درآمد بیم مدلر در کانادا چقدر است؟
ممکن است برای شما این سؤال پیش بیاید که میانگین درآمد فعالیت در زمینه BIM در کشور کانادا به چه صورت است؟ بهطورکلی، متوسط درآمد بیم مدلر در کانادا 52 تا 78 هزار دلار در سال است. باتوجهبه حقوق دریافتی بالای یک BIM Modeler در کانادا، حال این سؤال مطرح میشود که وظایف کاری یک بیم مدلر چیست؟ یک متخصص BIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان) متخصصی است که مدلهای سهبعدی دیجیتالی ساختمانها و سازهها را ایجاد، مدیریت و نگهداری میکند. این مدلها حاوی اطلاعات دقیق در مورد طراحی، ساخت و عملکرد ساختمان هستند و در طول چرخه عمر ساختمان، از طراحی و ساخت تا بهرهبرداری و نگهداری مورد استفاده قرار میگیرند.
مسئولیتهای اصلی یک مدلساز BIM شامل ایجاد و نگهداری مدلهای سهبعدی با استفاده از نرم افزارهای مخصوص سیستم BIM، همکاری با معماران، مهندسان و سایر اعضای تیم طراحی و ساخت، اطمینان از دقیق بودن مدلها و مطابقت با الزامات پروژه و استفاده از مدلها برای شناسایی و حل مسائل در مرحله طراحی است. علاوه بر این، آنها از BIM برای پشتیبانی از بررسی قابلیتهای ساخت، تخمین هزینه، مدیریت تسهیلات و عملیات در طول چرخه عمر ساختمان استفاده میکنند.
در ادامه مقاله به بررسی درآمد بیم مدلر در کانادا و معرفی نرم افزارهای BIM، بررسی مزایای سیستم BIM در پروژههای ساخت و ساز، شرح وظایف یک بیم مدلر و نحوه شروع کار با BIM میپردازیم.
BIM چیست؟
مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) یک فرایند مدلسازی نرم افزاری هوشمند است که معماران، مهندسان و پیمانکاران میتوانند از آن برای همکاری در طراحی، ساخت و بهرهبرداری ساختمان استفاده کنند. BIM فرایند پیچیدهای است که صدها نفر از تخصصهای مختلف را شامل میشود: معماران، مهندسان، متخصصان تجارت، پیمانکاران، تجار، کارگران ساختمانی و… بدون BIM، هر یک از این افراد باید به طور مستقل بر روی یک ساختمان کار کنند و زمانی که آنها گرد هم میآیند، ممکن است متوجه شوند که برنامههای آنها ناسازگار است.
گاهی اوقات تا زمانی که مرحله ساخت و ساز شروع نشده باشد، مشکلات احتمالی یک پروژه کشف نمیشوند. این موضوع در نهایت منجر به شکست در جدول زمانی و ایجاد هزینههای گزاف میشود.
مدلسازی اطلاعات ساختمان، یک همکاری Real-time بین همه افراد درگیر در یک پروژه ساختوساز را امکانپذیر میسازد و منجر به بهبودهای عظیم در هزینه، ایمنی و کارایی میشود. در نتیجه،BIM یکی از تأثیرگذارترین ابزارهای صنعت AEC به شمار میرود.
مزایای BIM در صنعت ساخت و ساز
برخی از مزایای BIM در ساخت و ساز عبارتاند از:
-
تشخیص زودهنگام مشکلات
عناصر متضاد در طراحی ساختمان در مرحله مدلسازی شناسایی میشوند و از تغییرات پرهزینه در طول ساخت و ساز جلوگیری میکنند.
-
بهبود در زمانبندی پروژه
عناصر پروژه را میتوان با استفاده از مدلسازیهای هوشمند به طور مؤثرتری توالیبندی کرد و امکان زمانبندی سیستماتیکتر را فراهم میکند.
-
اتوماسیون ساخت و ساز
وظایفی که میتوانند بهراحتی خودکار شوند توسط نرم افزار شناسایی میشوند و کارگران میتوانند بر روی کارهای تخصصیتر متمرکز کنند.
-
فرایندهای ساخت و ساز پیشرفته
گردش کار به طور خودکار توسط نرم افزار BIM ایجاد میشود و هر تغییری که در طول ساخت و ساز ایجاد میشود به طور خودکار برای همه افراد حاضر در پروژه بهروز میشود.
-
افزایش ایمنی کارگران
کارگران دسترسی مستقیم به اطلاعات خاص در هر بخش از پروژه دارند که این موضوع منجر به افزایش آگاهی از خطر و تمرکز بیشتر میشود.
اینها تنها تعدادی از مزایایی است که BIM برای ساخت و ساز به ارمغان میآورد. BIM در کل چرخه عمر یک پروژه ساخت و ساز استفاده میشود، بنابراین بهکارگیری این سیستم در پروژههای ساختمانی میتواند بسیار سودمند باشد.
تفاوتهای بین BIM Modeler، BIM Engineer و BIM Coordinator
-
BIM Modeler
یک BIM Modeler مسئول ایجاد مدلهای سهبعدی ساختمانها یا پروژهها با استفاده از نرم افزارهای تخصصی است. آنها در حقیقت پروژه را ایجاد کرده و تمام سیستمها و جزئیات آن را بادقت بالا طراحی میکنند. در نهایت از بهروز بودن مدل سهبعدی در طول چرخه عمر پروژه اطمینان حاصل میشود.
-
BIM Coordinator
BIM Coordinator یا مسئول هماهنگکننده BIM مطمئن است که همه اعضای تیم درگیر در پروژه از فرایند و استانداردهای BIM استفاده و پیروی میکنند. آنها با ذینفعان مختلف پروژه از جمله معماران، مهندسان و پیمانکاران هماهنگ شده و ارتباط برقرار میکنند تا مطمئن شوند که مدل بهدرستی در پروژه اجرا میشود. همچنین آنها پس از انجام بررسیهای مختلف میتوانند از اختلاف یا درگیری بین سیستمها و اجزای مختلف در مدل جلوگیری کنند.
-
BIM Engineer
یک مهندس BIM مسئول مدیریت کلی BIM و اطمینان از بهینهسازی مدل دیجیتال برای نیازهای پروژه است. آنها طی فرایند اجرای پروژه اطمینان حاصل میکنند که مدل BIM با الزامات پروژه، استانداردهای صنعت ساخت و ساز و مقررات ملی مطابقت داشته باشد.
پس به طور خلاصه میتوان گفت که یک BIM Modeler مدل سهبعدی ساختمان را ایجاد میکند،BIM Coordinator اطمینان حاصل میکند که پروژه بهدرستی اجرا میشود و مهندس BIM فرایند کلی اجرای پروژه را مدیریت میکند و مطمئن میشود که مدل طراحی شده از الزامات و استانداردهای موجود پیروی میکند.
درآمد بیم مدلر در کانادا
متوسط درآمد بیم مدلر در 83 هزار دلار در سال یا 43 دلار در ساعت است. البته لازم به ذکر است که حقوق پایه بیم مدلر از 74 هزار دلار در سال شروع میشود و ممکن است درآمد یک بیم مدلر بسیار حرفهای، به 125 هزار دلار در سال برسد.
از سال 2021، کانادا تنها کشور بدون مجوز ملی BIM باقی مانده است. صرف نظر از این، دولت و متخصصان پتانسیل BIM در صنعت AEC را به خوبی می شناسند و استفاده از آن به طور پیوسته در حال افزایش است. سازمانهای غیرانتفاعی مانند buildingSMART کانادا با دستورالعملها و منابعی برای متخصصان، این رشد را هدایت میکنند.
میانگین دستمزد سالانه 50000 تا 65000 دلار کانادا از یک مدل ساز BIM در کانادا قابل انتظار است. زمانی که فردی BIM Coordinator می شود، دستمزد می تواند از 57000 تا 75000 دلار کانادا متغیر باشد. این دامنه برای مدیران BIM گسترده تر است و درآمد می تواند از 80000 دلار کانادا تا 110000 دلار کانادا متغیر باشد.
میزان درآمد بیم مدلر در کانادا به عوامل مختلفی نیز بستگی دارد، ابتدا باید توجه داشته باشیم که دستمزد بسته به عوامل مختلفی میتواند متفاوت باشد. حتی در کانادا، همان عنوان شغلی بیم مدلر ممکن است از محدوده حقوق متفاوتی برخوردار باشد. در ادامه برخی از عوامل تعیینکننده محدوده حقوق متخصصان BIM آورده شده است.
-
تجربه بسیار زیاد
یکی از عوامل مؤثر، تجربه حرفهای مرتبط است. در سطح مبتدی، انتظار نمیرود که سالها تجربه داشته باشید، اما برای موقعیتهای بالاتر، تجربه بسیار تأثیرگذار است و هرچه میزان تجربه شما بالاتر باشد، به همان نسبت حقوق بیشتری دریافت خواهید کرد.
-
محل کار
موقعیت مکانی عامل تأثیرگذار دیگری است. شرکتها در شهرهای بزرگ بیشتر متقاضی بیم مدلرها هستند و پیشنهاد کاری میدهند؛ زیرا هزینه زندگی نیز بالاتر است. به طور مشابه، در کشورهای توسعهیافتهتری از جمله کانادا، میتوان انتظار پرداخت بهتری داشت.
-
نوع شرکت
اندازه و نوع شرکت نیز میتواند بر حقوق کارکنان تأثیر بگذارد. میانگین دستمزد در شرکتهای باسابقهتر بیشتر است، اگرچه هیچ تضمین قطعی وجود ندارد.
چرا BIM Modelling حرفه مناسبی است؟
در ادامه برخی از حقایق مربوط به BIM و صنعت AEC را تجزیهوتحلیل میکنیم تا ببینیم آیا فعالیت در حوزه BIM ارزشمند است یا خیر!
-
BIM در حال افزایش است.
در برخی از کشورها استفاده از BIM برای پروژههای دولتی ضروری است. برخی از کشورهایی که در پذیرش BIM بسیار پیشتاز هستند (مانند بریتانیا، فرانسه، کانادا، هنگکنگ، آلمان، دانمارک، امارات متحده عربی و سنگاپور) اجرای BIM را برای پروژههای دولتی و زیرساختهای عمومی در مقیاس بزرگ اجباری کردهاند. درحالیکه هیچ دستور خاصی از سوی دولت در ایالات متحده، چین و استرالیا وجود ندارد. بهترین شرکتهای چندملیتی AEC نیز در بهکارگیری BIM برای همه پروژههای خود بسیار سریع عمل کردهاند، زیرا به کاهش زمان تکمیل پروژه تا 7 درصد و افزایش بهرهوری تا 240 درصد کمک کرده است.
-
تقاضای بالای متخصصان Modeler BIM
کاملاً بدیهی است که کشورهایی که در زمینه BIM فعالیت میکنند، نیاز زیادی به متخصصان با مهارت BIM دارند؛ اما کشورهایی که هنوز نتوانستهاند از این سیستم استفاده کنند، تقاضای بیشتری برای داشتن بیم مدلرها دارند. در حقیقت اینگونه کشورها به تعداد بیشتری از متخصصان نیاز دارند که بتوانند انتقال BIM را با سرعت بالاتری رهبری کنند.
-
بیم مدلرهای حرفهای، حقوق بیشتری دریافت میکنند.
به همان نسبت که میزان تقاضای کشورهای دنیا در داشتن بیم مدلرهای متخصص افزایش است، میزان حقوق دریافتی یک BIM Modeler نیز افزایش پیدا کرده است. یک بیم مدلر حرفهای حقوق نسبتاً بالایی بهصورت سالانه دریافت میکند.
بنابراین:
- شما باید BIM را بشناسید تا در کشورهایی که قبلاً این سیستم را پذیرفتهاند، شغلی پربار داشته باشید.
- میتوانید در کشورهایی که در پذیرش BIM نسبتاً کند هستند فعالیت داشته باشید، زیرا تقاضا برای متخصصین ماهر در این کشورها بیشتر است.
- داشتن مهارتهای BIM میتواند به شما هنگام درخواست شغل در بهترین شرکتهای چندملیتی AEC در سراسر جهان کمک بسیاری کند.
- شما میتوانید از مشاغل معمولی و با دستمزد کم در حوزه معماری فرار کنید و به سمت مشاغلی بروید که هیجانانگیزتر، سریعتر و از نظر مالی سودآور هستند.
سرنوشت BIM
اکثر شرکتهایی که در حال حاضر از نرم افزار BIM استفاده میکنند بر جمعآوری دادهها متمرکز هستند. مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) در حال حاضر صنعت ساخت و ساز را متحول کرده است.
-
ترکیب با فناوریهای نوظهور
آینده BIM همچنین امکان استفاده بیشتر با سایر فناوریهای نوظهور مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی (AI) و واقعیت افزوده (AR) را خواهد داشت. با ترکیب این فناوریها با BIM، پروژههای ساختمانی میتوانند از مزایای زیر بهرهمند شوند:
- دستگاههای مجهز به اینترنت اشیا که دادههای مربوط به عملکرد ساختمان را نظارت و جمعآوری میکنند، تصمیمگیری آگاهانهتر و تعمیر و نگهداری پیشگیرانه را ممکن میسازد.
- الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی که مدلهای BIM را برای بهینهسازی طرحها، شناسایی احتمالات و خودکارسازی روشهای تحلیل و تحلیل میکنند.
- ابزارهای افزودهای که مدلهای BIM را بر روی محیط زیستمحیطی میدهند و به تیمهای پروژه کمک میکنند تا طرحها را انجام دهند، برخوردها را شناسایی کنند و کلی پروژه را بهبود بخشند.
-
گسترش استفاده در مدیریت زیرساخت و تسهیلات
درحالیکه BIM عمدتاً در پروژههای ساخت و ساز ساختمان استفاده میشود، پذیرش آن در بخشهای دیگر مانند زیرساختها و مدیریت تسهیلات نیز در حال گسترش است. در آینده، میتوان انتظار داشت که BIM به طور گستردهتری برای موارد زیر استفاده شود:
- پروژههای زیرساختی مانند جادهها، پلها و تونلها که امکان هماهنگی طراحی، مدیریت دارایی و برنامهریزی تعمیر و نگهداری بهتر را فراهم میکند.
- برنامههای کاربردی مدیریت تسهیلات که در آن مدلهای BIM میتوانند بهعنوان یک پایگاهداده جامع برای ساخت داراییها، سادهسازی فرایندهای نگهداری و عملیات عمل کنند.
آینده BIM در پروژههای ساختمانی بسیار امیدبخش است. همانطور که فناوری به پیشرفت خود ادامه میدهد، میتوانیم انتظار داشته باشیم که BIM حتی با روش برنامهریزی، طراحی و مدیریت پروژهها یکپارچهتر شود. با ادغام فناوریهای نوظهور، ترویج پایداری و گسترش استفاده از آن در بخشهای مختلف، BIM به انقلابی در صنعت ساختوساز و شکلدادن به محیط ساختهشده برای سالهای آینده ادامه خواهد داد.
معرفی برخی نرم افزارهای BIM
-
Revit
رویت، یک نرم افزار طراحی BIM است که کاربران را قادر میسازد تا مدلهای ساختمان را در یک محیط سهبعدی ایجاد، ویرایش و مشاهده کنند. رویت در حال حاضر، یکی از محبوبترین نرم افزارهای BIM موجود است و توسط معماران، مهندسان و متخصصان ساخت و ساز در سراسر جهان استفاده میشود. استفاده از Revit به طور قابلتوجهی ارتباطات نادرست را کاهش میدهد و به ایجاد شبیهسازیها و اسناد ساخت و ساز بهتر کمک میکند. برای دانلود رویت روی لینک کلیک کنید.
-
Trimble Connect
Trimble یک پلتفرم مبتنی بر Cloud است که یک مکان مرکزی برای مدیریت، مشاهده و بهاشتراکگذاری دادههای ساخت و ساز فراهم میکند. از جمله وظایف اصلی آن، هماهنگی، طراحی و مدیریت پروژه است. این ابزار، به افراد حاضر در تیم پروژه برای افزایش بهرهوری و بهبود کیفیت پروژه بهخوبی کمک میکند.
-
BIMcollab
BIMcollab یک سیستم مدیریتی مبتنی بر BCF است که برای ازبینبردن شکاف بین ابزارهای مختلف BIM کار میکند. این ابزار به مشاغلی که روی پروژههای ساختمانی کار میکنند و نگران رسیدگی به مشکلات در طول مراحل طراحی و ساخت و ساز هستند، کمک کند.
-
Dalux
Dalux یکی دیگر از نرم افزارهای BIM است که به مدیریت پروژه ساخت و ساز کمک میکند و میتوان از هر جایی به آن دسترسی داشت. از ویژگیهای دالوکس میتوان به ردیابی پیشرفتها، مدیریت هزینه، زمانبندی و تخصیص منابع اشاره کرد. همچنین میتوانید به تجزیهوتحلیل دادههای BIM پروژه دسترسی داشته باشید.
-
Solibri Model Checker
Solibri Model Checker، یک ابزار بازرسی مدل BIM است که به معماران و مهندسان سازه کمک میکند تا کیفیت مدلهای اطلاعات ساختمان (BIM) خود را تأیید کنند. SMC برای تحلیل ساختاری نیست، اما میتوان از آن برای اجرای قوانین و یافتن مسائل موجود در مدلهای BIM استفاده کرد.
-
BricsCAD
یکی دیگر از ابزارهای جامع BIM، BricsCAD است.BricsCAD را میتوان برای هر مرحله از فرایند طراحی استفاده کرد. توانایی دستکاری اجزا و ویژگیهای مختلف در پروژههای شما به کمک این نرم افزار تقریباً نامحدود است.
شروع کار با BIM
مرحله اول: با اصول اولیه شروع کنید.
برای شروع مدلسازی BIM، مهم است که محدوده پروژه خود را در نظر بگیرید. شما باید اندازه پروژه را ارزیابی کنید و مشخص کنید که چه فعالیتها، سیستمها و عناصری در مدل گنجانده میشوند. همچنین ایجاد یک محدوده BIM دقیق و برنامهریزی جدول زمانی پروژه بسیار مهم است. هنگامی که این فرایند را انجام دادید، می توانید با اطمینان تمام عناصر مورد نیاز را مدل سازی کنید.
مرحله دوم: گروه همکاران خود را جمعآوری کنید.
هنگامی که پایه و اساس پروژه خود را با نرم افزار BIM تهیه کردید، افراد مناسب را برای شرکت در یک پروژه آزمایشی انتخاب کنید. مطمئن شوید که آنها به چالشهایی که برای امتحانکردن چیزهای جدید و آموزش نحوه استفاده از BIM دارند، پاسخ میدهند.
ویژگیهای زیر را برای شروع کار در نظر داشته باشید:
- داشتن دانش گستردهای از طراحی سهبعدی و BIM
- دانستن فرایندهای طراحی معماری سنتی و مدیریت ساخت و ساز
- استفاده از دادههای لازم و سپس، مدلسازی
- انتخاب نرم افزارها و سیستمهای جدید و مناسب
مرحله سوم: پروژه آزمایشی BIM
پروژههای آزمایشی به شما این امکان را میدهند که یاد بگیرید و نحوه استفاده از BIM را در یک محیط کنترل شده مستند کنید و ببینید که چگونه میتوانید پیشرفت کنید.
مرحله چهارم: گزارشی از پیشرفت خود تهیه کنید.
همانطور که پروژه آزمایشی خود را شروع میکنید، متعهد شوید که هر مرحله از فرایند را مستند کنید. این کار اطلاعاتی را که برای توسعه بهترین شیوهها برای تیم خود نیاز دارید و همچنین مزایا و بازده سرمایهگذاری را در اختیار شما قرار میدهد. بهخاطر داشته باشید که در این مسیر اشتباهاتی وجود خواهد داشت!
سخن پایانی بن رو کالج
در نتیجه، فناوری BIM در صنعت AEC به طور مداوم در حال تکامل است و در آینده نیز پیشرفتهای بسیاری را در این حوزه شاهد خواهیم بود. از جمله استفاده از هوش مصنوعی، واقعیت مجازی و افزوده، BIM مبتنی بر Cloud و ادغام با سایر فناوریها، از جمله مزایای این سیستم قدرتمند است. این پیشرفتها احتمالاً BIM را در صنعت ساختوساز قدرتمندتر و مفیدتر میکند و به بهبود همکاری، کاهش خطاها و بهینهسازی فرایند طراحی و ساخت کمک میکند.
یادگیری BIM همچنین میتواند به شما علاقهمندان کمک کند تا اگر قصد مهاجرت به کشورهایی مانند کانادا را دارید، با اطمینان خاطر بیشتری اقدامات لازم برای مهاجرت را انجام داده و مهارتهای خود را به کار گیرید.
مجموعه بن رو کالج، مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری، با هدف کمک به شما علاقهمندان حوزه BIM، پکیج آموزشی نرم افزار رویت که یکی از نرم افزارهای محبوب و قدرتمند در زمینه BIM است را ارائه کرده است تا با یادگیری این ابزار حرفهای، بهراحتی بتوانید به کانادا مهاجرت کنید و یا در شرکتهای مطرح که در این زمینه فعالیت میکنند، شروع به کار کنید.
برای دریافت این پکیج آموزشی جامع و پروژه محور، روی لینک کلیک کنید.
Rating 2.00 from 3 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!