحله، باعث می‌شود تا شما زمانی که از این Family در پروژه‌های خود بهره می‌برید، بتوانید در صورت نیاز، آن‌ها را ویرایش کنید.

سعی کنید برای تمامی متریال‌هایی که بر روی مدل اعمال می‌کنید، نام مناسبی را انتخاب کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر متریالی برای دستگیره کابینت انتخاب شده است، نام Cabinet Handle می‌تواند مورد مناسبی باشد.

این کار باعث می‌شود تا بعدها هنگام به‌کارگیری این Family و اعمال تغییرات در متریال‌های آن، دچار سردرگمی نشوید. علاوه بر این، این امر واقع‌گرایی بیشتری را به کابینت می‌افزاید و در برقراری ارتباط مؤثر با طرح، کمک بسیاری می‌کند.

آموزش طراحی کابینت با رویت و ترفندهای آن که در این مقاله به آن پرداخته شد، تنها بخش کوچکی از نکات مدل‌سازی در رویت است. با آموزش رویت و یادگیری ابزارها و تکنیک‌های آن، می‌توانید Familyهای دلخواه خود را به‌سرعت ایجاد کنید.

طراحی کابینت سه بعدی

 

امتحان کردن کابینت در یک پروژه و ویرایش آن

پس از طراحی کابینت با رویت، حتماً آن را در یک پروژه به‌خصوص آزمایش کنید تا مطمئن شوید که مقادیر پارامترهای مختلف، دقیقاً مطابق انتظار شما رفتار می‌کند. سپس هرگونه تنظیمات یا ویرایش‌های لازم را برای بهبود عملکرد کابینت انجام دهید.

ابتدا Family کابینت ایجاد شده را انتخاب کنید (از طریق مرورگر پروژه رویت). سپس با استفاده از ابزارها، کابینت را در محل موردنظر در پروژه خود قرار دهید. به ترازها، فاصله‌ها و مجاورت کابینت با سایر عناصر موجود توجه کنید.

البته می‌توانید کابینت پارامتریک خود را در ابعاد و اندازه‌های مختلف در یک پروژه بارگذاری کنید و آن‌ها را به گون‌های کنار یکدیگر چیدمان کنید تا یک آشپزخانه تشکیل شود. می‌توانید از این کابینت پارامتریک، برای کابینت‌های هوایی نیز استفاده کنید.

همچنین اگر به چند کابینت با ویژگی‌های مشابه نیاز دارید، می‌توانید یکی از کابینت‌های موجود را کپی کرده و پارامترهای آن را بر اساس نیاز خود، تنظیم کنید. این کار، باعث صرفه‌جویی بیشتری در زمان شما می‌شود.

طراحی آشپزخانه با رویت

 

سخن پایانی بن رو کالج

طراحی کابینت با رویت، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، توجه به جزئیات و درک کامل ابزارهای ویرایشگر فمیلی‌ها در رویت دارد. با طراحی فمیلی کابینت‌های سفارشی، اعمال متریال‌ها و جزئیات بیشتر و قراردادن کابینت‌ها در پروژه‌های خود، می‌توانید طرح‌های بصری جذابی را تولید کنید.

این فرایند، قطعاً نیاز به تمرین و آزمایش‌های بسیاری دارد. برای مدل‌سازی کابینت‌ها و سایر اجزای ساختمان در نرم افزار رویت باید حوصله زیادی به خرج داده و با گذراندن دوره‌های آموزشی تخصصی، مهارت‌های خود را در این زمینه افزایش دهید.

مجموعه بن رو کالج، مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری، در دوره آموزشی رویت BIM College، به آموزش پروژه محور نرم افزار رویت و ابزارهای قدرتمند و پرکاربرد آن پرداخته است.

دوره آموزشی تخصصی نرم افزار رویت که توسط اساتید مجرب بن رو کالج گردآوری شده است، صفر تا صد رویت را به شما علاقه‌مندان این حوزه معماری آموزش می‌دهد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر از دوره آموزشی رویت BIM College و تهیه آن، روی لینک کلیک کنید.

پکیج آموزشی

Revit College

آموزش جامع معماری و سازه

طراحی کابینت با رویت - بن رو کالج

Rating 5.00 from 1 votes

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید