تفاوت لومیون و اینسکیپ
دو مورد از نرم افزارهای محبوبی که امروزه نیازهای بسیاری از طراحان را برآورده میکنند، تفاوت لومیون و اینسکیپ است. وقتی در مورد ابزارهای رندرینگ معماری صحبت میکنیم، اغلب نمیتوانیم تصمیم بگیریم کدام نرم افزار یا پلاگین، از ویژگیهای معماری و رندرینگ پشتیبانی کند.
مقایسه این دو ابزار در کنار هم میتواند چالشبرانگیز باشد، زیرا هر دو به طور کامل توسعهیافتهاند و به معماران خدمت کردهاند. هر دوی این برنامهها به هدف خود عمل میکنند، اما نوع کارکرد آنها و قابلیتهایشان با هم تفاوتهایی دارد.
بنابراین، مجموعه بن رو کالج با ارائه راهنمای مقایسهای دو ابزار مشهور Lumion و Enscape به شما کمک میکند تا بدانید کدام یک از این دو ابزار حرفهای، میتوانند هم از نظر سیستمی و هم در رندرینگ بهتر به شما کمک کنند تا در نهایت بتوانید گزینه مناسب را بر اساس ترجیحات و نیازهای خود انتخاب کنید.
برای آشنایی با کاربرد لومیون در معماری روی لینک کلیک کنید.
لومیون چیست؟
Lumion یک نرم افزار رندرینگ قدرتمند است که در زمینه معماری و سایر حرفههای مرتبط تخصص دارد. به کمک این نرم افزار قدرتمند میتوانید رندرها، انیمیشنها، فیلمها و تصاویر پانوراما تهیه کنید. Lumion در طول سالها پیشرفت قابلتوجهی داشته است و به کاربران خود گزینههای بسیاری برای تولید انیمیشنها ارائه میدهد تا رندرهای آنها نفسگیر به نظر برسد. همچنین، توسعهدهندگان سخت تلاش کردهاند تا زمان تخمینی رندر را به حداقل برسانند و کل این فرایند را آسانتر کنند.
کاربران میتوانند پروژههای خود را مستقیماً در نرم افزار مدلسازی ایجاد کنند و سپس روی ایجاد متریالها و تهیه رندرهای باکیفیت بالا تمرکز کنند. این نرم افزار در حال حاضر به یک نرم افزار استاندارد برای رندر در صنعت تبدیل شده است و رندرهایی باکیفیت بسیار بالایی تولید میکند.
Lumion با پیشرفت فرایندهای رندر در طول سالها بهتر شده است و اکنون کیفیت رندر بهتری دارد. شما میتوانید از طیف وسیعتری از افکتها استفاده کنید. از جمله میتوانید تأثیر نور، باد، باران، روز و شب و… را روی تصاویر اعمال کنید. شما حتی میتوانید جهت خورشید را باتوجهبه نیاز طراحی مدل سازهای خود در رندر، تعداد ابرهای آسمان بر حسب فصل و موارد اقلیمی دیگر کنترل کنید.
اینسکیپ چیست؟
Enscape نوعی پلاگین (افزونه) رندرینگ است که در فناوریهای واقعیت مجازی و رندرینگ Real-time تخصص بالایی دارد. بسیاری از معماران از آن برای تجسم طرحهای خود و ارائه کار خود با فرمتهای رندر باکیفیت بالا استفاده میکنند. با فناوری پیشرفتهای که Enscape ارائه میکند، کاربران این پلاگین میتوانند بهراحتی در رابط کاربری یکپارچه و کاربرپسند آن حرکت کنند تا فرایند طراحی را بهسرعت و به طور مستقیم اطلاع دهند تا رندرهای واقعی فوری و بهراحتی قابلدستیابی ایجاد کنند که بیشترین ارزش را برای طراحان ایجاد میکند.
Enscape یک افزونه رندر زمان واقعی و واقعیت مجازی برای نرمافزارهایی مانند Revit ، SketchUp ، Rhino ، Archicad و Vectorworks است. مستقیماً به نرمافزار مدلسازی شما متصل میشود و گردش کار طراحی و تجسم یکپارچه را در اختیار شما قرار میدهد.
به عنوان یک ابزار طراحی بصری، برای استفاده از آن نیازی به دانش تخصصی قبلی نیست. شما میتوانید به طور همزمان از یک مدل طراحی، مستندسازی و تجسم کنید. این سادهترین و سریعترین راه برای تبدیل مدلهای ساختمان شما به تجربههای سهبعدی همهجانبه است.
طرحهای خود را زنده کنید و به مشتریان خود تجربه ای از طراحی را بدهید که قبلاً هرگز نداشته اید. Enscape که توسط 85 شرکت از 100 شرکت برتر معماری در سراسر جهان استفاده می شود، گردش کار طراحی شما را تقویت می کند.
استفاده از Lumion و Enscape بسیار آسان است و حتی یادگیری آنها نیاز به تلاش زیادی ندارد. با ابزارهایی که بهخوبی سازماندهی شدهاند، میتوانید از هر چیزی؛ از درج و طراحی اشیا، کار با متریالها و بافتها گرفته تا ارائه تصاویری واقعی و نفسگیر در کار خود استفاده کنید.
بنابراین، درحالیکه Lumion یک نرم افزار طراحی و رندرینگ کامل است که به طور جداگانه روی سیستم شما نصب میشود، اما Enscape یک افزونه است که روی سایر نرم افزارها نصب شده و اجرا میشود و حاوی ابزارها و دستورات زیادی نیست.
تفاوت لومیون و اینسکیپ در مبحث رابط کاربری
هر دو ابزار Lumion و Enscape دارای رابطهای کاربری آسان و بصری هستند که در واحدهای معنیدار سازماندهی شدهاند. یافتن بیشتر این ابزارها از طریق نوار ابزارهای موجود آسان است و بیشتر آنها به هم مرتبط هستند، بنابراین هنگام تلاش برای یافتن آنها دچار سردرگمی نخواهید شد.
یکی از چیزهایی که هر دوی این ابزارها را بسیار عالی میکند این است که رابط کاربری عالی برای کاربرانی است که درگذشته از آن استفاده نکردهاند به آنها ارائه میدهد. اگر مبتدی هستید، در درک اینکه ابزارها کجا هستند و نحوه عملکرد رابط کار سختی نخواهید داشت.
تفاوت لومیون و اینسکیپ برای رندر و تولید انیمیشن
نرم افزار Lumion همچنان درحالرشد است و از نظر کیفیت رندرها پیشرفت قابلتوجهی دارد.
علاوه بر این، Lumion طیف وسیعی از جلوهها مانند افکت تصاویر واقعی، افکت نور بیشتر، افکت باد، باران و شب را در رندر داخلی و خارجی ارائه میدهد.
وقتی صحبت از رندر لومیون میشود، یعنی میتوان تصاویر را کمتر از یک دقیقه رندر کرد، یک انیمیشن را میتوان در چند ساعت و گاهی اوقات بیشتر بسته به پیکربندی رایانه و طول ویدئو رندر کرد. حالت تصاویر پانوراما نیز در لومیون موجود است و بیشتر در پروژههای شهری از آن استفاده میشود.
از طرف دیگر Enscape تصاویر زیبا و واقعی را در عرض چند ثانیه ارائه میدهد. این پلاگین را میتوان با چندین نرم افزار سهبعدی ادغام کرد که به طراحان و معماران کمک میکند راحتتر کار کنند. وقتی کاربران Enscape تمام بافتهای مختلف را تنظیم میکنند و آبجکتهای صحنه را اضافه میکنند، رندر سهبعدی میتواند چند ثانیه تا یک دقیقه طول بکشد تا به پایان برسد.
سهولت در راهاندازی و استفاده
یادگیری و استفاده از هر دو نرم افزار نسبتاً آسان است. ابزارها و دستورات از انتخاب محیط، اضافهکردن اشیای موردنیاز (درخت، گیاهان، انسان و…) تا ویرایش مواد و محیط (آسمان، خورشید، ابر) و در نهایت رندر سازماندهی میشوند.
Enscape حاوی دستورات و ابزارهای زیادی نیست، درحالیکه استفاده از آن ساده و آسان است و نیازی به پیکربندی زیادی ندارد. آخرین نسخه Enscape یک ابزار عالی برای استفاده به کاربران ارائه میدهد.
