آموزش طراحی کابینت اسکچاپ
آموزش طراحی کابینت اسکچاپ، از جمله کارهایی است که هر یک از کاربران نرم افزار اسکچاپ باید به آن مسلط باشند. بهطورکلی، مدلسازی کابینت در اسکچاپ دارای نکات مهم و ترفندهایی است که یادگیری آنها برای مدلسازی کابینت اهمیت زیادی دارد.
بهویژه اگر علاقهمند به طراحی داخلی هستید، تسلط بر اسکچاپ برای طراحی کابینت میتواند کار شما را بسیار سادهتر کند و به تحققیافتن ایدههای شما کمک کند.
در این مقاله، به آموزش طراحی کابینت اسکچاپ پرداخته شده است. مراحل و تکنیکهای لازم برای طراحی کابینت در اسکچاپ در این مقاله به طور کامل بررسی شده است.
شروع کار با نرم افزار اسکچاپ
پیش از ورود به مرحله طراحی کابینت، سعی کنید ابتدا با رابط کاربری نرم افزار اسکچاپ و ابزارهای پرکاربرد آن آشنا شوید. تسلط بر ویژگیها و ابزارهای اسکچاپ، کارایی شما را بسیار افزایش میدهد.
اگر هنوز به نرم افزار اسکچاپ تسلط ندارید، میتوانید در یک دوره تخصصی آموزشی اسکچاپ شرکت کنید.
سپس سعی کنید برای شروع فرایند طراحی، یک برنامهریزی منسجم داشته باشید. میتوانید با تشریح مشخصات کابینتهای موردنظر خود شروع کنید. عواملی مانند کاربرد کابینت، نوع آن، سبک اجرایی کابینت، متریالها و سایر ویژگیها را در نظر بگیرید.
حالا نرم افزار اسکچاپ را باز کنید. ابتدا یک فایل جدید را در Template معماری در اسکچاپ اجرا نمایید. بر روی مبدأ فایل زوم کنید تا به وضوح بیشتری بر روی کار خود دسترسی داشته باشید.
دقت داشته باشید که فضای کاری خود را باتوجهبه تنظیمات موردنیاز، تنظیم کنید. در این مرحله حتماً واحدهای اندازهگیری را مطابق با نیازهای پروژه خود تنظیم کنید.
آموزش طراحی کابینت اسکچاپ
برای ترسیم و آموزش طراحی کابینت اسکچاپ، میتوانید از یک باکس ساده شروع کنید. ابتدا با استفاده از ابزار Rectangle یا Line شروع کنید. با کمک یکی از این دو ابزار، مستطیلی با ابعاد دلخواه ترسیم نمایید.
سپس با استفاده از ابزار Push/Pull، این صفحه دوبعدی را به حجمی سهبعدی با ارتفاع مشخص (بهعنوانمثال 90 سانتی متر) تبدیل کنید به آن عمق بدهید.
در مرحله بعدی میتوانید فضای پاخور زیر کابینت را نیز ترسیم کنید. برای این کار، ابتدا در ارتفاع 10 سانتیمتری از پایین کابینت، یک خط ترسیم کنید. سپس با ابزار Push/Pull، حدود 10 سانتیمتر نیز آن را به سمت عقب ببرید.
در این مرحله، برای شروع طراحی جزئیات درب کابینت، ابتدا باید حجم یا باکس طراحی شده را Group کنید. برای این کار، روی حجم خود سه بار کلیک کنید. سپس کلیک راست کرده و گزینه Make Group را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که اعمال جزئیات بیشتر بر روی باکس مدلسازی شده، بهدلخواه شماست. میتوانید باکس را تا همین مرحله رها کرده و به مدلسازی درب کابینت بپردازید. همچنین میتوانید دیتیل بیشتری را بر روی آن اعمال کنید.
حال میتوانید قفسهها، کشوها، درها و سایر اجزاء را در طراحی کابینت خود اضافه کنید. با استفاده از ابزار Line، در قسمت میانی مکعب طراحی شده، یک خط ترسیم کنید تا مرز بین دو درب کابینت مشخص شود.
سپس یکی از سطوح را انتخاب کرده و به میزان دلخواه (مثلاً حدود 2 یا 3 سانتیمتر) آن را Extrude کنید. در مرحله بعد، با به کارگیری ابزار Offset میتوانید جزئیات درب کابینت را تکمیلتر کنید.
ابزار Offset را انتخاب کنید و بهاندازه دلخواه خود، به سمت داخل Offset بگیرید. همچنین میتوانید بخشهای Offset شده را نیز با ابزار Push/Pull به سمت داخل و یا خارج حرکت دهید تا درب شما جزئیات بیشتری داشته باشد.
مدلسازی درب کابینت بهصورت Component
در مرحله دوم آموزش طراحی کابینت اسکچاپ برای تکرار درب طراحی شده، باید آن را به یک Component تبدیل کنید. برای این کار، درب را انتخاب کرده، راست کلیک کنید و گزینه Make component را انتخاب نمایید. سپس یک نام مشخص برای آن انتخاب کنید.
تبدیلکردن Geomtryها به Component، از دیگر ترفندهایی است که شما حین طراحی کابینت در اسکچاپ باید به آن توجه کنید. این کار باعث میشود تا شما نیاز به مدلسازی مجدد نداشته باشید و بهسادگی از طرح خود کپیهایی را تهیه کنید.
علاوه بر این، انجام این کار باعث میشود تا هر زمان که تغییری در یکی از Geomtryها انجام دهید، در تمامی Geomtryهای کپی شده نیز این تغییر اعمال میشود؛ بنابراین سرعت طراحی شما بسیار افزایش پیدا میکند.
حالا نوبت به آن رسیده است که از درب طراحی شده یک کپی برای سمت دیگر تهیه کنید. برای این کار باید از ابزار Move و کلید Ctrl استفاده کنید. بر روی حرف M کیبورد خود ضربه بزنید.
سپس گوشه انتهای درب کابینت را تنها با یک کلیک انتخاب کنید. در نهایت بر روی کلید Ctrl ضربه بزنید تا اسکچاپ از طرح شما یک کپی دیگر تهیه کنید. حالا درب را در موقعیت مناسب خود جاگذاری نمایید.
برای اعمال دستگیرهها بر روی دربها، میتوانید از مدلهای آمادهای که قابلیت دانلودشدن را دارند، استفاده کنید. 3D Warehouse، ابزاری است که مدلهای آماده بسیاری را در اختیار شما قرار میدهد. دستگیره را دانلود کرده و در فایل خود جاگذاری کنید.
در نهایت، با انجام مراحل ذکر شده، به نتیجه زیر دست پیدا میکنید:
ترفندهایی برای آموزش طراحی کابینت اسکچاپ
-
مدلسازی کابینت با جزئیات یا بدون جزئیات
اگر قصد دارید به طراحی اختصاصی یک کابینت بپردازید، بدون شک اضافهکردن جزئیات و دیتیلهای بیشتر به کابینت، اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا هدف از طراحی در اینجا، نمایشدادن دقیق کابینت است. (کابینت سمت چپ)
اما اگر صرفاً قصد مدلسازی آشپزخانه در اسکچاپ را دارید، نیازی نیست تمامی جزئیات کابینت را طراحی و مدلسازی کنید. در این حالت، نمایشدادن کلی کابینتها و جانمایی آنها در آشپزخانه، نیاز شما را برطرف خواهد کرد. (کابینت سمت راست)
برای یادگیری و کسب اطلاعات بیشتر از نحوه طراحی آشپزخانه در اسکچاپ، روی لینک کلیک کنید.
-
توجه به فاصله یا Gap میان دربهای کابینت
از دیگر ترفندهای جالبی که نتیجه نهایی کار شما را حرفهایتر میکند، رعایت فاصله بین دربهای کابینت است. چرا که در حالت طبیعی نیز دربهای کابینت، فاصله بسیار ناچیزی از یکدیگر دارند.
زمانی که شما به شیوهای که در بالا آموزش داد شد، درب خود را ترسیم کنید، این فاصله به طور طبیعی وجود نخواهد داشت؛ بنابراین برای تعبیه این Gap، باید ابتدا درب ترسیم شده را انتخاب کنید.
سپس با ابزار Push/Pull به میزان ناچیزی (در حدود چند میلیمتر)، فاصله بین دو درب را ایجاد نمایید. شما میتوانید همین فرایند را برای اعمال فاصله بین درب کابینت با حجم کلی کابینت نیز تکرار کنید.
-
توجه به سازماندهی کابینتهای مدلسازی شده
برای سازماندهی کابینت مدلسازی شده، سعی کنید پس از اتمام کار خود، حتماً کابینت را به یک Component تبدیل کنید. این کار باعث میشود تا شما برای تکرار کابینت در قسمتهای مختلف آشپزخانه، مشکلی در کپیکردن نداشته باشید.
علاوه بر این، سعی کنید حتماً پس از تبدیل کابینت به یک Component، نامگذاری صحیحی را برای آن در نظر بگیرید. بهعنوانمثال، کابینت دو درب با طول 1 متر. این کار باعث میشود تا در میان تعداد زیادی از Geomtryها، گیج نشوید.
با رعایت نکات فوق در نهایت به نتیجه زیر خواهید رسید:
اعمال متریال روی کابینت
پس از اتمام مدلسازی کابینت، میتوانید با استفاده از متریالها، جذابیت بصری کابینت مدلسازی شده را افزایش دهید. در این مرحله شما میتوانید از کتابخانه متریال اسکچاپ استفاده کرده و یا متریالهای سفارشی را وارد اسکچاپ کنید.
توجه کنید که کابینتها به Component تبدیل شدهاند؛ بنابراین با اعمال متریال بر روی یکی از آنها، متریال تمامی کابینتها تغییر میکند.
شما میتوانید در این مرحله، متریال موردنظر خود را بر روی کابینتها اعمال کنید. متریال دربهای کابینت و باکس پشت کابینت نیز میتوانند با هم تفاوت داشته باشند. در اینجا محدودیتی برای تعبیه متریالها وجود ندارد.
مدلسازی کانتر آشپزخانه
پس از اتمام مراحل فوق، میتوانید کانتر روی کابینتها را مدلسازی کنید. انجام این مرحله بهتر است پس از جانمایی تمامی کابینتها در کنار هم صورت بگیرد. زیرا ممکن است حین طراحی آشپزخانه، جانمایی کابینتها دچار تغییراتی شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره آموزش طراحی کابینت اسکچاپ صحبت کنیم.
برای شروع این مرحله، ابتدا میتوانید یک Rectangle Shape بر روی کابینتها ترسیم کنید. سپس با ابزار Push/Pull میزان مشخصی به آن ارتفاع دهید. حال میتوانید باکس کانتر را نیز به یک Group جداگانه تبدیل کنید.
نکته قابلتوجه در این مرحله، این است که باکس مدلسازی شده دارای گوشههای تیز و مصنوعی است؛ بنابراین میتوانید از ابزار Bevel کمک بگیرید تا گوشههای کرو و منحنی طبیعیتری را به کار خود بدهید.
برای این کار باید از ابزار 2 Poine Arc کمک بگیرید. ابزار را انتخاب کرده و در گوشه باکس، از قسمت انتهایی آن، یک Arc ترسیم نمایید. مطابق با تصویر زیر:
سپس با استفاده از ابزار Push/Pull، قسمت اضافی باکس را تا انتها، حذف کنید. در نهایت مشاهده میکنید که کابینت طراحی شده، دارای جزئیات بیشتر و کیفیت بهتری نسبت به ابتدای فرایند مدلسازی دارد.
استفاده از قابلیت 3D Warehouse در اسکچاپ
علاوه بر اینکه شما میتوانید تمامی اجزای کابینت را خودتان مدلسازی کنید، اسکچاپ از قابلیت مدلهای ازپیشساخته شده نیز پشتیبانی میکند. برای مشاهده این مدلها کافی است بر روی گزینه 3D Warehouse در نوارابزار خود کلیک کنید.
در قسمت Search در صفحهای که برای شما باز میشود، عبارت KraftMaid را جستجو نمایید. مشاهده میکنید که کابینتهایی با جزئیات بالا بهصورت جداگانه و یا در قالب یک آشپزخانه کامل در اینجا وجود دارد.
شما میتوانید متناسب با نیاز خود، مدلهای آماده را در بخشهایی از مدلسازی خود استفاده کنید. تقریباً تمامی مدلهای آماده موجود، بهصورت Dynamic هستند که میتوانید آنها را دانلود کرده و باتوجهبه نیاز طرحهای خود، آنها را ویرایش نمایید.
تهیه رندر بعد از آموزش طراحی کابینت اسکچاپ
در مرحله آخر، شما میتوانید رندرها و تصاویر باکیفیتی را برای نمایش کابینت خود به دیگران تهیه کنید. شما هم میتوانید از قابلیتهای رندر داخلی اسکچاپ استفاده کنید و هم میتوانید از پلاگینهای دیگری مانند Enscape برای اسکچاپ بهره بگیرید.
اگر تمایل به آشنایی بیشتر با پلاگینهای رندرینگ برای اسکچاپ را دارید، روی لینک کلیک کنید.
سخن پایانی بن رو کالج
آموزش طراحی کابینت اسکچاپ و ترفندهای مهم آن که در این مقاله به آن پرداخته شد، بخش کوچکی از نکات هیجانانگیز نرم افزار اسکچاپ به شمار میرود. اسکچاپ با ابزارهای ساده اما کاربردی خود، فرایند مدلسازی را بسیار لذتبخش میکند.
با تسلط یافتن بر ابزارها و تکنیکهای مختلف اسکچاپ، میتوانید ایدههای خود را با سرعت بالایی به واقعیت تبدیل کنید. علاقهمندان به اسکچاپ و حوزه مدلسازی سهبعدی، میتوانند یک دوره آموزشی تخصصی را برای تسلط بیشتر به این نرم افزار بگذرانند.
مجموعه بن رو کالج، مرجع تخصصی آموزش نرم افزارهای معماری، در دوره آموزشی اسکچاپ Blue Box، به آموزش صفر تا صد نرم افزار اسکچاپ و ابزارهای ساده و کاربردی آن پرداخته است.
دوره آموزش رویت کالج، توسط اساتید متخصص و مجرب این حوزه گردآوری شده است و شما با خیال راحت میتوانید جهت آموزش و یادگیری تخصصی نرم افزار رویت، در این دوره شرکت کنید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر از دوره آموزشی اسکچاپ Blue Box و تهیه آن، روی لینک کلیک کنید.
Rating 3.00 from 8 votes
با دیگران به اشتراک بگذارید تا امتیاز بگیرید!