Lumion با توجه به کیفیت رندرها و امکاناتی که ارائه می دهد قطعا یک نرم افزار قدرتمند و سنگین است، به همین دلیل می طلبد که کامپیوتری با کارایی بالا با تنها کارت گرافیک و حافظه قوی داشته باشید. توصیه می شود از یک کامپیوتر رومیزی با سیستم تهویه مناسب برای محافظت از پردازنده و کارت GPU در برابر گرم شدن بیش از حد استفاده کنید.
Enscape به پیکربندی کامپیوتری قوی نیاز دارد که دارای پردازنده قدرتمند و کارت گرافیک خارجی نیز باشد. اگر میخواهید نتایج بهتری در مدتزمان کوتاهی داشته باشید، بهتر است حتی از یک کامپیوتر قویتر استفاده کنید. Enscape فقط در ویندوز در دسترس است و هنوز نسخهای برای MAC وجود ندارد.
صحنههای شلوغ
Lumion نرم افزاری است که فقط برای رندر کردن پروژهها کاربرد دارد؛ بنابراین اشیای سهبعدی باید از یک نرمافزار مدلسازی سهبعدی دیگر وارد شوند. همچنین میتوانید از کتابخانه بزرگ و غنی Lumion که دارای بسیاری از داراییهای معماری و طیفهای مختلف اشیا مانند گیاهان، مبلمان خارجی، ماشینها، حیوانات، مبلمان داخلی و حتی برخی از جلوهها مانند آبوآتش است استفاده کنید. این اشیا میتوانند اندازه، رنگها و مواد را متناسب با نیاز پروژه تغییر دهند.
از سوی دیگر، اینسکیپ ویژگیهای زیادی مانند طراحی منظره، انیمیشن، رندر، حاشیهنویسی و تورهای مجازی را ارائه میدهد، همچنین شامل یک کتابخانه بزرگ از داراییها (مانند گیاهان، گلها، افراد…) است.
همچنین، دوربین در Enscape بهراحتی ویرایش میشود تا شی یا پروژه را بچرخاند و صحنهها را تنظیم کند. همچنین طیف گستردهای از بافتهای واقعی را برای نتایج بهتر ارائه میدهد. یکی دیگر از مزایای بزرگ استفاده از Enscape این است که هر تغییری که در نرم افزار مدلسازی ایجاد شود به طور خودکار در اینسکیپ قابلمشاهده است؛ زیرا این دو نرم افزار به یکدیگر متصل هستند. به لطف فناوری پیوند زنده میتوانید تغییرات را در زمان واقعی تغییر داده و بررسی کنید، این یک چیز عالی است بهخصوص اگر طراح با مشتریان جلسهای داشته باشد.
وقتی صحبت از سرعت رندر و رندر تصویر در Lumion به میان میآید، ممکن است کمتر از یک دقیقه طول بکشد، و انیمیشن ممکن است چند ساعت و گاهی بیشتر طول بکشد، بسته به پیکربندی رایانه و همچنین به طول ویدئو. حالت تصاویر پانوراما نیز در لومیون موجود است و بیشتر در پروژههای شهری از آن استفاده میشود.
در مورد انیمیشن، پیکربندی مشابه با رندر تصویر است، تنها تفاوت این است که کاربر میتواند صحنههای مختلف و مکانهایی را که میخواهد در طول انیمیشن برجسته کند، تعریف کند.
از طرف دیگر، Enscape تصاویر زیبا و نسبتاً واقعی را در عرض چند ثانیه ارائه میدهد. از آن جایی که یک پلاگین همهکاره است، میتوان آن را با چندین نرم افزار سهبعدی ادغام کرد. این امر کار طراحان و معماران را آسانتر میکند. پس از تنظیم تمام بافتهای مختلف و افزودن ویژگیهای صحنه مختلف، رندر سهبعدی میتواند چند ثانیه تا یک دقیقه طول بکشد و نتایج میتواند واقعاً خوب باشد. این موارد را میتوان از تفاوت لومیون و اینسکیپ دانست.
کاربری لومیون و اینسکیپ
لومیون نرم افزاری است که بیشتر توسط معماران و همچنین طراحان داخلی بهخصوص بعد از آخرین نسخه استفاده میشود که کیفیت رندرها بسیار بالا و نزدیک به واقعیت است. همچنین اکثر مبلمان ارائه شده توسط لومیون برای معماران و طراحان داخلی است.
اینسکیپ بیشتر توسط معماران، طراحان منظر و طراحان داخلی استفاده میشود، بنابراین مانند Lumion بیشتر برای صنعت ساخت و ساز و طراحی استفاده میشود.
لومیون باتوجهبه کیفیت رندرها و امکاناتی که ارائه میدهد قطعاً نرم افزار قدرتمند و سنگینی است به همین دلیل کامپیوتری با کارایی بالا با دو کارت گرافیک و حافظه قوی میطلبد و بهتر است یک کامپیوتر رومیزی با سیستم تهویه مناسب برای محافظت از پردازنده و کارت گرافیک در برابر گرمشدن بیش از حد باشد.
مقایسه کلی لومیون و اینسکیپ
اگرچه هر دو نرم افزار لومیون و افزونه اینسکیپ برای یک نوع هدف خاص مورداستفاده قرار میگیرند، برخی از ویژگیهای چشمگیر آنها را در کار خود خاصتر میکند؛ بنابراین در ادامه این ویژگیهای خاص را نیز بررسی میکنیم.
نرم افزار لومیون با پیشرفت فرایندهای رندر در طول سالها پیشرفت بسیاری شده است و اکنون کیفیت رندر بهتری به کاربران خود ارائه میدهد. شما میتوانید از طیف وسیعتری از افکتها برای بازنگری فضاهای داخلی و همچنین بیرونی استفاده کنید؛ از جمله میتوانید بر روی تصاویر، تأثیر نور، تأثیر باد، تأثیر باران، تأثیر روز و شب و… تأثیر بگذارید. شما حتی میتوانید جهت خورشید را باتوجهبه نیازهای طراحی مدل سازهای خود در رندر، تعداد ابرهای آسمان بر حسب فصل و… بهخوبی کنترل کنید.
در افزونه اینسکیپ، شما همچنین میتوانید رندرهای برجستهای را تهیه کنید، زیرا ویژگیهای خوب زیادی در آن وجود دارد؛ بهعنوانمثال میتواند ردیابی پرتو نور و انعکاس را به طور غیرمستقیم مطابق با یک حالت طراحی در مدل شما تصحیح و ویرایش کند.
اینسکیپ دارای ویژگیهای محاسبات نورپردازی جهانی است و به کمک آن میتوان مجموعهای از رندرهای پروژه را بسیار سریع انجام داد. در مقابل، سرعت رندر در نرم افزار لومیون یا پلاگین اینسکیپ به پیکربندی و سخت افزار سیستم رایانه شما بستگی دارد. با این حال، برای تهیه رندر در نرم افزار لومیون کمتر از یک دقیقه زمان لازم است، اما تهیه انیمیشن در لومیون ممکن است چند ساعت به طول بینجامد.
باتوجهبه موارد ذکر شده میتوان نتیجه گرفت که نرم افزار لومیون و پلاگین اینسکیپ هر دو در زمینه ارائه رندرهای باکیفیت نقش خود را بهخوبی ایفا میکنند و هر دو دارای ویژگیهای خاصی برای ارائه بهترین خروجی در کار خود با کارایی بسیار خوب هستند. برای انتخاب ابزار رندرینگ مناسب خود، ابتدا باید با تمامی قابلیتهای بهخصوص هر یک از این دو ابزار بهخوبی آشنا شوید؛ بنابراین با ادامه مقاله همراه باشید.
ابزار مناسب برای رندر فضاهای داخلی
نرم افزار لومیون بهطورکلی در زمینه تهیه رندرهای فضاهای داخلی میتواند عملکرد بهتری را نسبت به افزونه اینسکیپ ارائه دهد. در ادامه مقاله به بررسی مزایا و همچنین معایب لومیون در رندر فضاهای داخلی پرداخته شده است.
مزایا:
-
شبیهسازی سهبعدی Real-time
این ویژگی به طراحان داخلی اجازه میدهد تا تصاویر سهبعدی واقعی از طرحهای خود را در زمان واقعی ایجاد کنند، بنابراین آنها را قادر میسازد تا ببینند که طرحهایشان قبل از اجرا چگونه به نظر میرسد.
-
کتابخانه گسترده داراییها
لومیون دارای کتابخانه بزرگی از مدلها، متریالها و جلوههای سهبعدی با کیفیت بالا، از جمله مبلمان، وسایل روشنایی، گیاهان و موارد دیگر است. این قابلیت باعث صرفهجویی در زمان و تلاش برای طراحان داخلی میشود.
-
رندرینگ بسیار سریع
Lumion بهخاطر زمانهای رندر سریعش معروف است که به طراحان داخلی اجازه میدهد تا تصاویری باکیفیت بالا در مدتزمان نسبتاً کوتاهی ایجاد کنند. این موضوع بهویژه برای پروژههایی با زمان محدود در تحویل بسیار مفید است و به طراحان کمک میکند تا طرحهای خود را بهسرعت تکرار و اصلاح کنند.
معایب:
-
الزامات سخت افزاری
نرم افزار لومیون به سخت افزاری با کیفیت بالا، از جمله کارت گرافیک قدرتمند و حافظه سیستم کافی نیاز دارد. این موضوع ممکن است هزینه سخت افزار را برای طراحان داخلی که نیاز به ارتقای سیستم کامپیوتری خود برای اجرای روان لومیون دارند، افزایش دهد.
-
نیاز به زمان بیشتر برای یادگیری
درحالیکه لومیون دارای یک رابط کاربرپسند است، اما همچنان برای استفاده کامل از ویژگیهای آن و ایجاد تجسمهای حرفهای نیاز به یادگیری و تمرین دارد. کسانی که با مدلسازی سهبعدی یا نرمافزار آشنایی ندارند، ممکن است نیاز بهصرف زمان برای یادگیری نحوه استفاده مؤثر از لومیون داشته باشند.
-
مناسب نبودن برای انیمیشنهای پیچیده
لومیون بهترین انتخاب برای ایجاد انیمیشنهای پیچیده یا تعاملات پویا در صحنههای داخلی نیست. برای الزامات انیمیشن پیشرفته، طراحان داخلی ممکن است نیاز به استفاده از نرم افزارهای تخصصی دیگری علاوه بر لومیون داشته باشند.
سیستم موردنیاز برای نصب لومیون
-
-
- حداقل سیستم موردنیاز برای کار بر روی Lumion عبارتاند از:
- کارت گرافیک با GPU حداقل 7000 G3D Mark
- حداقل 4 گیگابایت حافظه کارت گرافیک؛سیستم عامل ویندوز 10 به روز 64 بیتی
- پردازنده AMD یا Intel با علامت CPU 2000 یا بالاتر
- حداقل 16 گیگابایت رم
- حداقل 40 گیگابایت فضای خالی دیسک
-
سیستم موردنیاز برای نصب اینسکیپ
-
-
- در رابطه با پلاگین Enscape،حداقل سیستم موردنیاز شما عبارتاند از:
- کارت گرافیک AMD یا NVIDIA با VRAM 4GB که از Vulkan 1.1 پشتیبانی میکند
- بهروزرسانی ویندوز 10 یا بالاتر
- پردازنده 2.4 گیگاهرتز
- 8 گیگابایت رم
- کارت گرافیک OpenGL 2 گیگابایتی
-
سخن پایانی بن رو کالج
تا کنون متوجه شدهاید که تفاوت لومیون و اینسکیپ کدامند؟ ارائه بهترین خروجی در کار خود با کارایی عالی هستند. شما بهعنوان یک طراح و معمار، باید با درنظرداشتن ویژگیهای هر یک از این دو نرم افزار، گزینه مناسب کار خود را انتخاب کرده و از قابلت جای آن بهرهمند شوید.
مجموعه بن رو کالج، مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری، برای یادگیری پلاگین اینسکیپ در نرم افزار رویت، پکیج آموزشی جامع و صفر تا صدی را به شما علاقهمندان ارائه کرده است تا با یادگیری این ابزار حرفهای، بهراحتی بتوانید به نیازهای خود در زمینه رندرینگ معماری پاسخ دهید و خروجیهای باکیفیتی را ارائه نمایید.
برای تهیه پکیج آموزشی پروژه محور اینسکیپ در نرم افزار رویت، روی لینک کلیک نمایید.
Rating 4.33 from 3 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!